Традиційні іспанські страви

Традиційні іспанські страви

Традиційні іспанські стравиТрадиційні іспанські страви. Іспанська кухня має свою цікаву історію. Вона формувалася під впливом єврейських та мавританських традицій. Кожен з 17 регіонів Іспанії – окрема кухня, свої особливості та традиції. жителі вживають багато м’ясних продуктів та продуктів моря. До страв додають часник, який є важливим компонентом страви.

Віломими супами є томатний Гаспачо. Однак готують супи з сочевиці та квасолі. Ситною та смачною стравою є Паелья – рис з додаванням шафрану. Готують овочеву, м’ясну та рибну паелью.

Серед десертів відомими є торіхас. Готують на великодні свята. Змочений у молоці та яйці хліб осмажують у оліїї. Подають з медом. Також У каталонії готують крем з карамеллю, який є одним з різновидів пудингу.

На сніданок жителі їдять булочки з джемом та кавою, тісто чуррос, яке подається з рідким шоколадом.

Пропонуємо вам рецепти деяких страв, які можна приготувати у домашніх умовах:

Суп гаспачо

 Оливкова олія – 2 ст.л.
 Цибуля – 1 шт.
 Часник – 2-3 зубчик
 Помідори – 500 г.
 Винний оцет – 1 ст.л.
 Спеції – За смаком
 Огірки – 1 шт.
 Сухарики – За смаком
 Болгарський перець – 1 шт.
 Хліб – 1-2 шматочки

Секрети приготування:

  • В основі нашої страви — помідори! Вибирайте найстигліші та соковиті. Можна використовувати помідори чері.
  • Найкраще використовувати салатну цибулю. У неї приємний смак, і вона менш ароматна.
  • А ось оливкова олія повинна бути найкращою, холодного першого віджиму.
  • Найчастіше суп подають холодним чи кімнатної температури. Якщо ви не встигаєте остудити суп, додайте при поданні декілька кубиків льоду.
  • Щоб зробити гаспачо по-справжньому святковим, додайте до супу декілька чищених варених креветок. Це буде виглядати апетитно та дуже ефектно.
  • До гаспачо заведено подавати хлібні вироби. Це можуть бути тости, часникові грінки чи сухарики. У домашніх умовах дуже легко приготувати сухарики. Наріжте хліб невеликими кубиками. Для заправки змішайте оливкову олію та сіль. Можна додати часник чи інші спеції. Змішайте нарізаний хліб із заправкою, добре перемішайте та відправте в розігріту духовку. Випікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Іспанська Тортілья

 Рослинна олія
 Курячі яйця  – 5 шт.
 Цибуля – 150 г.
 Сіль
 Картопля – 600 г.
  • Овочі, м’ясо, гриби потрібно нарізати та обсмажити окремо чи разом із картоплею. Найчастіше як доповнення використовується цибуля. Також є варіанти тортильї у вигляді бутерброда чи листкового пирога. Два шари омлету перекладають шаром начинки.
  • Якщо ви хочете зробити омлет пухкішим, збийте яйця з додаванням молока, а потім змішайте їх із картоплею.
  • Вегетаріанці можуть приготувати тортилью без яєць. Їх замінюють сумішшю води та пшеничного борошна, яке також допомагає скріпити всі інгредієнти разом.
  • Картоплю можна нарізати кубиками, пластинками, соломкою – кому як більше подобається.
  • Чим товстіша тортилья, тим довше її потрібно смажити на слабкому вогні під кришкою. Важливо, щоб вона прогрілася рівномірно всюди.

Інгредієнти для страви: Паелья з морепродуктами

 Оливкова олія – 20 мл.
 Цибуля – 1 шт.
 Часник – 2-3 зубчикb
 Помідори – 1-2 шт.
 Рис – 200 г.
 Спеції За смаком
 Болгарський перець – 1 шт.
 Морепродукти – 250 г.
 Бульйон – 200 мл.

Секрети ідеальної паельї:

  • Найкраще готувати паелью в сковорідці з високими стінками та товстим дном. Якщо використовувати сковорідку з тонким дном, існує ймовірність, що рис буде приставати та підгоряти. У такому випадку його потрібно постійно помішувати.
  • Один з основних інгредієнтів нашої страви — рис. Довгозернистий для цієї страви не підходить.
  • Овочі теж можуть бути різноманітними — крім перцю та томатів, можна додати також зелений горошок, боби, моркву, оливки, спаржеву квасолю. Зі спецій найкраще підійдуть часник, гвоздика, чорний мелений перець, базилік, орегано та шафран.
  • Для паельї знадобиться рибний бульйон. Він доповнить смак морепродуктів. .

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик