Улюблені торти нашого дитинства

Улюблені торти нашого дитинства

Улюблені торти нашого дитинстваУлюблені торти нашого дитинства є головним атрибутом дня народження, весілля, сімейного свята або для тих, хто просто любить солодке. Історія виготовлення тортів відома з тих часів, коли люди почали молоти зерно. З зерна отримували борошно, з якого готували перші вироби з тіста. Це було схоже на звичайний хліб.

Коли з Індїї почали експортували тростниковий цукор, тоді арабські кондитери почали готувати десерти з молока, цукру і східних прянощів. Нагадували вони звичайні торти, які пізніше з’явилися у європейських країнах.

Найпопулярніші торти були вперше виготовлені у Західній Європі. “Захер” Франца Захера, “Добош” Йозефа Добоша та інші.

До 19 століття процес виготовлення був ручним. Тільки пізніше кондитерські фабрики змогли придбали спеціальне обладнання, яке спростило та полегшило цю нелегку працю. У 20 столітті виробництво стало повністю автоматизованим.

У Росії випікали каравай, який користувався популярністю на різних святах. Крім того, існувало багато марок, які випікалися масово та були доступні населенню — “Наполеон», «Медовик» та «Прага» тощо.

Цікаві факти про торти у світі;

  • У 2010 році у Індії кондитери приготували торт довжиною шість метрів. Ширина досягала чотирьох метрів.

  • У ОАЕ замовили десерт, який коштував більше сімдесяти мільйонів доларів. Нагадував він подіум висотою 2 метри. Замовив його багатий чоловік для день народження донечки..

  • Шоколадний торт з лаймом готують щорічно на день усіх закоханих і весільні церемонії.

Торт “Наполеон”

У 1912 році кондитери вирішили приготувати торт на честь перемоги над Наполеоном. Готували його у часи Російської імперії, а у потім у СРСР.

Інгредієнтами для нього було листкове тісто та зварний крем.

Торт “Медовик”

У часи Олександра першого була цікава історія. Дружина не хотіла їсти мед. Кухар, який працював на кухні, про цю заборону не знав. Кухар вирішив приготувати торт за рецептом діда. Десерт настільки сподобався, що кухаря вирішили нагородити. Коржі готуються на основі меду, який розтоплюється на водяній бані. Для крему використовують сметану, яку збивають з цукром.

Торт “Прага”

Володимир Гуральник вперше приготував цей щедевр. Купити зараз його можна усюди, адже готують його багато фабрик. Оригінальний десерт можна купити та посмакувати тількиу у Столиці Чехії. Складається шедевр з 3 коржів, які виготовляють з бісквітного тіста. Зверху кладуть крем, який готують на основі вершкового масла, згущеного молока, яєць та какао. У прохолодному місці торт повинен бути 24 години. Зверху змазують повидлом з ягід чи фруктів та поливають шоколадною помадкою. 

Улюблені торти нашого дитинства смакують дорослі і діти, іх можна придбати і поласувати у кондитерських кафе разом з чашечкою чая або кави у компанії близької вам людини.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик