Рецепти українських страв з риби

Рецепти українських страв з риби

Рецепти українських страв з рибиРецепти українських страв з риби. Пропонуємо вам приготувати цікаві страви з риби. Вони є смачними, ситними, містять багато вітамінів. Сподобаються дорослим так і діточкам.

Смажений короп з часником

Інгредієнти:

– 500 г коропа
– 50 г часнику
– 100 г соняшникової олії
– Сіль
– Перець
– Зелень петрушки
Рибу почистити, промити, нарізати порційними шматочками. Кожен шматочок натерти розтертим з сіллю часником і обсмажити на олії. Подають на стіл з відварним картоплею, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Риба з грибами 

Інгредієнти:

– 500 г риби
– 100 г сушених грибів
– 300 г цибулі
– 30 г борошна
– 200 г соняшникової олії
– Перець
– Сіль
Рибу почистити, нарізати порційними шматочками і підсмажити. Сушені гриби відварити. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії до золотистого кольору, додати борошно, перець і сіль.

У каструлю шарами викласти рибу, смажену цибулю та гриби. Гасити в духовці до готовності близько години. Рибу подають на стіл з відварним картоплею.

Фарширована риба 

Інгредієнти: 


– 1 кг риби
– 2 жовтки
– 200 г вершків
– 100 г моркви
– 100 г цибулі
– Сіль
– Перець
– Зелень кропу
Рибу почистити, промити, зробити надріз на спинці, зняти шкірку, відокремити кісточки від м’якоті. Рибну м’якоть пропустити через м’ясорубку, додати яєчні жовтки, перець, вершки, сіль і все добре перемішати.

Підготовленим фаршем щільно заповнити рибну шкірку. Фаршировану рибу покласти в каструлю з нарізаними морквою та цибулею, залити рибним бульйоном і варити на слабкому вогні до готовності. Готову рибу нарізати шматочками, викласти на блюдо і прикрасити зеленню кропу, морквою.

Риба, тушкована з хроном 

Інгредієнти: 


– 500 г риби
– 50 г хрону
– 20 г соняшникової олії
– 200 г сметани
– Сіль
– Перець
– Зелень петрушки
– Кріп
Рибу (тріска, щука, сом) почистити, нарізати порційними шматочками і посолити. На дно керамічного горщика покласти натертий на тертці і злегка підсмажений хрін, на нього покласти рибу, залити сметаною і тушкувати в духовці до готовності. Готову рибу викласти на блюдо і полити соусом із сметани з хроном, в якому вона тушкувалась. Зверху посипати зеленню.

Риба, тушкована в сметані 

Інгредієнти: 

– 500 г риби
– 500 г картоплі
– 100 г цибулі
– 100 г масла
– 500 г сметани
– 50 г зелені кропу
– 50 г зелені петрушки
– Сіль
– Перець
– Лавровий лист

Приготування 
Рибу (короп, судак, сазан та ін) почистити, нарізати порційними шматочками і посолити. У керамічний горщик покласти шарами нарізаний тоненькими кружальцями картоплю і рибу.

Посолити, посипати перцем, додати дрібно нарізану цибулю, лавровий лист, зелень кропу і петрушки, залити розігрітим маслом зі сметаною, поставити в духовку і тушкувати до готовності.

Риба, тушкована по-українськи 

Інгредієнти: 


– 500 г філе тріски або минтаю
– 160 г свинячого сала
– 120 г ріпчастої цибулі
– 80 г солодкого перцю
– 600 г картоплі
– 400 г томатного соусу
– 2 зубчики часнику
– 60 г кореня петрушки
– Зелень
– Перець
– Сіль
Підготовлене філе риби нарізати шматочками і разом зі спеціями і корінням припустити 6-8 мін. На бульйоні приготувати томатний соус. На сковороді розтопити свиняче сало, вийняти шкварки.

На цьому салі обсмажити нарізані картоплю, ріпчасту цибулю і коріння петрушки. У горнятко покласти обсмажені овочі, а на них припущення рибу (три шматочки на порцію), залити томатним соусом, додати розтертий часник і нарізану кільцями цибулю, а потім злегка обсмажені на салі болгарський солодкий перець. У закритому горщику в духовці тушкувати 10-15 хв. Перед подачею на стіл посипати зеленню петрушки або кропу.

Короп з медом 

Інгредієнти: 

– 1 кг коропа
– 20 г желатину
– 50 г меду
– 50 г родзинок
– Цибуля
– Петрушка
– Сіль
– Перець


Рибу почистити, нарізати невеликими шматочками. Скласти в каструлю, посолити, додати цибулю, петрушку, перець, залити холодною водою і варити до готовності. Відвар, у якому варився короп, процідити, уварити і охолодити. Желатин розчинити у воді, додати до відвару, довести до кипіння і охолодити, потім додати проварені з родзинками мед. Відвареного коропа викласти на блюдо, залити відваром і охолодити.

Тріска в маринаді 

Інгредієнти:

– 500 г тріски
– 100 г цибулі
– 50 г соняшникової олії
– 200 г помідорів або 100 г томатного соусу
– Сіль
– Перець
– Лавровий лист


Тріску почистити, нарізати порційними шматочками, обваляти в борошні, посолити і підсмажити до рум’яного кольору. Смажену тріску викласти на блюдо, залити маринадом і прикрасити зеленню кропу, петрушки, свіжими помідорами, морквою.

Приготування маринаду. Дрібно нарізану цибулю підсмажити до золотистого кольору, додати дрібно нарізані помідори або томатний соус, сіль, перець, лавровий лист і тушкувати на слабкому вогні 15-20 хв.

Щука по-закарпатськи 

Інгредієнти: 


– 500 г щуки
– 50 г ріпчастої цибулі
– 100 г помідорів
– 100 г солодкого перцю
– 100 г сметани
– 50 г свинячого жиру або сала
– Сіль
– Перець
Щуку почистити, нарізати порційними шматочками, посолити і поперчити. У каструлю з розігрітим свинячим жиром або підсмаженою копченим салом покласти нарізану цибулю і підсмажити до золотистого кольору. Потім покласти рибу, додати дрібно нарізані помідори, солодкий перець, сметану і тушкувати на середньому вогні до готовності.

Судак по-київськи 

Інгредієнти: 


– 500 г риби
– 600 г картоплі
– 60 г вершкового масла
– 20 г сухарів
– 200 г сметанно-грибного соусу
– 40 г голландського сиру
– 4 яйця
– Сіль
– Зелень


Філе судака без кісток нарізати на порційні шматки, посолити, посипати перцем і обсмажити. Картопля відварити в шкірці, очистити, нарізати кружальцями і обсмажити.
Сковороду змастити жиром, посипати сухарями, на середину помістити рибу, а навколо укласти картоплю. Залити соусом, посипати тертим сиром, скропити олією, залити яйцем так, щоб жовток лишився цілим, і запекти в духовці. Подати до столу, посипати дрібно нарізаною зеленню.

Карасі в сметані 

Інгредієнти:

– 500 г карасів
– 120 г вершкового масла
– 20 г борошна
– 300 г сметани
– 600 г картоплі
– Сіль
– Перець
Карасів почистити, промити, натерти сіллю, посипати перцем, обваляти в борошні і обсмажити до рум’яного кольору. Смажених карасів покласти на змащену жиром пательню, обкласти кружальцями смаженої картоплі, полити сметаною, додати вершкове масло і запекти в духовці.

Тараня з медом 

Інгредієнти: 

– 500 г тарані
– 100 г борошна
– 50 г меду
– Сіль
Тараня почистити, промити, відварити. Потім нарізати шматочками, обваляти в борошні, викласти на сковороду, полити медом і підсмажити.

Форель по-закарпатськи 

Інгредієнти: 


– 1 форель
– 50 г часнику
– 50 г борошна
– 30 г соняшникової олії
– 50 г зелені кропу або петрушки
– Сіль
– Перець
Рибу почистити, промити, натерти сіллю і розтертим часником, посипати перцем і обваляти в муці. Потім обсмажити до золотистого кольору. Смажену форель викласти на блюдо, полити часниковим соусом і посипати дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки.

Папрікаш з рибою 

Інгредієнти: 

– 500 г коропа
– 100 г цибулі
– 50 г помідорів
– 50 г солодкого перцю
– 50 г соняшникової олії
– Сіль
– Перець
Філе коропа розрізати на порційні шматочки. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії до золотистого кольору, додати помідори та солодкий перець і протушкувати. Рибу покласти в підготовлений соус, посолити, заправити перцем і тушкувати до готовності. Подають папрікаш з відварною або смаженою картоплею, мамалигою.

Перкельт закарпатський 

Інгредієнти: 


– 1 кг риби
– 300 г цибулі
– 100 г соняшникової олії
– 300 г помідорів
– 300 г солодкого перцю
– 300 г рибного бульйону
– Сіль
– Перець


Рибу очистити, відокремити м’якоть від кісток і нарізати невеликими шматочками. Цибулю подрібнити і спасерувати на олії. Додати шматочки риби, свіжі помідори, солодкий перець, рибний бульйон, посолити, поперчити і тушкувати до готовності.

Завіванець із судака 

Інгредієнти: 


– 140 г судака (на порцію)
– 1 яйце (для фаршу)
– 100 г цибулі ріпчастої
– 7 г зелені петрушки
– 7 г оцту 3%-го
– Лист лавровий
– Перець горошком
– Мелений перець сіль

Для соусу:
– 1 яйце
– 3 г масла рослинного
– 10 г оцту 3%-го
– 1 г гірчиці
– 1 г цукру
– 10 г сметани
– 2,5 г маринованих білих грибів
– 2,5 г огірків солоних
Рибу почистити, промити, відрізати голову, розрізати тушку уздовж, вийняти хребетні і реберні кістки, черевну порожнину нафарширувати масою з рубаних яєць, перцю, солі і дрібно січеною зелені петрушки, згорнути рибу трубочкою і перев’язати. У киплячу воду додати оцет, перець, цибулю, лавровий лист, потім опустити приготовлену рибу і варити.

До подачі до столу рибу залишити в бульйоні. При подачі нарізати на порції і охолодити. Соус подати окремо. Приготування соусу. Жовтки круто зварених яєць розтерти, потім додати невеликими порціями рослинна олія, слабкий розчин оцту, гірчицю, цукор, сіль.

Всю суміш протерти через сито, додати нарізані кружальцями солоні огірки, мариновані гриби, ложку сметани і все добре перемішати.

Печеня з риби 

Інгредієнти: 

– 500 г риби
– 200 г картоплі
– 50 г моркви
– 50 г цибулі
– 200 г бульйону
– 50 г борошна
– 100 г томатного соусу
– Сіль
– Перець
Рибу обробити на філе, нарізати порційними шматочками, посипати сіллю, поперчити, обваляти в борошні і обсмажити до готовності. Смажену рибу покласти в керамічний горщик, зверху покласти нарізану кружальцями картоплю, залити соусом і тушкувати до готовності. Для соусу спасерувати моркву і цибулю, додати рибний бульйон і томатний соус.

Печеня з риби по-закарпатськи 

Інгредієнти: 


– 500 г рибного філе
– 100 г соняшникової олії
– 100 г цибулі
– 50 г томатного соусу
– 200 г рибного бульйону
– 20 г часнику
– Сіль
– Перець
– Зелень
Рибне філе посолити, нарізати шматочками і обсмажити в олії до золотистого кольору. На добре розігрітій олії спасерувати дрібно нарізану цибулю з червоним меленим перцем і томатним соусом. Залити його рибним бульйоном і довести до кипіння.

Смажену рибу скласти в керамічний горщик і залити бульйоном з цибулею. Потім заправити розтертим часником, посипати зеленню, накрити кришкою і поставити в духовку. Гасити до готовності. Печеня подавати на стіл у горщиках гарячим.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик