Страви американської кухні

Страви американської кухні

Страви американської кухніСтрави американської кухні. Американська кухня формувалася під впливом індіанських та африканських традицій. Кухня є досить ситною та калорійною.

Часто до страв додають багато овочів та горіхів. Серед найвідоміших – салат Цезар з ромен-салатом і соусом вінегрет, Шеф-салат з овочами та звареним вкруту яйцем, салат Коулслоу з капусти та моркви, а також салат Уолдорф-Асторія з черешковою селерою, яблуком і горіхами.

Вальдорфський салат
Селера – 1 шт
Сіль – за смаком
Лимон – 1/4 шт
Волоський горіх – 0,5 склянки
Листя салату – 4-5 шт
Яблука – 1 шт
Майонез – 5 ст.л.

Для початку зробимо підготовчі роботи. Листя салату добре вимити та осушити на кухонному полотенцю. При необхідності, якщо температура в приміщенні висока, можна прибрати салат в холодильник. Так воно збереже свій свіжий вигляд та залишиться хрустким.

Почнемо із заправки. В мисочку наливаємо кілька ложок майонезу. Додаємо сіль та витискаємо дві чайні ложки лимону. Все разом перемішуємо.
Очищаємо корінь селери. Я нарізаю селеру соломкою. Проте можна робити і в інший спосіб. Наприклад натерти як моркву по-корейськи або скибочками нарізати спеціальним ножем.

Обираючи яблука обираємо кисло-солодкий сорт. Такі найкраще смакуватимуть в цьому салаті. Приступимо до нарізки яблука. Яблуко також можна нарізати соломкою, можна кубиками. Розрізаємо яблуко навпіл, очищаємо від серединки і нарізаємо тоненькими скибочками.

Беремо півстакана горіхів. Горіхи подрібнюємо. В глибоку миску поміщаємо всі підготовлені інгредієнти і в тому числі горіхи. Всі подрібнені продукти заправляємо соусом. До речі, замість майонезу можна використовувати йогурт.

В кінці додаємо виноград, оскільки при перемішуванні він може втратити вигляд, що нам зовсім не потрібно. У виборі винограду надайте перевагу синьому без кісточок. Також виноград можна замінити родзинками.

На тарілку вистилаємо попередньо підготовленого листя салати. Можна також подрібнити на шматочки і перемішати з іншими інгредієнтами, на ваш розсуд. Можна використовувати листя салати одного виду або його мікс салатів. Поверх листя салату викладаємо заправлений салат.

Американські панкейки на молоці

Молоко – 200 мл.
Борошно – 300-350 г.
Вершкове масло – 70-100 г.
Курячі яйця – 1 шт.
Цукор – 4 ст. л.
Сіль- Дрібка
Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Для початку нам необхідно змішати всі сухі інгредієнти. Просіюємо борошно, додаємо цукор, сіль та порошок до печива. Перемішуємо все ретельно. Можна також додати дрібку ваніліну, щоб млинці були більш ароматними.

Куряче яйце виливаємо у миску і за допомогою вінчика або міксера збиваємо його до утворення легкої піни. До яєчної маси додаємо молоко та перемішуємо. Замість молока можна використовувати кефір. У такому випадку замість порошку до печива можна додати харчову соду, а кефір її погасить.

На сковорідці чи у мікрохвильовій пічці розтоплюємо вершкове масло. Замість масла можна додати декілька ложок (2-3 столових) рослинної олії. Це особливість цих млинців. Будь-яке масло додаємо лише до тіста, а смажити млинці ми будемо на сухій сковорідці. Додаємо масло до яєчно-молочної маси та перемішуємо або збиваємо за допомогою міксера чи вінчика.

Отриману яєчно-молочну масу з’єднуємо з сумішшю сухих складників. Усе ретельно перемішуємо вищезгаданим способом. Якщо ви перемішуватимете вручну, то стежте, щоб грудочки розійшлися. Міксером їх розбити набагато легше. У результаті ми отримали густу масу – тісто.

Нагріваємо сковорідку, не додаємо ні масла, ні олії. За допомогою ополоника наливаємо невеличку порцію тіста. У результаті ми повинні отримати млинець круглої форми, розміром трішки більший, ніж оладок. Коли на поверхні млинця з’являються бульбашки, то це сигнал того, що один бік підсмажився і їх потрібно перевернути на інший. Тут потрібно стежити, щоб не підсмажити надто сильно.

Для отримання ніжної однорідної скоринки треба підсмажувати на середньому вогні. Також слід врахувати, що під час смаження сковорідка нагрівається дедалі більше, тому і часу для підсмажування млинців треба буде менше, ніж на початку процесу. Також задля уникнення підгоряння час від часу знімайте сковорідку з вогню, можна поставити її на мокрий рушничок. Тим самим ви охолодите сковорідку.

Банановий кекс

Рослинна олія – 50 мл.
Молоко – 100 мл.
Курячі яйця – 1 шт.
Цукор – 3 ст.л.
Пшеничне борошно – 200 г.
Банан – 2 шт.
Розпушувач тіста – 2 ст.л.
Шоколад молочний – 50 г.

Для приготування кексу знадобляться банани, пшеничне борошно, рафінована соняшникова чи оливкова олія, яйце, цукор, шоколад, молоко та розпушувач.

Банани потрібно перетворити на пюре без великих щматків. Очистіть їх, наріжте на шматки завтовшки 1-2 см та викладіть у чашу блендера. За допомогою цього кухонного пристрою пюре буде отримане всього за декілька секунд. Трохи довше робити пюре, перетираючи м’якоть бананів через сито чи пропускаючи його через м’ясорубку.

Можна і просто розім’яти їх виделкою. Готове пюре надовго не залишайте. Під дією повітря воно достатньо швидко темніє. Тому намагайтеся одразу ж приготувати тісто. Щоб заповільнити потемніння, можна додати до м’якоті у вигляді пюре трохи лимонного соку.

Викладіть бананове пюре в глибоку миску. Додайте цукор, молоко. Перемішайте. Додайте олію. Соняшникову олію за бажанням можна замінити вершковим маслом. Розтопіть її, дайте застигнути та вилийте в тісто, як описано тут. Перемішайте вінчиком, щоб дрібні часточки жиру були рівномірно розподілені в тісті.

Додайте яйце. Далі буде ще одне перемішування. Поставте тісто на «відпочинок», і через 20 хвилин воно буде повністю готове для подальшого використання.

Далі йде борошно та розпушувач. Замісіть тісто без грудочок. Тепер вам потрібна форма для кексів. Форму вистеліть (намагаючись залишати якомога менше складок) пергаментом та вилийте тісто.
Зверху висипте натертий великими шматками шоколад. Його також можна подрібнити ножем. Пам’ятайте, що чим більший вміст какао-продуктів, тим краще буде плавитися шоколад. Його можна також підмішувати і безпосередньо в тісто після додавання борошна.

Випікайте кекс 50 хвилин. Нагрівання встановіть на 180 градусів. Перед нарізанням дайте йому застигнути до кімнатної температури, витягнувши з форми.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик