Відомі страви німецької кухні

Відомі страви німецької кухні

Відомі страви німецької кухніВідомі страви німецької кухні. Існує думка, що німецька кухня – це пиво, ковбаски та капуста. Однак кожен регіон відрізняється особливістю приготування своїх страв. Німці полюбляють свинину, а кількість сортів ковбасок досягає 1500.

Найпопулярнішими стравами є «Вайсвюрст» — білі свинячі сардельки з різними соусами,  «Айсбан» — запечена або тушкована свиняча рулька, «Берлінський рулет» — зарум’янений бекон, з начинкою зі свинячої корейки і чорносливу, «Кotelett» — відбивні котлети, «Rippchen» — грудинка на реберцях, «Біфштекс по-гамбурзьки», «Зауербратен» — замаринована у вині і оцті яловичина, підсмажена в олії з овочами, імбиром, яблуками, родзинками і буряковим сиропом.

Місцеві кухарі готують нюрнберзькі ковбаски, біфштекси, разбрати, шморбратен, шнельк-лопс. Існує велика кількість страв з яєць – яйця з картоплею, яйця з помідорами, омлет з картоплею і зеленню, запечені яйця з сиром, яєчню з копченою оселедцем, яєчню з беконом

У Баварії головною стравою є ковбаски з солодкою гірчицею, смажена свинина, галушки, солоні кренделі і тушкована капуста.
Франконія — нюрнберзькі ковбаски, запашні пряники, страви з макаронів ( «шпатцле», «шульфнудельн», «маульхашен»). Швабія — делікатеси з капусти і суп з млинцями. Шварцвальд — цибульні пироги і копчений окіст. Гессен — славиться зеленим соусом з трав.

Рейнська область — маринована яловичина, картопляні млинці, картопляний салат і яблучний соус. Кельн — мигдальне печиво. Вестфалія — апетитна шинка і пряники. Бремен — тушковане м’ясо і страви з білокачанної капусти.

Гамбург — смажений морський язик, копчена риба, суп з вугрів, креветки. Нижня Саксонія — страви з баранини і ягідним асорті з кремом.
Любек — це знамениті марципани. Берлін — Кенігсбергські биточки і ніжні тістечка.

Саксонія — креветки з овочами та дрезденський різдвяний торт. Тюрінгія — запечений гусак з галушками. Ерфурт — смажене м’ясо в пивному соусі, млинці з картоплею і цибулею.

Головним напоєм, в національній кухні Німеччини, є пиво. Пропонуємо вам декілька рецептів страв, які можна приготувати у домашніх умовах.

Боннський суп

 Селера – великий пучок
Помідори – 6 шт.
Петрушка – великий пучок
Болгарський перець – 2 шт.
Ріпчаста цибуля – 6 головок
Капуста –  1 качан

1. Наріжте усі овочі дрібно, залийте водою (щоб вода повністю накрила їх), поставте на вогонь.
2. Через десять хвилин, коли вода закипить, зменшіть газ до мінімуму і залиште овочі варитися до повної готовності.
3. Наприкінці приготування можна додати за смаком такі спеції, як червоний, чорний або білий перець, карі або табаско.
4. За бажанням можна перетворити боннський суп на суп-пюре, збивши вміст каструлі блендером.

Пиріг із вишнею

Для тіста

  •  Пшеничне борошно – 200 г.
  •  Курячі яйця – 2 шт.
  •  Вершкове масло – 70 г.
  •  Цукор – 120 г.
  •  Сода – 5 г.
  •  Ванільний цукор – 5 г.
  •  Шоколад молочний – 50 г.

Для начинки

  •  Цукор – 50 г.
  •  Вишня – 400 г.
  •  Грецький горіх – 6-8 шт.
1. Для приготування пирога візьміть свіжу вишню, шоколад, борошно, вершкове масло, звичайний та ванільний цукор, яйця та волоські горіхи.
2. Яйця перетріть із цукром.
3. Влийте розтоплене та охолоджене до кімнатної температури вершкове масло. Або ж його можна додавати розм’якшеним, а потім перетирати з яйцями та цукром.
4. Додайте порізаний невеликими шматочками шоколад. Також шоколад можна подрібнити на тертці. Щоб було зручніше це робити, заздалегідь покладіть плитку в морозильну камеру. Тоді шоколад не буде розмазуватися на тертці та залишатися на пальцях.
5. Всипте борошно та соду. Спочатку додайте приблизно половину борошна.
6. Замісіть тісто сметанної консистенції. Розмішувати краще вінчиком, тоді борошняні грудочки краще розбиваються. Перемішайте все борошно. Потім додавайте її ще порціями доти, поки не вийде тісто, наче густа сметана. Додаючи все борошно одразу, можна зробити його консистенцію надто густою.
7. Вистеліть форму для випічки пергаментним папером. Змащувати її нічим не потрібно, пиріг підгоряти не буде. Якщо ж ви користуєтеся формою без пергаменту, обов’язково змастіть її вершковим маслом.
8. Вилийте рідке тісто. Злегка помішайте його, щоб шматочки шоколаду розподілилися рівномірно.
9. Викладіть на тісто вишні без кісточок. Під своєю вагою в процесі приготування вони будуть трохи занурюватися в тісто, тому притискати їх не потрібно.
10. Волоські горіхи подрібніть за допомогою качалки. Замість неї зручно використовувати товсту скляну пляшку, наприклад від пива чи мінеральної води.
11. Змішайте горіхові крихти з цукром.
12. Отриманою горіховою посипкою рівномірно вкрийте тісто з вишнями. У процесі приготування цукор буде трохи плавитися, створюючи скоринку.
13. Випікайте пиріг при 180 градусах приблизно 40-50 хвилин. Коли його боки почнуть рум’янитися, можете витягати.
Піхельштайнер – густий німецький суп
  • Морква – 3 шт.
  • Селера – 200 г.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Картопля – 700 г.
  • Вода
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • М’ясо трьох видів – 500-600 г.
  • Зелена цибуля – 1 шт.
  • Сіль, солодка паприка, чорний перець – за смаком
  • М’ясний бульйон
1 Обмийте м’ясо і кожен шматок наріжте кубиками приблизно однакового розміру.
2 Вимийте й очистіть усі овочі. Потім наріжте картоплю великими кубиками, селеру – дрібними, зовсім дрібно покришіть ріпчасту цибулю, а порей і моркву нарізайте акуратними кільцями.
3 За бажанням цибулю можна злегка обсмажити. Решта овочів відправляться до супу сирими.
4 Візьміть глибоку каструлю (чавунна краще) і складіть у неї продукти шарами, не порушуючи такого порядку – м’ясо, картопля, цибуля, морква, селера, порей. Зверху посоліть і посипте прянощами.
5 Залийте продукти підготовленим м’ясним бульйоном або водою так, щоб рідина покривала усе приблизно на 1-2 см.
6 Варити цей суп слід на повільному вогні досить довго – півтори години. За хвилину до кінця приготування додайте у каструлю посічену петрушку.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик