Топ гастрономічних соусів з усього світу

Топ гастрономічних соусів з усього світу

Топ гастрономічних соусів з усього світуСОУС БЕШАМЕЛЬ

Смачний білий соус – основа для більшості звичайних страв. Це базовий соус европейської кухні, хоча він підходить до таких страв як лазанья чи грецька мусака. Страва стає більш ніжною, робить його елементом домашньої кухні.

До складу входять борошно, вершкове масло, сіль за смаком, мускатний горіх, молоко.

Інгредієнти: 800 мл молока; 80 г масла; 80 г борошна, мускатний горіх, сіль та молотий перець – за смаком.

У каструлі на середньому вогні слід розплавити масло, але не зажарювати. Пізніше додати борошно. Суміш необхідно перемішувати на протязі декількох хвилин.

Зніміть каструлю з вогню, додати молоко та продовжуйте перемішувати, щоб не було комків. Якщо це сталося, тоді необхідно протерти через сито.

СОУС ПЕСТО З БАЗИЛІКОМ

Це один з найвідоміших соусів італійської кухні на основі базиліку, оливкової олії та сиру. Також готують подібний рецепт з додаванням в’ялених томатів. Тоді він буде мати червоний відтінок. Класичний рецепт готується за допомогою ступки з мармуру, пестика з базиліку, солі, горіхів сосни Пінія, часнику, лігурійської оливкової олії extra virgin та сиру пекоріно.

У спрощених версіях використовують волоський горіх чи кеш“ю, кедрові горіхи та пармезан.

Інгредієнти: 80 г базиліку, 3 ст. ложки сім“ян ПІнія або кедрових горіхів, 3 ст. ложки тертого овечого сиру, 2 зубчики часнику, 3 ст. ложки тертого пармезана, 100 мл оливкового масла, соль.

У блендері змолоти горішки, часник та сир. Додати сіль та поступово розбавити оливковою олією холодного віджиму. Соус повинен бути подібним по сметани. Зелений песто гармонізує з пастою, а також мінестроне, різотто, Капрезе з моцарелою та томатами.

CОУС МАЙОНЕЗ

Оригінальний рецепт повинен бути виготовлений з яєчних жовтків, оцту, соняшникової олії, солі, перцю і прянощів. Також додають лимон чи гірчицю для поліпшення аромату. У Німеччині або Нідерландах додають цукор.

Продукти: 1 жовток, 1 ст. ложка оцту, 1/2 ч. ложка гірчиці, 1/2 стакана оливкової олії, 1/2 ч. ложки солі.

Збити сирі жовтки, посолити та перемішати. Влити невеликими порціями соняшникову олію, змішуючи кожного разу з жовтками. Коли маса буде густою, додати оцет. Якщо соус занадто густий, влити столову ложку теплої води.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик