Забуті рецепти волинської кухні

Забуті рецепти волинської кухні

Забуті рецепти волинської кухніЗабуті рецепти волинської кухні легко готуються у домашніх умовах та є ситними та смачними. Вони мають свою неповторну та багатовікову історію.

Курячі оладки

Потрібно 0,5 кг курячого філе порізати невеликими кубиками. Додати 2 дрібно посічені цибулини. Посолити, поперчити за смаком. Додати також 3 сирих яйця та 3 столових ложки крохмалю (без «чубка»). Ця маса має маринуватися ніч у холодильнику. Наступного дня викладати столовою ложкою, формуючи оладки, на добре розігріту сковорідку з олією і смажити до золотистої скоринки.

Токмачі
1. Відваріть почищену картоплю.

2. Поки картопля варитиметься, підсмажте цибулю до прозорості й відставте.

3. Щойно картопля буде готова, злийте всю воду та потовчіть на пюре.

4. Додайте половину смаженої цибулі і знову добре потовчіть.

5. Сформуйте колобки.

6. Покладіть їх у форму та запечіть в духовці при температурі 180°C до золотистої скоринки.

7. Подавайте зі смаженою цибулею.

Салат «Зелений луг»

400 г шампіньйонів, 1 велика цибулина, 400 г курячого філе, 3 яйця, 100 г чорносливу, 1-2 свіжі огірки, майонез.

Шампіньйони почистити, порізати скибочками і обсмажити на олії з посіченою цибулею. Куряче філе відварити до готовності, яйця — накруто.

Викладати салат шарами, змащуючи кожен майонезом: смажені з цибулькою шампіньйони — посічений чорнослив — дрібно порізане м’ясо — білок яйця, потертий на тертці з великими вічками — порізаний соломкою огірок. Зверху притрусити жовтком і прикрасити зеленню.

Тюфтельки з квасолі

Три склянки квасолі замочити на ніч. Вранці пропустити через м’ясорубку, додавши велику цибулину. Потерти три великих картоплини і додати їх до квасолевої маси. Посолити, поперчити за смаком. Формувати тюфтельки, смажити у невеликій кількості олії і складати у глибоку каструльку, перекладаючи засмажкою з моркви та цибулі. Залити тюфтельки водою, тушкувати 5-10 хвилин.

 

Пиріг «Ревеневий рай»

175 г масла або маргарину, 2 скл. борошна, 0,5 скл. цукру, 2 ч. л. порошку для печива, 2 пачки ванільного цукру, 2 ст. л. крохмалю.

Для начинки: 0,5 скл. цукру, 800 г ревеню.

Масло розтопити і трошки вистудити. У мисці вимішати борошно, цукор, порошок для печива, ванільний цукор. Додати розтоплене масло і замісити руками тісто. Тісто розділити. Більшу частину тіста викласти на дно і боки тортівниці, застелену пергаментним папером. Посипати тісто крохмалем. Ревінь порізати на шматочки 2-3 см, вимішати з цукром, викласти на тісто. Решту тіста покришити на ревінь. Випікати 30-40 хв. при температурі 200º.

Польська бабка

6 яєць, 250 г масла, 2 скл. цукру, 1 скл. сметани, 4 скл. борошна, 2 ч. л. порошку для печива, 1,5 скл. посічених волоських горіхів, 1 ст. л. какао.

Масло розтерти з цукром та яйцями. Додати сметану, розмішати. По склянці додавати просіяне борошно і добре вимішувати. З борошном також додати порошок до печива. Замісити лите тісто, але воно має бути досить густе. Кілька столових ложок тіста відібрати окремо і додати до нього какао. У форму, найкраще — силіконову, викласти  на дно частину білого тіста, потім — тісто з какао, і знову біле тісто. Зверху викласти горіхи. Випікати на слабкому вогні близько години.

Сирна запіканка

Для приготування потрібно 1 кілограм сиру (бажано домашнього). На кілограм сиру додається 8-10 курячих яєць, їх збивати потрібно із 300 грамами цукру та 150 грамами сметани (бажано домашньої).

Важливо, що для цієї страви треба додати варену манку, або рис, для того, щоб запіканка була більш в’язкою. За смаком можна ще додати родзинки, курагу, чи інші сухофрукти. І головний інгредієнт – цедра лимона. Запікається майже півтори години.

Забуті рецепти волинської кухні не користуються популярністю, однак частина кухарів намагається відновити старовинні традиції та повернути старі традиції у сучасному стилі.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик