Що таке зірки Мішлену. Способи їх отримання

Що таке зірки Мішлену. Способи їх отримання

Що таке зірки Мішлену. Способи їх отриманняЦя класифікація була створена компанією Michelin. Утворена у 1899 році. У 1900 видавець надрукував довідник для водіїв, щоб полегшити життя у пошуках доріг. Одночасно з тим співробітники вирішили додати список закладів, де відпочити та смачно поїсти.

Пройшов час і карта зі шляхами перестала грали серйозну роль, а акцент змістився на кафе і ресторани. Перелік постійно збільшувався і містив у собі усі ізаклади, їх рейтинг. Зірки видають в залежності від якості та популярності серед відвідувачів. Отримати зірку — мрія будь-якого закладу. Адже це вказує на високу якість кухні та визнання на високому рівні.

Двістрави є мистецтвом кухарів. Три — авторська та вишукана кухня, яка характерна для професіоналів, чий досвід пов’язується з величезним та багаторічним досвідом або сімейними традиціями. Що передається з одного покоління до наступного.

Роздають бажану зірку щорічно. Отримають одиниці і легко втрачаються. Люди, які не є експертами у готельній галузі, відвідують різні місця, дегустують та пробують їжу. Звертають увагу саме на кухню. Від шеф-повара залежить чи отримає заклад нагороду чи ні.

Представники французької компанії досліджують регіон та міста, визначають заклади, де потрібно провести перевірку. Важливим є відкриття чи закриття кафе чи ресторанів, період роботи, кількість відвідувачів. Після кропіткої роботи визначається переможець. Незначна деталь може позбавити нагороди.

Ресторанні критики, звичайні відвідувачі залишають відгуки на форумах та соціальних мережах. На адресу компанії надходять листи, які теж враховують чи при визначенні результату.

Інспектори приходять у період, коли велика кількість людей — обід або вечеря. Резервується столик під псевдонімом. Нікого про візит не повідомляють. Особа дивитися на рівень обслуговування, інтер’єр, відношення офіціантів. Але кухня — найголовніше. За рахунок платить інспектор. Бонусів та знижок для нього не буде.

Після такого походу збираються робітники підприємства та складають звіт, який впливає на результат.

Значення зірок не змінилося:

1 — хороший ресторан у своїй категорії

2 — чудова кухня, заради ресторану можна змінити маршрут

3 — бездоганна робота шеф-кухаря. Необхідно знайти час прийти саме сюди.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик