Рецепти легких літніх супів

Рецепти легких літніх супів

У літний період хочеться скуштувати щось легкого, але поживного. Пропонуємо вам рецепти легких літніх супів.

Рецепти легких літніх супівГаспачо, Іспанія

Інгредієнти

  • Помідор — 4 шт.
  • Огірок — 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Солодкий перець — 1 зелений, 1 червоний.
  • Пшеничний хліб — 1 шматок.
  • Вода.
  • Червоний винний оцет.
  • Майоран, базилік, чорний мелений перець, сіль.

Запекти перець та очистити його від насіння і шкірки, обпарити помідори та зняти з них шкірку, подрібнити і те, й інше у блендері. Подрібнити цибулю та часник, порізати невеликими шматочками огірок. Замочити хліб у воді, відтиснути, потім змішати із цибулею та часником і подрібнити у блендері. Овочеву суміш посолити, поперчити, залити холодною водою до потрібної консистенції, додати трави та спеції за смаком. Подавати літній суп із зеленню та авокадо.

Вішисуаз, Франція

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Цибуля-порей — 400 г.
  • Картопля — 200 г.
  • Вершкове масло — 2 ст.л.
  • Курячий бульйон — 1 л.
  • Жирні вершки — 100 мл.
  • Сіль, мелений перець, зелень.

Подрібнити цибулю (і ріпчасту, і порей), картоплю порізати кубиками, У каструлі розтопити вершкове масло та обсмажити у ньому овочі протягом декількох хвилин. Залити суміш курячим бульйоном, довести до кипіння та варити пів години. Охолодити, відділити овочі, подрібнити їх у блендері та повернути їх у бульйон. Посолити, поперчити, додати вершки та закипятити. Потім ще раз охолодити, прикрасити літній суп зеленню та подавати до столу.

Чалоп, Узбекистан

Інгредієнти

  • Кисле молоко — 1 л.
  • Вода — 2 л.
  • Огірок — 2 шт.
  • Редис — 1 пучок.
  • Зелена цибуля, петрушка, кріп — по 50 г.
  • Сіль та мелений червоний перець.

Кисле молоко змішати із водою, додати у мілко нарізані овочі та зелень. Залишити на годину у холодильнику, подавати із кубиками льоду.

Таратор, Болгарія

Інгредієнти

  • Натуральний йогурт — 0,5 л.
  • Холодна вода — 0,5 л.
  • Огірок — 1 шт.
  • Кріп — 1 пучок.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Оливкова або будь-яка інша олія — 2 ст.л.
  • Грецькі горіхи очищені — 1 жменя.
  • Сіль.

Натерти на тертці огірок, подрібнити кріп та часник, посолити і залишити на пів години, щоб виділився сік. Залити овочеву суміш йогуртом, додати подрібнені горіхи і олію, потім влити воду. Розлити суп у склянки, прикрасити зеленню та подавати окремо або до гарячих страв.

Мужужи, Грузія

Інгредієнти

  • Свинячі ніжки — 4 шт (можна замінити свинячими вухами або хвостами, або змішати ці продукти).
  • Нежирна свиняча вирізка — 0,5 кг.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Винний оцет — 150 мл.
  • Вода — 2 л.
  • Сіль, перець горошком, лавровий лист.

Свинячі субпродукти помити, залити 1 л води та варити на малому вогні, постійно знімаючи піну, протягом 1,5 години. Потім додати цибулю і моркву, і варити ще 30 хв. У окремій каструлі протягом 2 годин варити порізану свинячу вирізку зі спеціями та сіллю. Після чого дістати мясні шматочки із бульйону, покласти у невелику посудину (наприклад, пів-літрову банку), додати 50 мл винного оцту та залишити маринуватись на 1 годину. Розібрати відварені ніжки на невеликі волокна. Додати мариноване мясо, зєднати два охолоджених бульйони, залити ними суміш і подавати суп до столу.

Рецепти легких літніх супів доступні для приготування у домашніх умовах і є недорогими, адже інгредієнти можна придбати на будь-якому ринку або супермаркеті.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик