Страви української кухні з Полтавщини

Страви української кухні з Полтавщини

Страви української кухні з ПолтавщиниСтрави української кухні з Полтавщини. Полтавщина відрізняється своєю кухнею. Відома вона ще 3 18 століття. Кожна сім’я має свій унікальний рецепт, який передається з покоління до покоління. Край відвідають багато туристів, яких пригощають смачними стравами.

Полтавський борщ

Готують його на основі бульйону з птиці, заправляють овочами та галушками. Існує щавелевий, червоний та холодний варіанти борщу.

Також на Полтавщини варто спробувати сало, яке готують з травами та кутю, до якої додають родзинки, мед та узвар.

Галушки

Страва відома з вісімнадцятого століття. 12 років назад встановили памятник галушці.  Галушки готували на основі борошна, яєць та молока. Начинка може бути солодкою та солоною. Улюбленими рецептами є галушки зі шкварками, сиром та яблуками.

Пундики та мандрики

Даний десерт відомий далеко не всім. Пундиками називають коржі, які виготовляють на основі тіста з кефіру або води з яйцем. Солодкий варіант готують з салом та смаженою цибулею та подають з духмяним борщем. Солодкий – з медом. Чудово смакує з освіжаючими напоями.

Мандрики готують на релігійне свято Петра та Павла. Готують з пшеничного тіста та додають сир.

Затірка (качана каша) та лемішка

Є перлиною цього регіону і готується у сільській місцевості. Зараз має меншу популярність. Готували на сімейні обіди, хрестини та у момент, коли був збудований новий дім.

Готували пшеничне тісто та розтирали з яйцями ложкою. Формували кудьки та відварювали у молоці, окропі чи бульйоні. За бажанням поливали маслом чи смальцем.

Лемішка – пісна та смачна страва, яка подавалася на сніданок або вечерю. Схожа на кашу. Готували на піст. Гречане борошно з підсоленим окропом перемішують, щоб не утворювали грудки. Ставили у піч на 1 годину. З холодної страви готували коржі, які підсмажували у олії або запікали у пічці.

Вареники

У цьому регіоні відомо про більш ніж 20 видів цього шедевру. Готують тісто на кисляку з содою чи дріжджами. Відварені вареники кладуть на марлю, щоб вареники пропарилися на стали пухкими та ситними.

Солодкі готують з малиною, маком, калиною, сухофруктами, вишнями, ягодами тощо. Солоні – з горохом, сиром, салом, капустою тощо. Страви української кухні з Полтавщини відрязняються багатовіковою історією та неповторним смаком.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик