Рецепти смачних стейків на грилі

Рецепти смачних стейків на грилі

Рецепти смачних стейків на грилі зі свинини порадують ваших рідних. Адже не тільки смачно, але й смачно та корисно.

Рецепти смачних стейків на гриліСтейк зі свинини з лимоном

  • 1 кг свинини;
  • 1 лимон;
  • 1 ложка оливкової олії;
  • 4 гілочки чебрецю;
  • сіль, приправа для м’яса.
  1. Шматок свинини промити і обов’язково обсушити серветками.
  2. Беремо великий і гострий ніж, свинину ріжемо упоперек волокон, щоб вийшли товсті шматки приблизно 2 див.
  3. Видавлюємо сік з одного середнього лимона. Додаємо чайну ложку приправи для м’яса або шашлику, розмішуємо, кладемо трохи оливкової олії і солимо маринад.
  4. Натираємо стейки приготовленою сумішшю з усіх боків.
  5. Гілочки чебрецю мнемо в руках, щоб вони випустили сік і аромат. Перекладаємо стейки чебрецем.
  6. Зверху виливаємо залишки лимонного маринаду, якщо вони є. Натягуємо на посудину харчову плівку залишаємо на пару годин.
  7. Тепер залишається вийняти м’ясо з миски, обтрусити від маринаду і розкласти на решітку.

Стейк зі свинини в духовці

  • 1 кг свинини;
  • по 1 ч. л. хмелі-сунелі і паприки;
  • щіпка гострого перцю;
  • велика сіль;
  • 4 ложки томатної пасти;
  • 3 зубчики часнику;
  • 0,25 ч. л. натуральної аджики.

Приготування

  1. Ріжемо м’ясо шматками для стейків, але не дуже товсто. Досить 1 див.
  2. Змішуємо паприку з гострим перцем і хмелі-сунелі.
  3. Натираємо м’ясо спочатку крупною сіллю, потім сумішшю спецій. Можна залишити маринуватися на цілий день або готувати відразу, але час все ж м’яса треба постояти, інакше воно не буде смачним і просоленным.
  4. Нагріваємо духовку до 220 градусів.
  5. Готуємо деко і окріп. Розкладаємо мариноване м’ясо на решітку. Знизу ставимо деко з окропом.
  6. Готуємо стейки на другому рівні зверху 20 хвилин. Потім перевертаємо. Готуємо з другої сторони ще 25-30 хвилин, дивимося по м’ясу. Якщо вода в листі буде закінчуватися, підливаємо ще окріп.
  7. Готуємо соус. Змішуємо томатну пасту з кількома ложками води, щоб вона придбала консистенцію густого кетчупу. Заправляємо грузинської аджикою і подрібненим часником, солимо за смаком. Або розбавляємо пасту соєвим соусом, теж буде смачно.
  8. Викладаємо гарячу свинину на тарілки, поливають томатним соусом, який пом’якшить м’ясо.

Стейк зі свинини з соєвим соусом

  • 600 г свинини;
  • 150 мл соєвого соусу;
  • 1 ч. л. солодкої меленої паприки;
  • 3 зубчики часнику;
  • щіпка чорного перцю.

Приготування

  1. З цієї кількості м’яса виходить 2 великих стейка. Власне, розрізаємо.
  2. Так як соєвий соус солоний, просто додаємо в нього паприку і чорний перчик.
  3. Очищаємо часник, розрізаємо на кілька частин кожен зубчик і акуратно, щоб шматочки не виглядали, шпигуємо м’ясо.
  4. Тепер виливаємо стейки зверху соєвим соусом зі спеціями. Залишаємо мінімум на 2 години. Звичайно, можна маринувати і менше, але краще витримати цей час, буде набагато смачніше.
  5. Прогріваємо гриль до 200 градусів. Або підготуємо мангал.
  6. Виймаємо стейки. Викладаємо на гриль, накриваємо верхньою кришкою. Тримаємо п’ять або шість хвилин.
  7. Тепер температуру потрібно зменшити до 150-160 градусів.
  8. Доводимо м’ясо до потрібної готовності. Якщо хочете, щоб м’ясо пропеклося, готуйте ще щонайменше 5-7 хвилин.

Стейк зі свинини на грилі

  • 2 стейка;
  • 1 ложка олії;
  • сіль, перець або інші сухі приправи.

Приготування

  1. Змащуємо шматочки маслом.
  2. Натираємо м’ясо спеціями, які подобаються. Для натурального варіанти використовуємо тільки сіль і чорний перець.
  3. Готуємо сковорідку. Нічим змащувати не потрібно. Ставимо на сильний вогонь і гріємо до тих пір, поки впала крапля води не стане вмить випаровуватися.
  4. Саме час викласти свинину. Смажимо стейки на максимальному вогні 4 хвилини. Потім зменшуємо до середнього і готуємо ще 5 хвилин з кожного боку.
  5. Викладаємо м’ясо, швидко прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Стейк зі свинини на грилі з розмарином

  • 800 г свинини;
  • 0,5 чашки бальзамічного оцту;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль і чорний перець;
  • 2 ст. л. коричневого цукру;
  • 1 ложка подрібненого розмарину.

 

  1. З’єднати бальзамічний оцет з цукром, поперчити і посолити.
  2. Очистити зубчики часнику, подрібнити і додати в маринад.
  3. Розмарин подрібнюємо і трохи розтираємо, щоб він максимально віддав аромат. Якщо будете використовувати сухий розмарин, беріть трохи менше чайної ложки. З’єднуємо з маринадом.
  4. Свинину нарізаємо, обмазуємо соусом, складаємо шматки в пакет із застібкою.
  5. Зверху виливаємо залишки маринаду, якщо вони є.
  6. Закриваємо пакет. Залишаємо на 2 години. Кожні 30 хвилин підходимо і енергійно струшуємо.

Стейк зі свинини на грилі з медом

  • 4 ложки соєвого соусу;
  • 2 стейка;
  • 1 ложка меду;
  • 1 ложка зернистої гірчиці;
  • 1 зубчик часнику;
  • 0,5 ч. л. приправи для шашлику.

 

  1. Акуратно шпигуємо стейки шматочками часнику.
  2. Змішуємо мед з гірчицею і спеціями. Якщо мед густий і зацукрований, то краще відразу розтопити.
  3. Розбавляємо соєвим соусом. Якщо в спеціях немає солі, то кидаємо невелику щіпку.
  4. Натираємо нашпиговану свинини приготованою сумішшю, маринуємо годину. Можна залишити довше.
  5. Виймаємо свинину і стряхиваем надлишки маринаду.
  6. Кладемо стейки на гриль, доводимо до готовності.

Стейк зі свинини на грилі в оригінальному маринаді

  • 1,5 ложки лимонного соку;
  • 2 стейка;
  • 3 ложки кунжутного масла;
  • чорний, червоний перець за смаком;
  • 3 ложки томатної пасти;
  • 3 зубки часнику;
  • сіль;
  • 2 гілочки кропу.

Приготування

  1. В лимонному соці розчиняємо сіль. Приблизно 2/3 чайної ложки на два великих стейка. Додаємо кунжутне масло.
  2. Натираємо цією сумішшю м’ясо, кладемо в пакет, залишки виливаємо зверху, зав’язуємо. Відправляємо в холодильник на 3 години.
  3. Змішуємо всі інші інгредієнти, крім кропу. Часник подрібнюємо.
  4. Дістаємо м’ясо, натираємо повторно томатним маринадом, залишаємо на годину в теплі.
  5. Дістаємо стейки, стряхиваем з поверхні томатний сік, відправляємо свинину на гриль.
  6. Доводимо до готовності. Перекладаємо на тарілку, прикрашаємо гілочками кропу і відразу відправляємо на стіл.

До речі, рецепти смачних стейків на грилі можна готувати на звичайній сковорідці, добре нагрітій духовці та решітці. Замість свинини можна використовувати куряче або яловиче м’ясо.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик