Традиційні китайські солодощі

Традиційні китайські солодощі

Традиційні китайські солодощі

Традиційні китайські солодощі готують на сімейні свята чи обіди. Вони є легкими та корисними для здоров’я.

Яблука в карамелі по-китайськи

  • яблука (антонівські) – 520 г;

  • крохмаль – 160 г;

  • цукор коричневий – 190 г;

  • олія оливкова – 55 мл;

  • олія соняшникова без аромату – 650 мл;

  • насіння кунжутне кілька щіпок;

  • вода холодна.

Приготування 

  • Для приготування цього десерту з китайської кухні необхідно вимиті яблучка очистити від шкірки, позбавити від насіннєвих коробок і нарізати товстими скибочками або, якщо дрібні яблучка, четвертинками.

  • Дві третини всього крохмалю розвести холодною водою до отримання густого кляру, а залишився крохмаль насипаємо в піалу.

  • У товстостінному сотейнику, казані або глибокій сковороді прогріваємо для фритюру соняшникова без аромату масло.

  • Тепер кожен яблучний скибочку паніруємо в сухому крохмалі, після чого мачає в крохмальному клярі і тут же опускаємо вироби в розпечене масло.

  • Після придбання ласощами золотистого рум’янцю витягаємо його в мисочку і беремося за приготування карамелі.

  • Наливаємо в сковороду олію оливкову, всипаємо коричневий цукор і при безперервному помішуванні прогріваємо масу до карамельного кольору.

  • Відразу ж викладаємо в готову карамель яблучка, перемішуємо і притрушиваем кунжутним насінням.

«Печиво з передбаченнями»

  • борошно пшеничне – 110 г;
  • масло селянське вершкове – 65 г;
  • пудра цукрова – 155 г;
  • білки яєчні – 125 г;
  • мелена кориця – 1 ч. ложка.

Приготування

  • Серед широкого переліку різноманітних китайських солодощів особливе місце займають печива з передбаченнями. Першим ділом для приготування таких крім необхідних інгредієнтів зі списку потрібно підготувати вузенькі записки з паперу, на яких будуть надруковані або написані від руки передбачення, побажання або афоризми.
  • Для приготування тіста в невеликому сотейнику розтоплюємо вершкове масло і залишаємо остигати.
  • Тим часом просіваємо цукрову пудру і борошно, визначаючи компоненти в миску для замісу.
  • Додаємо до солодкій муці яєчні білки. Для 125 г знадобиться приблизно три великих або ж чотири середніх курячих яйця.
  • Останнім вливаємо вже остигле розтоплене масло і перемішуємо масу за допомогою ложки або лопатки.
  • Після отримання однорідної текстури тіста вмішуємо в нього мелену корицю. В даному випадку можна не обмежуватися одним видом прянощів і додати інші на свій вибір і смак.
  • Тепер приступаємо до оформлення і випікання печива. На трохи промаслений лист пергаменту наносимо тонким шаром тісто, оформляючи круглі коржики діаметром від восьми до десяти сантиметрів. Щоб краї вийшли рівніше, краще використовувати в якості форми кільце ідентичного діаметра.
  • Духовка для приготування виробів повинна бути заздалегідь розігріта до 180 градусів.
  • Маємо лист із заготовками на середньому рівні пристрою і випікаємо вироби до рум’яності по краях.
  • Тепер по центру кожного гарячого гуртка кладемо складену записку, складаємо виріб навпіл у вигляді півмісяця. Після чого додатково як би надягаємо печиво згином на край чашки або склянки. Такий нехитрий прийом дозволить отримати необхідну форму китайського печива. Але робити це потрібно поки вироби гарячі, так як після остигання вони стають крихкими.
  • При бажанні можна декорувати вироби на свій смак, прикрасивши помадкою або глазур’ю.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик