Страви з Латвії

Страви з Латвії

Страви з ЛатвіїСтрави з Латвії. Розвиток латиської кухні тісно пов’язаний з німецькою, російською та білоруською кухнями. Латвійці їдять переважно страви з борошна, страви з картоплі, молочні продукти. З м’ясних страв більше готують свинину та яловичину.

До національних страв відносять путри – каші з додаванням овочів, м’яса, сала, копченостей або риби. Для приготування використовують оселедець та кільку. З вівса та гороху варять киселі, до яких додають кисле молоко та брусничний сік.

Картопляні зрази з фаршем

 

Як приготувати

Картопля вимити, почистити, відварити в підсоленій воді до готовності і розім’яти в однорідне пюре.

На сковороді розігріти оливкову олію, викласти фарш і обсмажити до зміни кольору.

Очистити і подрібнити цибулю, моркву вимити, очистити і натерти на тертці.

Петрушку вимити, обсушити і нашаткувати дрібно.

Додати в сковороду з фаршем цибулю, моркву і петрушку. Посолити. Поперчити. Готувати до готовності м’яса.

У охолоджений картопля додати яйце і борошно. Перемішати до однорідності.

З картопляного тіста сформувати коло діаметром 7-8 см, в середину покласти 1 ст л м’ясної начинки, сформувати зразу. З іншим картоплею вчинити аналогічно.

У сковороді розігріти оливкову мало, викласти зрази і обсмажити їх з двох боків до рум’яної скоринки. Подавати гарячими зі сметаною.

Інгредієнти
  • 12 шт картоплі
  • 1 яйце
  • 3 ст л борошна
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 1 середня морква
  • 400 г домашнього фаршу (суміш яловичини зі свининою)
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • зелень петрушки
  • оливкова олія

 

Кугеліс по-литовськи (картопляна “бабка”)

 

Інгредієнти
  • 150 г бекону з / к
  • 8-10 шт середнього розміру картоплі
  • 2 цибулини
  • 2 великих яйця
  • 200 мл гарячих вершків
  • 80 г тертого сиру твердих сортів
  • 3 ст. л. рафінованого оливкового масла IDEAL
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець
  • сметана
  • свіжа зелень
  • панірувальні сухарі

Цепеліни литовські (Didzkukuliai)

 

Інгредієнти
  • на 3 шт:
  • фарш свинячий-150 г
  • цибуля ріпчаста-1 шт
  • часник-1 зубчик маленький
  • сіль за смаком
  • перець мелений, чорний-за смаком
  • картопля відварна-1 шт
  • картопля сирої-3 шт
  • крохмаль картопляний-3 ст л

для бульйону:

  • вода
  • сіль за смаком
  • лавровий лист-1 шт
  • для соусу:
  • олія оливкова-1 ст л
  • цибуля ріпчаста-1 шт
  • сметана-2 ст л
  • олія оливкова – для того, щоб підігріти цепеліни, якщо вони залишаться

для подачі:

кріп, огірок свіжий і зелена цибуля

Герлаш – литовське овочеве рагу за 30 хвилин

 

Як приготувати

Овочі нарізати однаковими кубиками, приблизно в сантиметр.

У каструлі розігріти вершкове масло і обсмажити на ньому овочі до золотистої скоринки.

Сало нарізати дрібними кубиками й обсмажити на розігрітій сковороді до стану шкварок, присипати прянощами, додати борошно, добре перемішати.

Влити воду і довести до кипіння.

Залити обсмажені овочі отриманим соусом, посолити і припустити на слабкому вогні до повного випаровування рідини. При подачі посипати зеленню.

Інгредієнти
  • 500 г картоплі
  • 500 г моркви
  • 500 г кольрабі
  • 500 г ріпи
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г копченого сала
  • 2 ст л борошна
  • 1 чл кмину
  • 1 чл насіння кропу
  • 1,5 ст води
  • Трохи зелені кропу або петрушки для прикраси

Холодний литовський борщ

 

Як приготувати

У кефір додається сіль, розводять холодною кип’яченою водою або буряковим відваром. Потім відварюють буряк, яйця і картоплю. Буряк з яйцями ріжуть соломкою і додають в кефір, туди ж додають молоде бадилля, зелену цибулю, кріп.

При подачі в тарілку, для смаку, кладуть зварене круто яйце і сметану. Окремо подають гарячу відварну картоплю, посипання меленьким, свіжим кропом.

Інгредієнти
  • – Кефір – 2 склянки
  • – Буряк – 100 г
  • – Вода або відвар буряковий – 2-3 склянки
  • – Яйце – 2-3 шт.
  • – Цибуля зелена (рубаний) – 50 г
  • – Кріп – за смаком
  • – Картопля (відварений) – 2 шт.
  • – Сметана – 2 ст. л
  • – сіль за смаком.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик