Який салат придумав Люсьєн Олів’є насправді

Який салат придумав Люсьєн Олів’є насправді

Який салат придумав Люсьєн Олівє насправдіЯкий салат придумав Люсьєн Олівє насправді. Цей салат був відомий ще у часи СРСР. Без нього не обходився жоден Новий рік. Однак рецепт салату відрізнявся від оригінального. Відомим фактом є те, що кухар Олів’є у середині 19 століття у ресторані “Ермітаж” (м. Москва) приготував вперше цю чудову страву.  Особливою популярністю у жителів Москви були страви, які готував сам кухар.

У кінці цього ж століття з’явився рецепт оригінального рецепту. Інгредієнтами для нього були рябчики, телячий язик, паюсна ікра, латук, відварні раки, пікулі, соя, свіжі огірки, каперси та відварені яйця. Соус для салату повинен бути на основі французького оцту, яєць та оливкового масла. У 1897 році в одній з кулінарних книг можна було знайти трохи змінений рецепт, до якого додавали картпоплю та ракові шийки.

На початку 20 столітті у різних ресторанах кухари спробували відтворити оригінальний рецепт на заміну втраченого. Проте спроба була невдалою. Повторити не вдалося нікому.

Для звичайної людини у СРСР ікра та рябчики були недоступними продуктами. Тому був придуманий салат “Зимовий”. Готували його на основі інших продуктів на свята та холодну пору року. До складу входили яйця, варена ковбаса, консервований горошок, цибуля, картопля, морква, солені огірки, майонез або рослинна олія.

Пізніше ковбасу почали замінювали куркою, яловичиною або шинкою. У деяких країнах світу додають яблука, помідори, маслини, оливки, болгарський перець. Спробувати справжній “Олів’є” навіть у відомих закладах світу неможливо. Адже рецепт не зберігся.

Існує багато способів приготувати цей шедевр. Подаємо декілька рецептів, які можна приготувати у домашніх умовах.

Класичний рецепт

Інгредієнти:

  • відварна картопля – 4 шт.
  • відварна морква – 2 шт.
  • докторська ковбаса – 400 г
  • зварені круто яйця – 4 шт.
  • солоні або мариновані огірки – 4 шт.
  • консервований зелений горошок – 1 банка
  • майонез – за смаком
  • сіль за смаком.

 

Олів’є з креветками, авокадо і домашнім майонезом

Інгредієнти:

  • Креветки варені очищені – 200 г
  • Авокадо – 2 штуки
  • Огірки свіжі – 2 штуки
  • Морква варена – 2 штуки
  • Зелений горошок консервований – 1 банка
  • Яйця курячі – 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Апельсин – 1 штука
  • Майонез домашній 200 г

Приготування:

  1. Технологія приготування салату проста – всі інгредієнти порізати кубиками і заправити майонезом.
  2. За бажанням для кислинки можна додати кілька скибочок апельсина і прикрасити зеленню.

Олів’є з печерицями

Інгредієнти:

  • Картопля варена – 4 штуки
  • Яйце куряче варене – 4 штуки
  • Огірки солоні – 4 штуки
  • Морква варена – 1 штука
  • Зелений горошок консервований – 1 банка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Печериці смажені – 200 г
  • Майонез – 150 г

Приготування:

  1. Гриби пожарити з цибулею.
  2. Порізати всі інгредієнти кубиками. Ддати смажені гриби і заправити все майонезом.
  3. До столу подавати холодним. За бажанням можна прикрасити зеленню.

Олів’є з яловичиною і яблуками

Інгредієнти:

  • Картопля варена – 4 штуки
  • Яблуко сире – 1 штука
  • Яйця курячі варені – 5 штук
  • Яловичина варена – 300 г
  • Огірки солоні або мариновані – 3 штуки
  • Зелений горошок консервований – 100 г
  • Морква варена – 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Майонез – 130 г

Приготування:

  1. Всі інгредієнти порізати кубиками.
  2. Заправити салат майонезом, сіллю, чорним перцем за смаком.
  3. Все перемішати дати настоятися, прикрасити олів’є і подавати.

Олів’є з рябчиками і раковими шийками

Інгредієнти:

  • Рябчик (телятина, курка) – 150 г
  • Картопля варена – 2 штуки
  • Морква варена – 1 штука
  • Огірок свіжий – 1 штука
  • Горошок консервований – 1 банка
  • Ракові шийки – 2 штуки
  • Рукола – 3-4 листочка для прикраси

Приготування:

  1. Варені овочі, рябчика, ракові шийки, свіжий огірок порізати маленькими шматочками, додати горошок і заправити все майонезом.
  2. Для прикраси на низ під пірамідку з олів’є можна покласти листя руколи.

Олів’є з червоною рибою та ікрою

Інгредієнти:

  • Картопля варена – 4 штуки
  • Морква варена – 2 штуки середнього розміру
  • Перепелині яйця – 10 штук
  • Червона копчена риба – 100 г
  • Малосольні огірки – 3-4 штуки невеликого розміру
  • Червона лососева ікра – 1-2 столові ложки
  • Консервований горошок – 1 банка
  • Майонез – 150-200 г
  • Листя салату, руколи для оздоблення (за бажанням)

Приготування:

  1. Варені овочі, яйця, огірки і копчену рибу ріжемо дрібними шматочками.
  2. Додаємо ікру, горошок, перець сіль за смаком.
  3. Заправляємо майонезом і прикрашаємо зеленню.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик