Що готують на півдні України

Що готують на півдні України

Що готують на півдні УкраїниЩо готують на півдні України. Південь України славиться своїм кліматом, який дозволяє вирощувати багато корисних овочів та фруктів та великою кількістю річок та моря, де місцеві мешканці виловлюють різноманітні види риб, з яких готують найсмачніші страви.

З класичних страв борщ є ситною та смачною першою стравою. У цьому регіоні додають стручковий та солодкий перець (ротонда), квасолю, вливають буряковий квас, злегка підсмажене борошно, пшоняну або гречану кашу та м’ясо.

Другою стравою, яку готують у селах та містах є голубці. Начинку загортають у капусту та листя винограду. Голубці злегка приварюють, змішують з підсмаженою цибулею, свинячими шкварками, додають спецій та начиняють цією сумішшю запарені свіжі або квашені капустяні листки чи листя винограду.

Потім злегка підсмажують, складали у горщик, додають сметани і ставлять у добре витоплену піч. Розміром вони є як капустяний лист.

Інгредієнти:

Баранина (фарш) — 400 р.
М’ясний бульйон — 300 мл
Виноградні листя — 25 шт.
Рис — 3 ст. л.
Цибуля ріпчаста — 2 шт.
Часник — 2 зуб.
Зелень — за смаком.
Масло вершкове — 25 мл
Олія — за смаком.
Сіль і перець — за смаком.

 

Потрібно вибрати молоді листя винограду. Потім промиваємо від бруду і пилу під краном. В окремій каструльці доводимо до кипіння воду і заливаємо її листя, залишаємо на 5 хвилин. Потім воду зливаємо.

 

Паралельно можна готувати начинку. Відваріть заздалегідь трохи рису, дайте охолонути. Почистіть і дуже дрібно наріжте цибулю і часник, перекрутіть через м’ясорубку баранину або інше м’ясо.

З’єднайте всі разом: цибуля, часник, рис і фарш, додайте сіль, перець і інші спеції за смаком. Начинку викладаємо в кожен з листочків і щільно загортаємо.

 

Тепер беремо відповідну за розміром каструлю, застеляємо її дно декількома вільними від начинки листям винограду, і формуючи голубці по черзі, укладаємо їх щільно один до одного, шар за шаром, поки не скінчиться фарш.

Після цього голубці, залити будь-яким м’ясним бульйоном, відправити на середній вогонь, довести до кипіння, покласти вершкове масло, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і варити близько години.

Ще однією стравою є лемішка – подібна на кашу страва з кукурудзи. У горщик з підсоленим окропом всипають підсушене гречане борошно, постійно перемішують й розтирають його кописткою, щоб не утворювалися грудки. Води й борошна беруть приблизно у пропорції 2,5-3:1. Потім цю загуслу масу ставили у піч. Вживають з олією чи “пісним” молоком.

З фруктів на півлні варять узвар. Основою є абрикоси, яких тут росте десятки видів. Причому їх заливають окропом та відварюють у печі.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик