Рецепти давньоукраїнських страв

Рецепти давньоукраїнських страв

Рецепти давньоукраїнських стравУкраїнська кухня пройшла довгий шлях свого розвитку. Від впливом різних європейських кухонь вона отримала нові та смачні страви, які полюбляють та цінять як українці так і туристи. Пропонуємо вам різноманітні рецепти давньоукраїнських страв, які колись готували предки в селах та містах початку двадцятого століття.

Стовпці або гречані хлібці

Неохідно замісити рідке тісто з гречаного борошна, молока, яєць і дріжджів. Додайте трохи солі та цукру. Дайте підійти. Приготуйте формочки. Змастіть їх олією і посипте борошном, заповніть кожну наполовину тістом і поставте у духовку. Подавайте з олією, приправленою цибулею та часником.

Кваша

Візьміть житнє борошно, гречане борошно та солод. Розбавте суміш теплою водою і поставте на 1 годину у тепле місце. Запарте окропом і знову поставте у тепле місце прокисати. Тоді закип’ятіть, помішайте і трохи проваріть. На Полтавщині в готову квашу кладуть вишні без кісточок. На смак нагадує кисіль.

Путря

До ячної каші додайте житнього солоду, добре перемішайте. Перекладіть у великий горщик. Залийте солодким квасом і поставте у тепле місце на добу.

Сластьони
Приготуйте тісто з 6 скл. борошна, 2 скл. теплого молока, 3 яєць. Тісто не повинне бути крутим. Беріть рукою невеликі кульки і кидайте в киплячу олію по 5 шт. За смаком обсипати цукровою пудрою, ваніллю.

Буцики
0,5 л кислого молока
1 яйце
1 ч. л. соди
сіль, борошно – скільке вбере тістоЗ борошна, молока, яєць і соди замісити прісне тісто, розкачати його шаром 2-2,5 см, нарізати маленькими квадратиками. Два протилежні кінці кожного квадратика з’єднати. Варити буцики в підсоленій воді, відцідити через друшляк, а потім злегка підсмажити на олії або вершковому маслі. Подавати з медом або сметаною.

Шулики

(Коржі з прісного тіста, які печуть на свято Маковія або Спаса)

У макітрі розітріть запарений окропом мак. Розбавте водою, щоб одержати макове молочко, додайте мед. Печені коржі (500 г борошна, 1 скл. молока, 1 яйце, сіль, сода) поламайте на шматки, залийте цим соусом та їжте ложкою.

ВЕРЕЩАКА 

500 г свинячої грудинки, 50 г сала, 2 стакани бурякового настою або квасу , 2 ст. ложки житніх сухарів 2-3 цибулини 2-3 горошини запашного перцю 5-6 горошин чорного перцю, 1 ст. ложка дрібно нарізаної зелені петрушки .

Свинячу грудинку нарізувати крупними кубиками, обсмажити на сковороді в салі до рум’яної скориночки, перекласти в каструлю, залити буряковим квасом або буряковим настоєм з оцтом, приправити луком і прянощами, посолити і тушити до півготовності. Потім засипати тертими житніми сухарями, розмішати і продовжувати тушити до готовності. При подачі на стіл посипати петрушкою.

Рецепти давньоукраїнських страв доступні для приготування. Вони є смачними та порадують ваших близьких.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик