Страви української кухні з Миколаївщини

Страви української кухні з Миколаївщини

Страви української кухні з МиколаївщиниСтрави української кухні з Миколаївщини. Літній або Миколаївський борщ (овочевий борщ з кабачками). До його складу входять кабачки, які обсмажуються на сковороді і потім гасяться 4-7 хвилин.

1. Капуста – 200 грам

2. Морква – 2 шт.

3. Картопля – 3-4 середнього розміру

4. Цибуля ріпчаста – 1 шт.

5. Буряк – 1 шт. середнього розміру

6. Кабачок – 1 шт.

7. Помідори – 2 шт.

8. Часник – 2 зубчики

9. Червоний гострий перець

10. Зелень – кріп, петрушка, селера

11. Рослинна олія – ​​2 ложки столові

12. Приправи – сіль, перець за смаком

13. Куряче м`ясо, телятина або свинина на ваш розсуд

Шаткуємо дрібно звичайну білокачанну капусту, нарізка повинна бути тонкою і сама нашаткована капуста повинна бути довгою, достатньо довжини 6-7 см.  Також нарізаємо дрібними кружечками товщиною 1-1,5 мм морквину, всі овочі повинні бути обов`язково свіжими і соковитими.

Ставимо на невеликий вогонь емальований посуд і заливаємо воду приблизно на 2/3 каструлі, додаємо в каструлю з водою м`ясо і залишаємо варитися на слабкому вогні, поки м`ясо не звариться. Тепер додаємо в неї нашатковану капусту і нарізану моркву, досить 6-8 шматочків розрізаної морквини. ріжемо картоплю

Тепер слід взяти 3-4 картоплі середнього розміру, знімаєте шкіру з картоплі і нарізати його дрібно, подрібнювати сильно картопля не слід досить розрізати його як зазначено на фотографії. Коли капуста трохи звариться, то додаємо в каструлю нарізану картоплю, можна тепер посолити борщ.

Тепер готуємо буряк, морква, нарізаний дрібно цибулю, все інгредієнти нарізаємо дуже дрібно кубиками приблизно розміром 3-5 мм 3, тепер все компоненти додаємо із зеленню в заздалегідь приготовлену і розігріту сковорідку.

Компоненти слід злегка підсмажити на олії і коли овочі трохи підрум`яняться треба їх накрити кришкою і тушкувати приблизно 5-7 хвилин, регулярно перемішуючи овочі.

Слід взяти стиглий соковитий кабачок і очистити його від шкірки, після чого треба нарізати кабачок дрібними кубиками такого ж розміру, як і буряк. Тепер кабачок треба прожарити трохи на сковороді і потім згасити близько 5 хвилин, поки кабачок гаситься бажано його перемішати періодично.

Готуємо інші інгредієнти борщу Тепер нарізаємо дуже дрібно помідори, часник, зелень, цибуля ріпчаста і часник, нарізати слід дуже дрібно, всі овочі повинні бути свіжими і соковитими.

Тепер повинно вийти чотири основних компонентів річного миколаївського борщу, тобто нарізані помідори, дрібно нарізані цибулю і часник, зелень і тушковані овочі, тобто кабачок, буряк і моркву.

Коли в каструлі картопля майже звариться, то можна додати в борщ тушковані кабачки буряк і морква з зеленню, все поставити на дуже невеликий вогонь і потім варити борщ близько 7-10 хвилин. Також слід не забути про додавання спецій, тобто солі, перцю меленого, дрібно нарізаного червоного гострого перцю і різних приправ на ваш розсуд.

Юшка по-миколаївськи

Миколаївська область дарує нам рецепт приготування консервів з риби – по-домашньому, з додаванням томатів. Варять юшку також з додаванням томатного соку або томатної пасти, а також зі сметаною. Для любителів гострого роблять соус: часник сильно подрібнити, перемішати з перцем та сіллю. Цей соус подають разом з картоплею.

Шухнудлі та ренудлі . Страви німецького походження, які є розповсюдженими на території Миколаївського району. Береться шматочками сало, типу як підчеревок, мясо, додається цибулька, смажимо. Потім все це перемішується з картоплею та вкладається в казан з дуже щільною кришкою. Додається сіль-перець-лавровий лист за смаком. Все це заливається водою, але важливо, аби верхній шар картоплі вода не вкривала.

Потім готується тісто на кислому молоці. З тіста робляться невеликі пиріжки і вкладаються зверху на цю картоплю. Потім на все це – шкварки з цибулею, і – ще один шар тіста. Все це ставиться на повільний вогонь та витримується до готовності картоплі, 20-30 хвилин.

За цей час пиріжки, що клали зверху, виростають на пару і робляться, як пампушки. Оце – шухнудлі. А ренудлі – те ж саме, проте в середину пампушок кладемо сир.

«Затірки». Замішувалося тісто лише на яйці, з якого потім робилися маленькі кульки, які деякий час «викочували», аби вони були тугі. Кульки ці потім кидали до супу. Також  готували окремо – додавали до тіста сир, та робили їх солодкими. 

На різдвяні свята готують кутю з пшениці та смачний узвар з сухофруктів, родзинок та посічених горіхів.

Страви української кухні з Миколаївщини є досить ситними та смачними, готують їх на сімейні посиденьки та релігійні свята.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик