Страви аргентинської кухні

Страви аргентинської кухні

Страви аргентинської кухніСтрави аргентинської кухні. Аргентинська кухня формувалася під впливом традицій креолів, африканців та індійців. На півночі країни, яка має зв’язок з іспанською кухнею. готують страви з яловичини, помідорів, квасолі, страв рожкового дерева тощо.

Енчилади зі свининою

Інгредієнти:

500 г свинини
1 ч. л. кмину
1 ч. л. орегано
2 ч. л. оливкової олії
5 ст. л. соєвого соусу
8 аркушів тонкого лаваша
100 г тертого твердого сиру
щіпка солі

Посипте свинину кмином, орегано, сіллю і дайте постояти півгодини в холодильнику. Обсмажте м’ясо до золотистої скоринки на оливковій олії, потім остудіть і наріжте на тонкі довгасті шматочки. Покласти свинину на лаваш, посипте сиром, скрутіть в трубочки і покладіть у форму. Полийте соєвим соусом, можна посипати тертим сиром, якщо залишився. Поставити енчилади в духовку, розігріту до 220 градусів і запікайте, поки не розплавиться сир. Подають з овочевим салатом.

Страви аргентинської кухніАргентинські емпанадас

Інгредієнти:

500 г борошна
200 г вершкового масла
2 жовтки
100 мл молока
1/2 ч. л. розпушувача
3 невеликі цибулини
80 г анчоусів
1 зубчик часнику
4 ст. л. рослинного масла
200 мл бульйону
1 ст. л. каперсів
1/2 склянки родзинок
1/2 ч. л. майорану
сіль, перець за смаком

Змішайте борошно, розпушувач і сіль. У молоко додайте жовтки і вершкове масло, змішайте. З’єднайте дві суміші, ретельно вимісіть і залиште настоятися під харчовою плівкою близько години. Обсмажте подрібнені часник і цибулю на олії, додайте рубане або перемелене м’ясо, каперси, анчоуси і трохи борошна (не більше ложки).

Перемішайте, залийте бульйоном, посоліть, поперчіть, посипте майораном і залиште нудитися на слабкому вогні. В цей час розкачайте тісто і виріжте з нього кружки діаметром близько 10 сантиметрів. Покласти по одній столовій ложці начинки, кілька родзинок і защипіть. Змастіти кожен пиріжок молоком і дати постояти ще 10 хвилин в холодильнику. Розігріти духовку до 200 градусів і запікайте емпанадас 15-20 хвилин або до золотистого кольору.

Страви аргентинської кухніАргентинська сальса

200 г кетчупу
2 ст. л. бальзамічного оцту
200 г вершкового масла
1 маленька цибулина
1 ч. л. часниковою солі
2 ст. л. вустерширського соусу
2 ч. л. соусу чілі
100 мл бренді

Розтопіть вершкове масло, додайте кетчуп, обидва соусу, посоліть і влийте бальзамічний оцет. Наріжте цибулину дуже дрібно і всипте до соусу. Перемістіть суміш у каструлю і відправте на вогонь на кілька хвилин, долийте бренді і продовжуйте варити соус ще близько 5 хвилин на великому вогні. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути. Відправте в холодильник на кілька годин або на добу. Ідеально підходить до страв з квасолі, морепродуктів, м’яса і риби.

Соус чимчурі

Страви аргентинської кухніІнгредієнти:

1 пучок петрушки
100 мл оливкової олії
100 мл лимонного соку
2 зубчики часнику
1/2 ч. л. перцю чилі
1/2 ч. л. зіри
1 щіпка солі

Промиту зелень петрушки подрібніть і покладіть в блендер, додайте часник, олію, сік лимона, перець і сіль. Збиваємо до консистенції рідкої пасти, викладаємо в соусник і даємо постояти кілька годин.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик