Страви подільської кухні

Страви подільської кухні

Страви подільської кухніСтрави подільської кухні. На Поділлі немає однієї відомої страви, проте кухня має свої цікаві страви, які готують лише у цьому регіоні. Гречаники –  страва подібна до вареників, але тісто робиться з гречаного борошна. Подають зі сметаною. До страви додають сир, який надає оригініальний смак.

Подільський борщ відрізняється від подібних. До борщу м’яса не кладуть. Готують його в керамічному горщику, томиться на жару в печі, а потім заправляється. В макітрі затирають шкварки, цибулю, часник. Перед подачею на стіл заправляють сметаною.

Коцюруби – один з видів каш. Для цієї страви відварюють картоплю. Потім воду зливають. Одночасно відварюють галушки-щипаники. Відщипуються шматочки тіста, розміром за ніготь. В макітрі затираються шкварки і часник. Потім туди кладеться картопля і галушки. Все разом розмішується і подається до столу.

Традиційною стравою для Хмельниччини є вареники з кислим сиром і шкварками. Відрізняється своєю ситністю та калорійністю, адже була розрахована на людей, які працювали у полі цілий день. Зараз цю страву не готують.

На подільську кухню вплинула литовська кухня. Литовці багато додають свинини. На Хмельниччині готують м’ясні рулети з яєць, родзинок, чорносливу, хрону, моркви. Також додають багато різноманітних прянощів.

Популярним є бігос, який є народною стравою у Польщі. У цьому регіоні до цієї страви з квашеної і свіжої капусти, тушкованої з цибулею, додають гриби і декілька видів м’яса – свинину, телятину, яловичину, Також нарізають сосиски, шматочками ковбасу, копчену грудинку.

Відомою ситною стравою подільського краю є картопляна ковбаса – ведерей, яку готують у Литві. Це очищені товсті свинячі кишки, начинені тертою сирою картоплею або крупою з жиром. Ці ковбаси печуть, обливши топленим свинячим салом. Шюпініс – каша, зварена з гороху, картоплі і смаженого свинячого м’яса.

Скіландіс – свинячі копчені ков­баси і варе­ники з тертої сирої картоплі, начи­нені сиром або рубленим м’ясом. Також готують салати зі свіжих, квашених і солоних овочів, які споживають зі сметаною або кислим молоком. На це вплинула польська кухня.

Страви подільської кухні є ситними, багатими на вітаміни та корисними!

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик