Рецепти стародавніх козацьких страв

Рецепти стародавніх козацьких страв

Рецепти стародавніх козацьких стравРецепт куліша

Інгредієнти:

  • 200 г пшона;
  • 2 ріпчастих цибулини;
  • 150 г сала;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень.

Приготування:

У підсолену воду висипаємо промите пшоно і подрібнену шкірку від сала. Після того, як закипить вода, варимо пшоно 20 хвилин на маленькому вогні. На сковорідці обсмажуємо сало, нарізане кубиками, і пошинковану цибулю. Готову зажарку додаємо до пшоняної каші і варимо ще 15–20 хвилин. Після приготування залишаємо куліш «відпочивати» ще на 20 хвилин під кришкою. На стіл страву подаємо із зеленню і салом.

Рецепт галушок

Ігредієнти:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 0,5 молока, сироватки або овочевого відвару.

Приготування:

У просіяну муку вливаємо молоко, розтоплене вершкове масло і яйця. Замішуємо не надто туге тісто. Розділяємо на однакові частинки і згортаємо їх у ковбаски. Ковбаски ріжемо на однакові скибочки. 10 хвилин варимо галушки у підсоленій воді або у рибному бульйоні, як це робили запорізькі козаки. Готову страву подаємо до столу зі сметаною або бульйоном.

Як приготувати потапці

Інгредієнти:

  • 1 кг житнього хліба;
  • 200 г сала;
  • 1 головка часнику.

Приготування:

Нарізаємо хліб тоненькими скибками і натираємо скоринку часником. Розтоплюємо сало на сковороді і обсмажуємо хліб з обох сторін до золотистого кольору. До столу подаємо зі шматочками сала.

Готуємо вергуни

Інгредієнти:

  • 1 склянка сироватки;
  • 1 ч. л. цукру або меду;
  • 450 г борошна;
  • 400 мл олії.

Приготування:

Замішуємо круте тісто із борошна, сироватки і цукру. Розкачуємо тоненький корж і розрізаємо на прямокутники або ромби. В середині кожного прямокутника робимо розріз. Через цей надріз протягуємо один кінець ромба. Вергуни смажимо у великій кількості олії до золотистого кольору. Смачне печиво готове!
Козацькі напої

Узвар

Інгредієнти:

  • 100 г сушених яблук;
  • 100 сушених груш;
  • 100 г чорносливу;
  • 50 г родзинок;
  • 4–5 ст. л. меду.

Приготування:

Промиваємо сухофрукти теплою водою декілька разів. Сушені груші заливаємо гарячою водою і ставимо на слабкий вогонь. Через 10 хвилин додаємо яблука. Ще через 10 хвилин — чорнослив, через 5 хвилин — родзинки. Після кипіння додаємо мед і ставимо узвар у холодне місце настоятися.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик