Салат Цезар. Історія створення і секрет його популярності

Салат Цезар. Історія створення і секрет його популярності

Салат Цезар. Історія створення і секрет його популярності

Салат Цезар. Історія створення і секрет його популярності. Салат “Цезар” був винайдений італійцем на території Мексики, однак популярність вперше здобув у США, яка і зробила цю страву всесвітньо відомою.

Автор рецепту

Цезар Кардіні, за походженням італієць, у 1916 році емігрував із двома братами до Америки. Спочатку він відкрив ресторани у Сакраменто та Сан-Дієго, але через сухий закон перебрався до Мексики. Так у Тіхуані зявився ресторан Caesar’s Place. Після скасування сухого закону, Кардіні повернувся до США і відкрив у Лос-Анджелесі ресторан, а також виробництво заправки для салату під своїм імям. Спочатку він продавав її на розлив на місцевому ринку, а потім у фірмових пляшках. Із часом продаж соусу “Цезар” зробила сімейство Кардіні мільйонерами. Датою винаходу вважається 4 липня 1924 року.

Історія

Салат “Цезар” був винайдений нашвидкуруч. Ніби-то у закладі Цезаря алкоголю було вдосталь, а ось із їжею виникли проблеми через шалений наплив відвідувачів. Щоб нагодувати гостей, господар змішав листя салату ромен, яйця, сир та підсушений хліб, заправив усе сумішшю оливкової олії, лимонного соку та вустерського соусу. Курка, креветки, анчоуси зявились у складі салату дещо пізніше. Додавання анчоусів до оригінального рецепту цезаря приписують Алексу Кардіні, брату Цезаря, який також претендував на винайдення популярної страви.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик