Які страви готують на Дніпропетровщині

Які страви готують на Дніпропетровщині

Які страви готують на ДніпропетровщиніЯкі страви готують на Дніпропетровщині. Цей регіон є певним виключенням і немає своєї фірмової страви. Однак на даний регіон вплинула єврейська, російська кухня та страви сусідних регіонів.

Місцеві мешканці готують козацький куліш. Існує багато різноманітних рецептів. Готують куліш із трьох видів круп. Спочатку закладають пшоно, тому що воно довше вариться, потім пшеничну крупу та дрібну кукурудзяну крупу. Засмажка робиться на підчеревині, додається цибуля, морква та пересмажується.

До готової страви додають збите сире яйце і вершкове масло. Також готують цю страву на салі і рибі, який називається “царським”.

Борщ на Дніпропетровщині прийнято варити на свинині, або ж на бобових чи квасолею. Особливістю страви є специфічна нарізка цибулі, моркви, а ще він дуже густий.

Цікавим рецептом борщу є циганський. Його готують на відкритому вогні і він насичується ароматом дров. Температура кипіння дозволяє овочам розімліти, але при цьому борщ лишається прозорим.

Готують рибні страви від впливом єврейської кухні. Існує фірмовий рецепт фаршированого червоною рибою судака. До фаршу обов’язково додаємо вершки, яйця. Білу рибу потрібно довго й ретельно вибивати, а червону – ріжемо шматочками.

Фірмовий рецепт фаршированої риби є наступним. Зазвичай беруть 2-3 сорти риби (щуку, карпа, судака). Потім із вивернутої попередньо риб’ячої шкірки знімаємо все м’ясо, те ж саме робимо з хребта. М’ясо рубають ножем. Цибулю смажимо і беремо її стільки ж, скільки важить риба, трохи додаємо й сирої.

Яйця – залежно від кількості фаршу. Булку або білий батон, розмочені в молоці, 1/3 або 1/4 частини фаршу. Цю масу доведеться вибивати довго й нудно, вона при цьому часто ущільнюється, додаємо тільки холодне молоко. Сіль і перець за смаком.

Далі почистіть і наріжте тонкими дольками моркву й буряк. У кастрюлю налийте трохи води, покладіть голову, залишки від хвоста і половину овочів, одну нарізану півкільцями цибулину.

На дно каструлі бажано покласти решітку з тонких паличок (наприклад, дерев’яних шпажок), вони захищають овочі від пригорання.

Тоді вкладаємо нафаршировану рибину. Зверху – ще один шар овочів і заливаємо водою так, щоб вона тільки злегка їх покривала. Воду підсолити (1,5 – 2 ч. ложки солі) і покласти лавровий лист.

Довести до кипіння на сильному вогні, потім прикрутити до мінімуму і варити 1 – 1,5 години. За необхідності під час варіння доливати окріп.

Вимкнути вогонь і остудити рибу, не виймаючи з бульйону. Вже охололу рибу вийняти, а бульон процідити. За бажання додають желатин і роблять холодне. Подають страву на великій таці, поверх шматочків риби можна покласти скибочки лимона.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик