Рецепти східних солодощів

Рецепти східних солодощів

Рецепти східних солодощівРецепти східних солодощів. Східні солодощі з горіхів – це козинаки, грильяж, нуга, чурчхела, всілякі печива. Їх готують із згущеного молока, фруктових соків, борошна, вершкового масла, цукру з додаванням волоських горіхів, фундука, мигдалю, арахісу і кеш’ю.

Східна солодкість з згущеного молока і горіхів

  1. Обсмажуємо 1 склянка горіхів на сухій сковороді, коли охолонуть, відокремлюємо їх від лушпиння
  2. У глибокій сковорідці розтоплюємо 100 грамів вершкового масла, додаємо 1 банку згущеного молока і варимо, поки суміш не загусне, але не сильно, щоб згущене молоко не переварити, інакше готовий виріб буде дуже твердим
  3. Згущене молоко знімаємо з вогню, додаємо горіхи, швидко вимішуємо і виливаємо в форму, попередньо застелену харчовою плівкою
  4. Вирівнюємо і даємо охолонути
  5. Коли охолоне, ріжемо на шматки і обвалюють у кунжуті

Борошняні східні солодощі

До борошняних виробів Сходу відносяться пироги, печиво і рулети з листкового, бісквітного та пісочного тіста.

Шакер бура – азербайджанські пиріжки з горіхово-пряною начинкою

  1. Просіваємо 300 грамів борошна, робимо поглиблення і розмішуємо 10 грамів свіжих дріжджів з 1 ст. ложкою цукру і половиною склянки теплої води
  2. Додаємо 1 ст. ложку сметани, 1 яйце, 100 г м’якого топленого масла, замішуємо густе тісто, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півтори години
  3. Тісто тонко розгортаємо, вирізаємо чашкою коло 10 см в діаметрі
  4. На половинку шкірного кола викладаємо трохи начинки, накриваємо іншою половиною і защипуємо як пиріжок
  5. Начинку готуємо з 350 г подрібненого фундука, півтори склянки цукру і 1/3 частини чайної ложки кардамону
  6. Пиріжки викладаємо на лист, на поверхні ножем робимо різні візерунки і малюнки, змащуємо топленим маслом і випікаємо 25 хвилин при температурі 200-230 ° C

Рецепти індійських солодощів

Основними компонентами індійських солодощів є: топлене масло, борошно, молочні продукти, горіхи і фрукти. Для приготування індійських десертів рідко використовують яйця.

Найсмачнішими з індійських десертів є молочні страви:

  • Бурфи, Кхурі – страви зі сильно вареного на сильному вогні молока
  • Шрікханд – десерт зі згущеного йогурту
  • Гуляб-Джамуни – підсмажені у фритюрі кульки з сухого молока з густим сиропом
  • Рабріі – запіканки на молоці з додаванням цукру, горіхів і родзинок із солодким сиропом
  • Халава – десерти на основі свіжих фруктів, манної крупи, цукру, молочних продуктів, горіхів і моркви

Ніжний індійський бісквіт без яєць

  1. Змішуємо 100 мл рослинного масла, 200 мл йогурту, 150 г цукру і збиваємо, поки маса не почне пінитися
  2. Додаємо 300 г борошна, 3 чайні ложки розпушувачу, 200 мл молока і продовжуємо збивати
  3. Вийшло рідкувате тісто, яке виливаємо в глибоку, змащену маслом форму, і випікаємо 25-30 хвилин при середній температурі
  4. Готовий остиглий бісквіт зверху змащуємо згущеним молоком, прикрашаємо фруктами і подаємо до столу

Східна солодкість джалебі – солодке хрустке печиво

  1. Приготуємо тісто як для млинців. Змішаємо півтори склянки води з 2 склянками борошна і 0,5 чайн. ложки соди, додаємо 2 чайні ложки манної крупи, 1 ст. ложку сметани
  2. Тісто накриваємо рушником і залишаємо на 2 години в теплому місці
  3. Варимо сироп з 1 склянки води, 2 склянок цукру, 1 ст. ложки лимонного соку, дрібка кардамону, до загустіння 5 хвилин
  4. На дуже гарячу сковороду з рослинним маслом видавлюємо з кондитерського шприця спіральні вироби
  5. Стежимо, щоб тісто не доторкалося до дна сковороди
  6. Смажимо до золотистого кольору з обох сторін
  7. Кільця дістаємо, даємо стекти маслу, макаємо в сироп, витягуємо з нього і викладаємо сушитися

Рецепти турецьких солодощів

  • Кадаіф – десерт з подрібнених фісташок, щербета і тонкого тіста
  • Кюнефе – десерт з ніжного тіста, щербета і сиру
  • Лор татлиси – борошняний десерт з сиром, рідким щербетом, посипаний кокосовою стружкою
  • Ханим гёбеі – вироби з заварного тіста, обсмажені в олії і просочені в щербет
  • Пасталар – турецький торт з великою кількістю крему
  • Хелві – халва горіхова, з шоколадом, карамеллю, кунжутом, соняшникова, ванільна
  • Пішмане – ніжний десерт з борошна і цукрового сиропу, який довго варили; готовий виріб за смаком нагадує цукрову вату, а на вигляд, як клубок з ниток; виходить тривалим розтягуванням кондитерами тягучої маси

Турецька пахлава

  1. Просіваємо 500 г борошна, робимо в ній поглиблення і додаємо дрібку солі, 250г м’якого вершкового масла, 1 яйце, 1 склянка теплого молока, і замішуємо круте тісто. Його потрібно місити більше 7 хвилин
  2. Тісто накриваємо целофаном і залишаємо на півгодини при кімнатної температурі
  3. Потім тісто ділимо на невеликі кульки, їх має вийти близько 20 штук, знову накриваємо плівкою, дістаємо по одному і дуже тоненько розкатуємо
  4. Пласт тіста змащуємо вершковим маслом і посипаємо горіховою начинкою
  5. Горіхова начинка: 300 г волоських горіхів подрібнюємо на м’ясорубці або рубаємо ножем, додаємо 0,5 чайної ложки кориці і 300 г цукрової пудри
  6. Пласт звертаємо в нещільний рулет, з двох решт сплющуємо його, щоб зменшився майже вдвічі, і заправляемо кінці рулету всередину
  7. Форму застилаємо пергаментним папером і викладаємо рулети в ній
  8. Рулети змащуємо жовтком і ставимо в нагріту до 200°C піч, печемо 15 хвилин
  9. Виймаємо форму з рулетами, змащуємо їх вершковим маслом і продовжуємо пекти близько 50 хвилин при температурі 160°C
  10. Пахлаву перекладаємо у відповідний посуд, заливаємо на 6 годин сиропом, закривши посуд рушником
  11. Сироп: у посуді змішуємо по 1 склянці води і цукру і 1 ст. ложку меду, варимо, помішуючи 15 хвилин

З горіхово-фруктових десертів найбільш відомі:

  • Лукум – десерт з води, меду, крохмалю з горіхами, фруктами, шоколадом, лимонною цедрою, корицею і кокосовою стружкою
  • Джезерие – десерт з соків граната і моркви з горіхами і кокосовою стружкою
  • Мебруме – рулет з тіста з горіхами всередині, политий щербетом
  • Кестане шекери – варені каштани в щербеті
  • Шинок татлысы – варений гарбуз з медом і горіхами в щербеті
  • Айва татлысы– варена айва з корицею, горіхами в щербеті з вершками

Турецьке морозиво – «Дондурма». До звичайних інгредієнтів додається гарячий сироп з коренів орхідеї, від сиропу морозиво стає тягучим, дуже щільним і довго не розтане, а в замороженому стані його їдять виделкою і ножем.

Молочні десерти Туреччини:

• Сютлач – пудинг з молока і рису

• Тавук гёйсю – десерт з філе курячого м’яса, молока, мигдалю і меду

• Казандиби – рисовий десерт з молока, цукру, вершкового масла і крохмалю

• Кешкюль – рисовий пудинг з фісташками, мигдалем і кокосовою стружкою

• Мухаллеби – рисовий молочний десерт з корицею, ваніллю і крохмалем

Східні солодощі для дітей

Козинаки з горіхів

  1. Всипаємо в каструлю 1 склянка цукру, заливаємо 4 склянками води і варимо до загустіння
  2. Додаємо до сиропу 2 склянки горіхів (арахіс, мигдаль), перемішуємо, знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути
  3. Теплу суміш розкладаємо на плівці, розкатуємо і залишаємо до повного охолодження, потім нарізаємо на прямокутники

Курага з сирною начинкою

  1. 300 г кураги промиваємо і сушимо на рушнику
  2. Курагу розрізаємо з одного боку
  3. Готуємо начинку: змішуємо 1 яйце і 100 грамів сиру
  4. Наповнюємо курагу начинкою, викладаємо на лист, ставимо в духовку на 5-7 хвилин з температурою 180-200°C, дістаємо і подаємо до столу

Арахісова халва з фініками

  1. Обсмажуємо 100 грамів очищеного насіння соняшника
  2. Окремо обсмажуємо 50 грамів арахісу, очищаємо його від лушпиння
  3. Змішуємо насіння, арахіс, 50 грамів сухих фініків, 1 ст. ложку меду, збиваємо усе блендером, перекладаємо в пластиковий посуд,  зберігаємо в холодильнику

Рецепти східних солодощів можна приготувати у домашніх умовах. Деякі з них готувати досить складно, проте це варто того, щоб порадувати смачненькими десертами своїх близьких.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик