Рецепти смачних новорічних десертів

Рецепти смачних новорічних десертів

Рецепти смачних новорічних десертів на новий рік – що можете приємніше для вас та ваших близьких! Легкі та смачні страви. Смачного!!!

Рецепти смачних новорічних десертівПлаваючий острів

Інгредієнти:

  • 960 мл молока,
  • 1 стручок ванілі,
  • 6 яєць,
  • 300 г цукру.

Спосіб приготування:

Довести до кипіння 480 молока. Зняти з вогню. Додати стручок ванілі. Розкрити стручок ванілі і додати в молоко. Накрити кришкою і залишити на 15 хв.

Відокремити білки від жовтків. Заморозити білки від 2 яєць для наступного використання. Для рецепта знадобляться білки від 4 яєць. Збити жовтки, поступово посипаючи їх 75 г цукру. Збивати до густої консистенції і щоб маса набула світлого відтінку.

Витягнути з молока ваніль. Насіння додати назад в молоко, а стручок викинути. Перелити молоко через ситечко в жовткову масу, постійно збиваючи (приблизно 20 хв.). Крем повинен загуснути так, щоб він міг покрити поверхню ложки. Процідити крем через дрібне сито в неглибоку тарілку. Дати охолонути до кімнатної температури і поставити в холодильник.

Збити яєчні білки до пінистої консистенції. Поступово додати 75 г цукру, продовжуючи збивати, щоб маса стала блискучою, густою, але не сухою.

Довести до кипіння 480 мл молока у великій, неглибокої сковороді. За допомогою шумівки перекладати в молоко порції білків у формі яєць. Варити на повільному вогні по 30 секунд з кожної сторони. Перекласти на чистий рушник.

У невеликій сотейник з товстим дном і стінками додати 150 г цукру і 80 мл води. Варити на середньо-високому вогні, поки цукор карамелізується і набуде бурштинового відтінку. Важливо вчасно зняти сотейник з вогню, щоб карамель не підгоріла. Дати охолонути протягом 5 хв. Полити десерт, використовуючи виделку.

За допомогою шумівки акуратно викласти “яйця” на заварний крем. Прикрасити карамеллю. Подавати до столу відразу після приготування.

Десерт “Трайфл”

Інгредієнти:

 

Для імбирного кексу:

  • 115 г вершкового масла,
  • 220 г борошна,
  • 180 мл кукурудзяного сиропу,
  • 100 г світло-коричневого цукру,
  • 60 мл вершків 36-40% жирності,
  • 2 яйця,
  • 1 ст. л. меленого імбиру,
  • 1/2 ч. л. соди,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • 100 г брусники або журавлини (свіжої або замороженої).

Для заварного крему:

  • 170 г цукру,
  • 7 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • 4 яєчних жовтки,
  • 2 яйця,
  • 960 мл молока,
  • 240 г темного шоколаду (70% какао), подрібнити,
  • 60 г вершкового масла, порізати кубиками,
  • 3 ч. л. ванільного екстракту,
  • 240 г білого шоколаду, подрібнити,
  • 300 г свіжої чорниці,
  • 2 ст. л. солодкого хересу,
  • 360 г свіжої малини,
  • 2 ст. л. вишневого бренді (кірш),
  • 240 мл малинового варення без кісточок.

Для вершків:

  • 1 ст. л. цукру,
  • 1 ч. л. солодкого хересу,
  • 1 ч. л. коньяку або бренді,
  • 1/2 ч. л. лимонної цедри,
  • 240 мл вершків 36-40% жирності.

Спосіб приготування:

Імбирний кекс:
Розігріти духовку до 165°C. Змастити вершковим маслом і посипати борошном квадратну форму для випічки (20 х 20 см). Розігріти вершкове масло, сироп і коричневий цукор в сотейнику ємністю приблизно 2 л на середньо-високому вогні. Час від часу помішувати, щоб масло розтопилося і маса стала однорідною. Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Додати вершки і яйця. Збити до однорідної консистенції.

У середній мисці збити 190 г борошна, мелений імбир, соду і сіль. Додати в масу з сиропом і перемішати до однорідної консистенції. З’єднати борошно, що залишилося з ягодами в мисці, і додати в тісто. Перелити тісто в приготовану форму для випічки. Випікати 45-50 хв., або поки зубочистка, вставлена в центр тіста, виходитиме чистою. Дати охолонути на решітці. Витягнути з форми і порізати кубиками по 2,5 см.

Заварний крем:

Збити 115 г цукру, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 1/4 ч. л. солі в сотейнику ємністю приблизно 2 л. Додати 2 яєчних жовтки і 1 яйце. Збити до однорідної консистенції. Долити 480 мл молока і розігріти на середньому вогні. Довести до кипіння, часто помішуючи, поки маса трохи загусне (1-2 хв.).

Зняти з вогню. Додати темний шоколад, розділивши його на 4 частини. Збивати після кожного додавання. Додати 30 г вершкового масла і 2 ч. л. ванілі. Перелити в миску і накрити кухонною плівкою. Поставити в холодильник.

Збити решту цукру, кукурудзяний крохмаль і сіль в сотейнику ємністю 2 л. Додати 2 яєчних жовтки і 1 яйце. Збити до однорідної консистенції. Долити молоко, що залишилося, і розігріти на середньому вогні.

Довести до кипіння, часто помішуючи. Готувати 1-2 хв., поки маса загусне. Зняти з вогню. Додати білий шоколад, розділивши його на 4 частини. Збивати після кожного додавання. Додати 30 г вершкового масла і 1 ч. л. ванілі. Збити до однорідної консистенції. Перелити в миску і накрити кухонною плівкою. Дати охолонути до кімнатної температури. Додати чорницю.

Десерт:

Викласти кубики кексу на дно ємностей для десерту. Збризнути хересом. У середній мисці з’єднати малину і кірш. Перекласти в десертні ємності. Покрити білим заварним кремом і розподілити резиновою лопаткою. Поставити в холодильник на 30 хв.

Розігріти малинове варення в сотейнику на середньому вогні. Процідити через ситечко і дати охолонути 10 хв. Полити варенням шар з білого шоколаду і розподілити лопаткою. Поставити в холодильник на 2 год.

Полити десерт кремом з темного шоколаду. Розподілити лопаткою. Накрити кухонною плівкою. Поставити в холодильник на 8 год.

Вершки:

Приготувати за годину до подачі десерту до столу. У великій мисці збити цукор, коньяк, херес і лимонну цедру, поки цукор розчиниться. Додати вершки і збити до середньої густоти. Перекласти приготовану масу на десерт. Поставити на деякий час в холодильник.

Рецепти смачних новорічних десертівБюш-де-Ноель

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіта:

  • 6 великих яєць, відокремити білки від жовтків,
  • 170 г цукру,
  • 30 г какао-порошку,
  • 30 г борошна.

Для мусу з білого шоколаду (начинка):

  • 1 пакетик (7 г) порошку желатину,
  • 360 г білого шоколаду, порізати на шматочки,
  • 600 мл вершків 36-40% жирності.

Для кавово-вершкового крему (глазур):

  • 2 великих яєчних білки,
  • 115 г цукру,
  • 170 г вершкового масла, розм’якшити,
  • 1 ст. л. розчинної кави еспрессо,
  • 1 ст. л. рому або бренді.

Для грибів з швейцарського безе:

  • 4 великих яєчних білка,
  • 225 г цукру,
  • щіпка винного каменю,
  • 1/2 ч. л. чистого екстракту ванілі.

Спосіб приготування:

Бісквіт:
Розігріти духовку до 205°C. Покрити пергаментним папером деко глибиною близько 2,5 см і розміром 30х42 см. Міксером збити яєчні жовтки на великій швидкості, близько 4-5 хв., до блідо-жовтого кольору. Перелити в маленьку миску.

Окремо збити міксером яєчні білки на середній швидкості протягом 1-2 хв. Потім збільшити швидкість збивання і поступово додати цукор. Перелити у велику миску.

Лопаточкою помістити яєчні жовтки в яєчні білки. Просіяти какао і борошно, акуратно перемішати. Вилити тісто в приготоване деко і рівномірно розподілити за допомогою ложки.

Випікати 9-10 хв., поки тісто не буде злегка пружинити при торканні. Витягнути з духовки і обережно перевернути деко з бісквітом на вкриту пергаментним папером решітку. Зняти верхній шар пергаментного паперу і залишити бісквіт, поки він повністю не охолоне.

Накрити робочу поверхню кухонним рушником. Помістити бісквіт разом з пергаментним папером на рушник і лопаткою змастити поверхню шоколадним мусом. Загорнути бісквіт в рулет, щільно замотати кухонним рушником і закріпити, наприклад за допомогою прищіпок.

Покласти рулет на деко і поставити в холодильник мінімум на 2 год. Потім витягнути з холодильника і розгорнути. Обрізати краї рулету під кутом зазубленим ножем. Обрізаний край покласти на рулет, обрізаною стороною догори, щоб було схоже на поліно.

Викласти рулет на тарілку і лопаткою нанести на поверхню рулету кавово-вершковий крем. Прикрасити грибами з безе, цукровою пудрою і какао.

Мус:
Розчинити желатин у 60 мл холодної води, і залишити на 5 хв. Подрібнити шоколад в кухонному комбайні.

Влити 180 мл вершків у сотейник і довести до кипіння на середньому вогні. Зняти з вогню, додати желатин, перемішати протягом 30 секунд до повного розчинення. Перелити в кухонний комбайн з шоколадом, і збивати, поки суміш не стане однорідною.

Приготувати холодну водяну баню. Перелити суміш з кухонного комбайна в невелику миску і поставити на водяну баню. Охолоджувати, поки суміш не загусне.

Збити вершки і додати в шоколадну суміш. Використовувати відразу після приготування або помістити в холодильник у герметичному контейнері.

Кавово-вершковий крем:
Міксером збити яєчні білки і цукор. Поставити на киплячу водяну баню і помішувати, поки не розтане цукор, а білкова маса буде гарячою.

Збити білкову масу міксером, щоб охолодити. Потім додати вершкове масло і збивати до однорідної консистенції. Розчинити каву еспрессо в лікері і додати в крем.

Безе:
Заповнити сотейник водою на чверть його об’єму. Поставити на середній вогонь, довести воду до кипіння.

Міксером збити яєчні білки, цукор і винний камінь. Поставити на водяну баню над сотейником, поки білки не нагріються і цукор не розчинитися, близько 3 хв. Пальцями перевірити консистенцію.

Збити суміш міксером, поступово збільшуючи швидкість збивання, поки безе не охолоне і загусне, близько 10 хв. Додати ваніль. Використовувати відразу ж після приготування.

Розігріти духовку до 200°C. Помістити безе в 45 см кондитерський мішок з великим 1, 8 см круглим наконечником.

Покрити два деко пергаментним папером. Видавити безе потрібної форми (грибні шляпки і ніжки) маленькими порціями, 2,5-5 см в діаметрі.

Запікати протягом 1 год. Потім зменшити температуру до 175°C, і продовжують випікати безе, поки воно не буде повністю сухим, 45-60 хв.

Зробити невеликий отвір в центрі кожної шляпки гриба. З’єднати шляпки з ніжками грибів. Дати настоятися. Зберігати в герметичному контейнері в прохолодному, сухому місці.

М’ятні цукерки

Інгредієнти:

Вихід: 15-20 шт.
Час приготування: 40 хв.

  • 1 яєчний білок,
  • сік від 1/2 лимона,
  • 1 ч. л. м’ятної есенції,
  • 425 г цукрової пудри, плюс більше для посипки,
  • 175 г темного шоколаду.

Спосіб приготування:

У мисці збити яєчний білок до густої консистенції. Поступово додати лимонний сік, м’ятну есенцію і цукрову пудру, постійно збиваючи до утворення густої маси.

Перекласти приготовану масу на посипану цукровою пудрою робочу поверхню. Розкачати тонким шаром. За допомогою формочки для печива вирізати цукерки діаметром приблизно 5 см. Перекласти їх на деко. Поставити в холодильник на 1-2 год.

Розтопити шоколад на водяній бані. Мокнути цукерки в шоколад і викласти на деко. Поставити в холодильник, щоб цукерки як слід застигли.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик