Страви зі східної частини України

Страви зі східної частини України

Страви з східної частини УкраїниСтрави зі східної частини України. На Сході України було збудовано багато шахт та різних промислових підприємств. Для працівників, які виконували тяжку працю на протязі 8 -12 годин було необхідно спеціальне меню, яке би було ситним та корисним.

Серед перших страв виділяють окрошку – страву, яку тут готують багато років та існує понад 100 рецептів цієї страви. Борщ, який готують у цьому регіоні відрізняється тим, що у нього додають квасолю. На Харківщині до борщу можуть додавати фрикадельки.

Серед других страв виліляють донецьку рульку. Це – запечена у тісті, попередньо ретельно натерта спеціями, задня частина свинячої ноги. На Луганщині готують м’ясний рулет. Всі інгредієнти фаршу викладаються на полотно, згори додаються омлет і велика морква, які загортаються.

Як замаринувати рульку для запікання в духовці

Для того, щоб запечена гомілка порося була ніжною і ароматною потрібен правильний маринад. Для свинячої рульки в духовці його роблять змішуючи з гірчицею, вином або пивом, медом, несолодким соком. З ним не тільки замочують сире або відварене м’ясо до напівготовності, їм страву поливають під час запікання. Правильно підготовлена рулька повинна бути ретельно вимитою і очищеною, нашпигованою овочами, натертою часником, спеціями.

Як запекти свинячу рульку в духовці

Основний секрет успіху страви: голяшку потрібно ретельно підготувати. Помийте м’ясо, старанно обсмолити над вогнем шкірку. Після обробки вогнем зішкребіть ножем підпалини і вимийте м’ясо знову. Перед запіканням рульку потрібно зварити до напівготовності і витримати в маринаді.

Інгредієнти:

  • задня свиняча гомілка – 1 шт.;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • гірчиця – 2 ст. л.;
  • часник – 5-6 зубків;
  • лавровий лист – 3-5 шт.;
  • сіль, спеції, сухі трави.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену рульку відварюйте в помірній кількості води з сіллю. Можна додати для аромату лавровий лист, перець (горошок). Час варіння – близько двох годин.
  2. Нашпигуйте часником свинячу ногу, обмазуйте її рясно сумішшю соєвого соусу і гірчиці, посипайте улюбленими спеціями, запаковуйте в пакет і залишайте маринуватися на кілька годин (2-8, можна і довше).
  3. Укладіть гомілку на дно жароміцної форми, закрийте фольгою, запікайте близько години при 200 градусах. Зніміть фольгу, полийте м’ясо залишками маринаду і запікайте ще, поки на шкірі не утворюється скориночка.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик