Страви Австрійської кухні

Страви Австрійської кухні

Страви Австрійської кухні завжди відрізнялися своє вишуканістю та неповторністю. Багато страв подавали на столи лише забезпечених верств населення, адже компоненти були дорогими та недоступними. Зараз відомі на весь світ страви можна не лише спробувати у кафе та ресторанах Австрії, але й приготувати у домашніх умовах.

Страви Австрійської кухніВіденський шніцель

Інгредієнти:

  • яловичина — 700-800 г;
  • яйце — 2 шт.;
  • борошно;
  • рослинна олія;
  • хлібні крихти;
  • сіль, перець, зелень — за смаком.

Нарізане на досить великі шматки м’ясо відбивається до товщини 0,5 див. Заготівля по черзі мачає в борошно, разболтанное яйце і панірувальні сухарі. Майбутній шніцель опускається в розігріте рослинне масло в сковороді воно повинно мати шар до 2 см). М’ясо смажиться по 1,5-2 хвилини з кожного боку.

Сковороду при цьому треба весь час рухати так, щоб масло постійно покривало м’ясної шматок. Завдяки цьому, а також попередньо зробленим за допомогою ножа насічках на м’ясі, утворюється характерна для віденського шніцеля золотава скоринка. Перед подачею до столу зі шніцеля за допомогою паперової серветки рекомендується прибрати зайвий жир.

Ліптовський сир

  • бринза (сир) — 200 г;
  • вершкове масло — 50-100 г;
  • паприка — 2 ч. ложки;
  • суха гірчиця — 1 ч. ложка;
  • коріандр — 2 ч. ложки;
  • натертий ріпчасту цибулю — 3 ст. ложки;
  • каперси — 2 ст. ложки;
  • зелень — за смаком.

Бринза відкидається на сито. Після того як з неї стече сироватка, бринзу змішують з маслом та іншими компонентами (каперси і зелень подрібнюються). Суміш ретельно перемішати, в результаті чого повинна вийти однорідна маса. Її кладуть у форми і охолоджують. З сиру готують різні «сільські» і «міські» страви.

«Курка по-віденськи»

Інгредієнти:

  • курка — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — 2 ст. ложки;
  • сухарі панірувальні — 4 ст. ложки;
  • жир для засмажки;
  • сіль, перець — за смаком.

Цілу курку відварюють. Після цього виймають з бульйону і на 15-12 хвилин кладуть у прохолодну воду. Після цього курку рубають на кілька шматків і видаляють кістки. М’ясо солять, перчать і панірують у борошні. Потім його змащують збитим яйцем і обкачують у сухарях для панірування. На завершення курятину обсмажують в гарячому жирі. Подають курку по-віденськи з картоплею і зеленим горошком.

Відварене ніжне філе яловичини з гострим шпинатним соусомТафельшпіц»).

Інгредієнти:

  • яловичий огузок (кострець) — 1,5-2 кг;
  • цибуля ріпчаста (середнього розміру) — 3 шт.;
  • селера — 3-4 черешка;
  • морква — 2 шт.;
  • шпинат;
  • ягода ялівцю — 3-4 шт.;
  • лавровий лист — 2-3 шт.;
  • сіль, чорний перець — за смаком.

М’ясо заливають холодною водою (1,5 л). У каструлю з яловичиною додають цілу цибулину, дрібно порізані селеру і моркву. Варити на повільному вогні 2-3 години, додавши під час варіння лавровий лист, ягоди ялівцю, сіль і перець. Після цього м’ясо перекладається на тарілку, а бульйон проціджують.

На розігрітій сковороді, в яку поклали 1 ст. ложки рослинної олії, а також порізану цибулю, обсмажують попередньо відварену цілісний картоплю. Картопля обсмажувати до золотистої скоринки.

Шпинатний соус готується на сковорідці, на якій в олії (1-2 ст. ложки) обсмажується часник великими шматочками. Через півхвилини обжарювання додаються порубаний шпинат і вершки. Для готовності суміш уварюється наполовину.

Перед подачею блюда на стіл м’ясо разом з обсмаженою картоплею поливається бульйоном. Соус подають окремо в соуснику.

Віденський штрудель

Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто — 500 г;
  • яблука — 2 шт.;
  • волоські горіхи — 200 г;
  • цукор — за смаком.

Яблука нарізати дрібними шматочками. На розкачаний шар тіста викладаються горіхи, попередньо подрібнені, і яблучні шматочки. Від країв аркуша слід відступити по 2 див. Тісто з вмістом загортається рулетом і поміщається в духовку, розігріту до 200° С. Запікати штрудель, змащений вершковим маслом, 25-30 хвилин. Перед тим як подати на стіл (рекомендується разом з морозивом), десерт посипають цукровою пудрою.

Торт «Захер»

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 200 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • розпушувач — 1 ч. ложка;
  • джем з апельсина — 5 ст. ложок;
  • горіхи — 200 г;
  • вершкове масло — 200 г;
  • цукрова пудра — 200 г;
  • вершки — 2,5 ст. ложки;
  • шоколад чорний — 200 р.

Масло збивається разом з пудрою і яєчними жовтками. Відокремлений і охолоджений яєчний білок збивають у блендері і додають в тісто разом з подрібненими горіхами. Сюди ж додаються розпушувач і розтоплений на водяній бані шоколад.

Тісто випікається у формі до 50 хвилин при температурі 180° С. Після цього остиглий корж виймають з форми і розрізати на 2 коржа. Нижній корж змащується джемом. Коржі з’єднуються і промащуються розтопленим шоколадом. Для готовності торт на ніч ставиться в холодильник.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик