Страви японської кухні

Страви японської кухні

Страви японської кухніСтрави японської кухні. Японська кухня – вишукана та корисна кухня. Японці готують багато страв з риби, рису та овочів. Також готують легкі супи та м’ясні страви.

Салат “Кіото”

Інгредієнти:
пекінська капуста – 200 г;
огірки – 100-120 г;
шинка (відварене куряче філе) – 120 г;
яйця – 2 шт.;
перець чилі – 1 шт.;
цибуля зелена – 4 шт.;
сіль за смаком.

Заправка:
соєвий соус – 2 ст. л.;
лимонний сік – 2 ст. л.;
кунжутне масло – 2 ст. л.;
цукор – 1 ст. л.;
кунжут (обсмажений) – 1 ст. л.

Готуємо яйця. Для цього розбиваємо 1 яйце, трохи посолимо і добре перемішаємо. Сковорідку змащуємо зовсім небагато рослинним маслом, виливаємо яйце і розподіляємо по сковорідці. Обсмажуємо з двох сторін. Друге яйце обсмажуємо так само. Знімаємо все на тарілку.

Нарізаємо тонкою соломкою пекінську капусту. Перекладаємо в миску. Огірки потрібно нарізати соломкою. Також відправляємо в миску. Порізати соломкою зелену цибулю. Також відправляємо до інших продуктів.

З перчика чилі видалити все насіння і нарізати соломкою. Так само нарізати шинку. Загорнути у трубочку посмажені яйця і нарізати тонкою соломкою.

Заправка для салату. В миску наливаємо 2 столові ложки соєвого соусу, 2 столові ложки кунжутного масла, додамо лимонний сік і цукор. Все добре перемішуємо, щоб цукор розчинився. Вилити в салат, добре все перемішати. В самому кінці додамо кунжут, перемішуємо.

Пісний овочевий суп з квасолею і локшиною 

Для страви:
Квасоля 200 г (велика біла – ясьок)
Цибуля 150 г (2 шт)
Морква 200 г (2-3 шт)
Олія 50 мл (3 стол. ложки)
Вода 2.5 л
Лавровий листок 1 г (2-3 шт)
Сіль 20 г (2 чайн. ложки)
Петрушка сушена 2 г (1 стол. ложка)

Для тіста:
Борошно пшеничне вищого ґатунку 100 г (трохи більше 1/2 склянки)
Вода 50 мл (або 1 яйце)
Олія 5 мл (1 чайн. ложка)

Квасолю на овочевий суп залити 1 л води, довести до кипіння, зняти з вогню і залишити квасолю під кришкою, щоб вистигала. Далі вистиглу квасолю обібрати від шкірки.

За той час, поки квасоля на овочевий суп з домашньою локшиною вистигає, з борошна, 1 чайн. ложки олії і 50 мл води замісити туге тісто. Замість води, за бажанням, можна використати 1 яйце (як у рецепті бульйону з локшиною) – але тоді пісний овочевий суп із локшиною не буде на 100% пісним. Тісто розкачати на тонкі паляниці, притрусити борошном. Паляниці порізати на смужки і далі – посікти на локшину.

Посікти цибулю, а моркву потерти на грубій терці. Овочі, помішуючи, підсмажити на решті олії .Смажені овочі залити 2,5 л води, овочевий суп довести до кипіння і вкинути підготовану квасолю.

Накрити каструлю кришкою, знову довести до кипіння і варити 20 хв. Далі пісний овочевий суп посолити, додати локшину, лавровий листок і петрушку, варити ще 5-7 хв.

Страви японської кухніКурячі кацу

Інгредієнти:
Куряче філе – 1 кг.,
Сіль, перець – за смаком,
Борошно – 1/2 склянки,
Яйця – 3 шт.,
Соєвий соус – 1 ч.л.,
Панірувальні сухарі Панко – 300 гр.,
Масло рослинне – для смаження.

Спосіб приготування:

Куряче філе нарізати на великі шматочки. Посипаємо шматочки курки сіллю і перцем, при бажанні – ще якими-небудь спеціями. Обвалюємо кожен шматочок курки в борошні. Яйця збиваємо з однією ложкою соєвого соусу. Потім кожен шматочок курки занурюємо у збиті яйця.

Нарешті, потрібно гарненько обваляти шматочки курки в сухарях Панко. Без сухарів це японське блюдо приготувати не можливо. Можна замінити звичайними панірувальними сухарями. У сковороді доводимо до кипіння олію, кидаємо в нього шматочки курки. Смажимо до світло-коричневого кольору кляру. Готові шматочки курки дістаємо з олії, викладаємо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик