Страви румунської кухні

Страви румунської кухні

Страви румунської кухніСтрави румунської кухні. Стуфат – національне румунське блюдо, яке зазвичай готують на другий день Великодня. Для приготування стуфата необхідні такі інгредієнти:

М’ясо баранчика – сімсот п’ятдесят грам;
Зелена цибуля – сорок пір’ячок;
Зелений часник – двадцять пір’ячок;
Топлене сало – дві столові ложки;
Борошно – одна чайна ложка;
Борщ – один стакан (або дві столові ложки оцту);
Томат – пюре – одна столова ложка;
Сіль – за смаком.

Приготування:

1. М’ясо баранчика промийте, видаліть плівки, наріжте невеликими шматками. Шматки м’яса підсмажте в плоскій каструлі в ложці жиру. Додайте трохи борошна.

2. Окремо обварите окропом зелений лук і часник. Кожне перо зав’яжіть вісімкою і обсмажте в невеликій кількості топленого сала, не даючи пожовтіти.

3. Обсмажену зелень укладіть в каструлю з м’ясом, влийте склянку кип’яченого і процідженого борщу, розведеного рівною кількістю води, столову ложку томату – пюре, посоліть. Поставте на вогонь, дайте закипіти, після поставте в духовку і тримайте, поки не стушиться.

 

Чулама (куряча грудка з соусом) 
  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 60 мл.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Печериці – 300 г.
  • Червоний перець – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Сметана – 350 г.
  • Пшеничне борошно – 60 г.
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  • Розділіть курячі грудки на кілька шматочків. Очистіть селеру, перець, цибулю, а також моркву. Подрібніть.
  • Візьміть казан з товстим дном. Налийте рослинну олію. Пересипте овочі в ємність. Тушкуйте їх протягом 3 хвилин. Потім додайте м’ясо і спеції за смаком. Обсмажте м’ясо в обох сторін. Влийте воду. Тушкуйте на середньому вогні.
  • Наріжте гриби. Додайте на сковороду олію і невеликий шматочок вершкового масла. Обсмажуйте гриби, поки вони не стануть м’якими. Відставте в сторону.
  • Дістаньте готове м’ясо з казана. Процідіть бульйон через сито. Додайте тушковані овочі до грибів разом з 600 мл бульйону.
  • Перекиньте м’ясо назад в казан. Висипте туди ж увесь вміст сковороди. Перемішайте.
  • Окремо збийте сметану. Додайте до неї борошно, ополоник гарячого бульйону і подрібнений часник. Перелийте масу в казан. Тушкуйте все ще протягом 15 хвилин. Коли мука загусне, вимкніть вогонь.
  • Посипте все подрібненою зеленню.

РУМУНСЬКИЙ КОЗОНАК (COZONAC)

Страви румунської кухніКозонак – це випічка ,яку готують на Великдень та на Різдво.

1) Тісто для козонака виходить досить липким. Зате після випікання воно дуже м’яке та пухке.

2) До самого тіста не підсипайте більше борошна, краще потім щедро посипати робочу поверхню на якій будете розкачувати тісто. І при скручуванні тіста у рулети, варто надмір борошна змітати, щоб не робилось вкраплень борошна у випічці.

3) Тісто дуже тягнеться, тому не розкачуйте його надто тонко. Воно додатково розтягнеться при скручуванні та переплітанні двох рулетів. Якщо одразу розкачати надто тонко, воно просто на просто порветься при цих маніпуляціях.

4) Начинку потрібно вварювати до загустіння, щоб не було зайвої вологи у тісті. Вона ще загустіє в процесі вистигання. І перед начиненням потрібно повністю її остудити.

5) Не потрібно змащувати поверхню козонака яйцем, лише вершковим маслом. Воно надасть поверхні козонаку приємну м’якість.

  • 300 грам борошна
  • 3 жовтки
  • 10 грам свіжих дріжджів
  • 90 грам топленого вершкового масла
  • 75 грам цукру
  • Цедра 1-го апельсина
  • 125 мл молока

Для начинки:

  • 150 грам волоських горіхів
  • 125 мл молока
  • 75 грам цукру
  • 30 мл рому
  • Цедра 1-го апельсина
  • 15 грам какао

Крім того:

  • Борошно для посипання робочої поверхні та форми для випікання
  • Вершкове масло для змащування форми для випікання та козонака
  • Цукрова пудра для посипання

1) Покласти свіжі дріжджі до молока й перемішувати, поки дріжджі повністю розчиняться.

2) Жовтки збити до однорідності з топленим маслом.

3) У глибокій мисці чи чаші планетарного міксера змішати борошно, цукор та цедру апельсина.

4) Додати молоко з дріжджами, злегка перемішати і влити масло з жовтками. Замісити досить липке тісто й місити поки тісто стане однорідним і дещо пружнішим, 3-4 хвилини в планетарному міксері, якщо руками 8-10 хвилин.

5) Накрити миску з тістом злегка вологим рушником та залишити на 1,5 години. Тісто повинно збільшитись майже удвічі.

6) Тим часом приготувати начинку. Для цього в чаші блендера змолоти горіхи. Можна змолоти й у м’ясорубці.

7) Помістити горіхи й решту інгредієнтів для начинки в невеликий рондель та варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння маси.

8) Зняти начинку з вогню та залишити вистигати.

9) Тісто, що підросло обім’яти та викласти на щедро присипану борошном поверхню. Розділити тісто на дві частини. Розкачати першу частину надаючи форму довгого прямокутника. Рівномірно викласти на тісто половину начинки, відступаючи від країв. Та досить щільно згорнути у рулет. Повторити те саме з другою частиною тіста.

10) Дві частини тіста сплести разом, формуючи таким чином косу.

11) Кексову форму 30х10 змастити тонким шаром вершкового масла та посипати борошном. Струсити зайве борошно й викласти косу з тіста у підготовлену форму, загинаючи краї виробу під низ.

12) Щедро змастити верх козонака топленим вершковим маслом й залишити так на 45 хвилин підростати.

13) Духовку розігріти до 180 ᵒС.

14) Вставити козонак до розігрітої духовки і пекти до готовності. Поверхня козонаку повинна добре підрум’янитись.

15) Дістати козонак з духовки і змастити гарячу поверхню вершковим маслом й одразу ж посипати цукровою пудрою.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик