Справжні українські голубці Верховина від українських господинь

Справжні українські голубці Верховина від українських господинь

Справжні українські голубці Верховина від українських господинь

Запрошуємо до нашого ресторану скуштувати відому страву  = голубці зі свинини з додавання грибів та підливою.  Для тих,  хто цікавиться історію приготування трохи цікавинок про страву:

“У вірменській, турецькій та молдовській кухні цю страву називають «долма», у основі її приготування – виноградне листя і баранячий фарш. Білоруські та литовські господині в XIV-XV столітті замінили виноградне листя на капустяне, а баранячий фарш на яловичий, свинячий.

Свою ж теперішню назву «голубці» отримали завдяки французам, бо у XVII – на початку XVIII ст. почався бум французької кулінарії. Саме в той час було модним харчуватися голубами, їх готували на решітці на відкритому повітрі. Потім на решітці готували і голубці, тоді їх називали «хибними голубами», це були прообрази наших теперішніх голубців. Звідси і пішла назва страви «голубці».

Сьогодні голубці готують з різними начинками: від традиційних із м’ясом і рисом до вегетаріанських. Це чудова друга страва домашньої кухні, відома всім з дитинства.

 

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик