Відомі страви, які готують на Кіровоградщині

Відомі страви, які готують на Кіровоградщині

Відомі страви, які готують на КіровоградщиніВідомі страви, які готують на Кіровоградщині. Кухня Кіровоградщини славиться своїми різноманітними рецептами вареників – з грибами, картоплею, капустою, м’ясом тощо. Також відомими є крученики – рулетики, начинкою для яких служать паштет, фарш або чорнослив з горіхами.

Серед страв, які готують у цьому регіоні є Пухкеники по-гайворонськи, мамалигу по-кіровоградськи зі шкварками, пиріг «Соняшник», медово-вівсяні кульки, суп-пюре з гарбуза, рибу фаршировану по-кіровоградськи, бабусині крученики по-олександрівськи, галушки картопляні по-новоархангельські, деруни з грибами, грушу по-інгульськи з курячими рулетиками.

«Вареники з сиром»

Інгредієнти

  • Борошно – 400 г
  • Вода – 250 мл
  • Сіль і цукор – за смаком
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки

  • Сир – 2 п.
  • Крашанки – 1 шт.
  • Цукор – за смаком.

Спосіб приготування

Для початку потрібно приготувати начинку: розім’яти сир з яйцем і додати за смаком цукор і сіль.

Далі з’єднуємо воду з борошном, додаємо яйце, сіль і замішуємо однорідне гладке тісто без грудочок.

Беремо тісто і ділимо його на рівні частини, кожну з яких розкачуємо тонким шаром.

За допомогою зручної круглої форми нарізаємо багато однакових кружечків, кладемо в кожен з них начинку і складаємо вдвічі, защипуючи пальцями.

Далі варимо вареники в киплячій воді й додаємо за смаком масло, сметану або ж традиційні українські шкварки.

Крученики з чорносливом і горіхами

Якщо ви вирішите побувати на Кіровоградщині, то обов’язково побалуйте себе ще одним делікатесом регіону – кручениками, що мають вигляд рулетиків із начинкою. Ця страва  точно не залишить вас байдужими, тому що крученики дуже смачні й не складні у приготуванні.

Інгредієнти

  • М’ясо (свинина або яловичина) – 1 кг
  • Чорнослив – 100-150 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Чорний перець – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Олія
  • Борошно – 2 ст.л.

Спосіб приготування

Для початку потрібно обробити м’ясо: нарізати його невеликими шматочками, як на відбивні. Гарненько відбити, посолити і поперчити.

Готуємо начинку. Чорнослив помити і нарізати шматочками, а горіхи дрібно порубати. Змішати чорнослив і горіхи.

Покласти на край відбитого м’яса начинку, загорнути кожну відбивну в невеличкий рулет.

Збити яйце і підготувати борошно.

Кожен рулет вмочити в борошно, потім в яйце й обсмажувати на середньому вогні, використовуючи олію.

Відомі страви, які готують на Кіровоградщині є ситними, смачними та легко готуються!

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик