Рецепти ситних салатів у осінню пору року

Рецепти ситних салатів у осінню пору року

Рецепти ситних салатів у осінню пору рокуСалат з курячою грудкою, помідорами і сиром

  • Куряча грудка 350 г
  • Сир твердий 150 г
  • Кукурудза консервована 230 г
  • Помідори 2 шт.
  • Листя салату
  • Майонез (або сметана) для заправки

1. Курячу грудку порізати на шматочки і викласти на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, тушкувати 15-20 хвилин, поки вся рідина не википить і злегка обсмажити. Можна використовувати також копчену або відварну грудку, їх обсмажувати не потрібно. Викласти в миску.

2. Сир потерти на тертці і викласти до курки.

3. Порізати кубиком помідори, салат порвати руками, з кукурудзи злити рідину і викласти до інгредієнтів. Змішати все і заправити майонезом або сметаною, можна прикрасити зеленню. Подавайте порційно або в салатнику. Для заправки можна використовувати не тільки майонез, але і сметану або будь-яку іншу заправк.

Салат з куркою, апельсином і корейською морквою

  • Куряче філе відварне 300 г
  • Апельсин 1 шт.
  • Корейська морква 180-200 г
  • Сир твердих сортів 150 г
  • Майонез, йогурт або сметана для заправки

Рецепт приготування салату:

1. Куряче філе нарізати кубиками.

2. Апельсин очистити і також нарізати кубиком.

3. Приготувати корейську моркву, натерти на дрібну або крупну терку твердий сир.

4. Викласти інгредієнти в салатник, всі разом перемішати. Заправити майонезом, сметаною або йогуртом (або інший заправкою на Ваш смак) і ще раз добре перемішати.

Салат ” Яскрава осінь”

  • рис довгозернистий- 100 г.
  • картопля відварена – 2-4 шт.
  • перець солодкий червоний – 1 шт.
    м’ясо птиці – 100 г.
  • гірчиця з зернами – 1 ч.ложка
    зелень за смаком
  • соєвий соус – 1 ч.ложка
  • олія соняшникова – 1 ст.ложка
  • приправи . сіль, перець до смаку
  • гострий мелений червоний перець

Приготування:

  • Відваримо рис: в чавунну каструлю з розігрітим маслом насипаємо 1/2 скл. рису, вимішуємо і кілька хвиль прожарюємо, заливаємо гарячою підсоленою водою з додаванням спецій і варимо 15 -17 хв.
  • Відваримо м’ясо птиці.
  • Відварюємо підсоливши, чистимо та ріжемо довільними шматочками картоплю.
  • Миємо, чистимо та ріжемо кубиком перець.
  • На блюдо викладаємо зелень чи листовий салат, поверх формуємо салат з допомогою форми для подачі страв .
  • Викладаємо шарами: на денце перець порізаний кубиком.
  • далі відварену картоплю,
  • слідом подрібнене м’ясо,
  • поверх рис відварений, зелень та гірчиця.
  • Кожен шар притрушуємо приправами: сіллю, перцем.
  • соєвий соус, скропимо ним зелень і м’ясо.

Ситний салат з нутом, кукурудзою та перцем

Нам знадобляться:

  • 1 склянка відвареного нуту (+- 0,5 склянки сухого, який доведеться відварити)
  • 1 склянка консервованої кукурудзи
  • 1 середній червоний солодкий болгарський перець
  • 1/3 склянки адигейського сиру
  • 1/4 склянки сметани або йогурту
  • зелень за бажанням
  • сіль, асафетида, перець, куркума (на смак)

Промийте нут, залийте його водою на кілька годин та відваріть до готовності

Змішайте сметану або йогурт зі спеціями (позаяк сметани у мене було мало, я змішала її з йогуртом :))

Промийте червоний перець, почистіть його від насіння та поріжте на квадратики

Поріжте на невеликі кубики адигейський сир

Змішайте у мисці усі інгредієнти та подавайте на стіл

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик