Страви Одещини. Частина друга

Страви Одещини. Частина друга

Страви Одещини. Частина другаБефстроганов

Бефстроганов – відома російська страва, яка представляє з себе смажені шматочки м’яса в сметанному соусі. Найчастіше подають до столу з картопляним пюре або гречаною кашею.

Найкраще для цієї страви підходить яловиче філе. Свіже м’ясо нарізане на маленькі шматочки (товщиною в палець) обвалюють у борошні і кидають його до, попередньо обсмаженомої на вершковому маслі до прозорості, цибулі. За той час, поки м’ясо обсмажується готують соус, змішавши вершки з гірчицею, меленим чорним перцем і сіллю.

Коли м’ясо набуває золотистого відтінку, додають соус і залишають доходити на слабкому вогні ще 15 хвилин. По простоті і часу приготування цю страву можна порівняти з приготуванням звичайного стейка.

“Биточки з тюльки”

Готується це блюдо дуже швидко, найскладніша частина – очищення тюльки від нутрощів, хребта і голови. До очищених тушок тюльки слід додати сметану, сіль, дрібно нарізаний кріп, яйце. Після цього сформувати биточки і виваляти їх в борошні. Такі рибні оладки обсмажують на розпеченій олії з двох сторін. Готові битки складають у невелику каструльку, додають 5 столових ложок води і 10 хвилин пропарюють під кришкою.

Оладки з риб’ячої ікри

Для таких котлеток потрібно 500 грамів свіжої щучої ікри або ікри сазана, 1 яйце, дрібно натерта половина цибулини, кріп, 2 столові ложки борошна, щіпка солі.

Ікру очищують від плівки і перемішують з усіма інгредієнтами. Отриману масу викладають ложкою в пательню з розігрітим маслом. Обсмажують з двох сторін на повільному вогні до готовності.

Фарширована куряча шийка

Фарширована куряча шийка запозичена з єврейської кухні. Основа цієї страви  – це топлений курячий жир з обсмаженою цибулею і борошном для густоти. Для того, щоб приготувати цю страву, необхідно попередньо витопити велику кількість курячого жиру і обсмажити в ньому 3 великі цибулини.

Цибуля обсмажується виключно до прозорого стану, але не до скоринки. Після цього на пательню відправляють, попередньо відварені і нарізані, серця і печінку, поступово додаючи при цьому борошно. Поки начинка загусає і остигає, зашиваються “мішечки” зі шкіри курячих шийок.

Коли фарш охолов, їм наповнюють на 2/3 готові мішечки, зашивають і варять 30 хвилин в підсоленому окропі на слабкому вогні.

Завершують все кулінарне дійство швидким обсмаженням готових шийок в розпеченому курячому жиру. Подають готову страву в холодному вигляді, нарізавши кружечками.

Компот з білої черешні

Готувався компот дуже швидко: у 3 літри окропу додають один нарізаний лимон, 300 грамів цукру і 1 кілограм очищеної від кісточок білої черешні. Варився напій протягом всього двох-трьох хвилин.

Одеський плов з мідіями

Перед приготуванням мідії добре промивають від піску та водоростей. Очищають і нарізають кубиками цибулину і моркву. У казанку розігрівають рослинне масло і викладають в нього цибулю і моркву, помішуючи, обсмажують протягом 10 хвилин.

І тільки після цього там же обсмажують мідії до напіврозкриття мушлі. У казанок додають гарячу воду з чайника, покриваючи мідії. Коли вода закипає, додають пару щіпоток солі, спеції, промитий рис і головку часнику. Все це накривають кришкою і варять на “повільному” вогні 20 хвилин. Знімаючи з вогню, готовий плов перемішують і накривають рушником на 10-15 хвилин.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик