Як дегустувати сир. Поради експертів

Як дегустувати сир. Поради експертів

Кожен шматочок сиру — окрема історія. Існує декілька способів, які дозволять відрізнити різні види цього смачного продукту.. Досить часто запах поєднується зі смаком. Деякі сорти мають досить виражений запах. Саме продукт з специфічним запахом має насичений смак.

Дорогі та вишукані сорти орієнтовані на осіб, які не чутливі до специфічних та нетипових запахів.

Сир як і вино потрібно смакувати та відчувати. Не можна зміщувати різні смаки, оскільки не можна отримати задоволення від конкретного сиру.

Варто мати терпіння та постійно купувати щось різне та пробувати. Тоді можливо знайти щось саме для себе. Маленький шматочок, який ви спробували на смак, повільно відчуваючи тоненькі та різноманітні барви смаку.

НА ВИГЛЯД
Зверніть увагу на вигляд та текстуру. Часто товар, який має непривабливий вигляд, має оригінальний та неповторний смак.

НА ДОТИК
Уважно подивіться на поверхню. Справжній сир не повинен ламким чи кришитись.

НА ЗАПАХ
Піднесіть шматочок до носа таким чином, щоб не було поруч інших запахів, які зможуть відволікати увагу та перебивати запах.

СИР ТА АМІАК
Інколи сир має виражений запах аміаку. Можна залишити його на період до 30 хвилин, щоб аміак вивітрився, але це завжди допомагає. Якщо запах відчувається, тоді краще його викинути у смітник.

ЗРІЛІСТЬ
Сир проходить 7 стадій визрівання. Існують сири, які змінюються за короткий проміжок часу. Блакитний сир может покращитися за декілька хвилин, коли з’являється пліснява на повітрі після ізоляції. М’який сир стане ще смачним на протязі 1 години. Еластичні та масло подібні за 7 днів визрівають та стають ще смачнішими. Молоді сири можуть стати повністю зрілими у період від декілька днів до декілька тижнів.

Сир у багатьох ресторанах коштує досить дорого і доступний часто для забезпечених людей. Подають вино різних сортів. Особа бере шматочок, повільно його розжовуючи та відчуває неповторний смак та запиваючи вином.

Одні види, як “Моцарелла” чи “Фета” додають до салатів, деякі гармонізують зі стравами — буріто, піца тощо. Цей витвір мистецтва смакує як маленьким дітям, так і дорослим.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик