Полуниця з вершками. Рецепти десертів з полуниці

Полуниця з вершками. Рецепти десертів з полуниці

Полуниця з вершками. Рецепти десертів з полуниціПолуниця з вершками. Рецепти десертів з полуниці. Цей смачний десерт є обов’язковим атрибутом тенісного турніру. Турнір проводиться з кінця дев’ятнадцятого століття. Однак історія самого десерту відома 3 16 століття у часи правління короля Англії, коли два інгредієнти – вершки та полуницю об’єднали в одну страву, яка стала шедевром. Королівська знать полюбляла смакувати полуницею під час сніданків. Окрім того, час проведення турніру співпадає з періодом збору врожаю, що також вплинуло на появу цього десерту.

Цікавим фактом є те, що відвідувачі з’їдають близько 30 000 тонн ягоди з вершками і запивають шампанським. Ягоду вирощують на території Великобританії та подають не пізніше ніж через добу після збирання врожаю. Порція повинна містити не менше 10 ягід. Полуниці кладуть у спеціальний посуд – піалу та додають вершки (150-200 мл).

У цей весняний період, коли полуницю зберігають у великих кількостях, ви можете побалувати своїх близьких та діточок смачними десертами.

Десерти з полуницею для дітей: ароматна випічка

1. Полунична шарлотка

Інгредієнти

  • Полуниця – 200 г
  • Борошно і цукор – по 1 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло вершкове (кімнатної температури) – 50 г
  • Олія (щоб змастити форму)
  • Розпушувач – 1 ч. л. (можна замінити содою)

Як готувати

  1. Яйця збити з поступовим додаванням цукру. В отриману суміш покласти вершкове масло, всипати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто для шарлотки ретельно перемішати.
  2. Змастити форму олією, трохи обсипати її борошном і акуратно викласти тісто. Невеликі ягоди полуниці викласти зверху на тісті.
  3. Випікати шарлотку з полуницею 40 хвилин при 180 градусах.

2. Французький пиріг з полуницею

Інгредієнти

  • Полуниця – 400 г
  • Борошно – 250 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Молоко – 250 г
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Як готувати

  1. Зробити основу пирога. Перетерти в крихту борошно, охолоджене вершкове масло (100 г), сіль і цукор. Додати воду. Викласти тісто на дно рознімної форми, розрівняти, зробити бортики і трохи наколоти виделкою. Поставити на півгодини в холодильник.
  2. Приготувати крем. Для цього збити яйця з цукром, додати борошно і перемішати до однорідності. Молоко довести до кипіння і тоненькою цівкою ввести в жовткову суміш, постійно помішуючи. Вилити суміш в каструлю і, помішуючи, варити на середньому вогні до загусання. Зняти з вогню і додати 50 г вершкового масла. Розмішати і охолодити.
  3. Основу пирога дістати з холодильника, накрити фольгою, насипати горох або квасолю і запікати 15 хвилин при 200 градусах. Вийняти горох і запікати ще 10 хвилин. Дістати з духовки, охолодити.
  4. Кошик-основу наповнити кремом, а на поверхню щільно викласти четвертинки ягід полуниці.

3. Крамбл з ревенем і полуницею

Інгредієнти

  • Полуниця – 450 г
  • Ревінь – 3 стебла
  • Цукор-пісок – 300 г
  • Борошно – 200 г
  • Вівсяні пластівці – 50 г
  • Охолоджене вершкове масло – 125 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Як готувати

  1. Вимиту полуницю і стеблинки ревеню нарізати, викласти в форму, присипати цукром (150 г) і крохмалем.
  2. Борошно розтерти з маслом в крихту і засипати отриманою масою полуницю з ревенем.
  3. Запікати крамбл близько 30 хвилин при 200 градусах.
  4. Подавати полуничний крамбл зі збитими вершками.

4. Рулет з полуничною начинкою

Інгредієнти

  • Полуниця – 200 г
  • Борошно – 1 ст.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко згущене – 1 банка
  • Розпушувач – 1 ч. Л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Вершки – 200 г
  • Полуничне желе – 1 пакетик
  • Полуничний йогурт – 125 г
  • Цукрова пудра
  • Сіль – щіпка

Як готувати

  1. Приготувати полуничне желе. Води потрібно брати в 2 рази менше, ніж зазначено на пакетику. Збити міксером охолоджені вершки, додати йогурт і застигле желе. Збити ще раз і відправити в холодильник.
  2. Яйця збити з розм’якшеним вершковим маслом. Додати борошно, згущене молоко, розпушувач і сіль. Розмішати до однорідного стану. Тісто розрівняти на промасленому папері для випічки у формі квадрата зі стороною 35-40 см.
  3. Випікати близько 10 хвилин при температурі 200 градусів.
  4. Збити в блендері полуницю з ванільним цукром.
  5. Випечений корж обережно зняти з паперу і охолодити. Помастити полуничним пюре, покрити кремом і згорнути рулетом. Присипати цукровою пудрою і відправити в холодильник на півгодини.

5. Маффіни з полуницею

Інгредієнти

  • Полуниця – 10 середніх ягід
  • Борошно – 200 г
  • Яйця – 3 штуки
  • Масло вершкове – 150 г
  • Молоко – 3 столових ложки
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Розпушувач – 2 чайної ложки
  • Мигдаль (мелений) – 75 г
  • Цукрова пудра

Як готувати

  1. Розм’якшене масло збити з яйцями, цукром і ванільним цукром. Додати борошно, розпушувач, молоко і мигдаль. Все перемішати до однорідного стану.
  2. Наповнити формочки для кексів (по 1 столовій ложці тіста), покласти в кожну форму полуничку і заповнити тістом до верху.
  3. Випікати 25 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Мафіни присипати пудрою, коли вони трохи охолонуть.

6. Полуничний пиріг з сиром

Інгредієнти

  • Полуниця – 400 г
  • Пісочне печиво – 200 г
  • Масло вершкове – 75 г
  • Сметана (жирністю 25%) – 200 г
  • Сир – 400 г
  • Желатин – 15 г
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Вода – 1 склянка
  • Сік половини лимона

Як готувати

  1. Приготувати корж-основу. Для цього подрібнене в блендері печиво перемішати з розм’якшеним вершковим маслом. Викласти в роз’ємну форму рівним шаром і трохи придавити. Заготовку поставити в холодильник на 1 годину.
  2. Зробити сирний шар. Для цього залити желатин окропом, добре розмішати і остудити. 150 г цукру, сир, сметану і ванільний цукор перемішати, після чого збити міксером або в блендері. Додати дві третини розведеного желатину і ще раз збити. У форму з печивом викласти частину ягід в довільному порядку (цей крок за бажанням можна пропустити). Заповнити сирною масою форму з печивом і поставити в холодильник на 2 години.
  3. Приготувати желейний шар. Нарізати тонкими скибочками ягоди полуниці. Сік половини лимона змішати з цукром, що залишився, склянкою води і однією третиною розведеного желатину. Викласти нарізану полуницю на поверхню чізкейку і залити лимонним желе. Відправити в холодильник на 1 годину.

7. Запіканка з манки і полуниці

Інгредієнти

  • Полуниця – 150 г
  • Молоко – 250 г
  • Манка – 50 г
  • Борошно – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. Л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Олія

Як готувати

  1. Зварити манну кашу, охолодити.
  2. Перемішати кашу, борошно, цукор, яйця, розпушувач і ванільний цукор до стану однорідності.
  3. Форму для запікання змастити олією і присипати сухою манною кашею.
  4. Викласти тісто в форму, а зверху розкласти ягідки суниці.
  5. Запікати при температурі 180 градусів 45 хвилин.
  6. Подавати зі збитими вершками або перетертою з цукром полуницею.

Холодні десерти з полуницею для дітей

8. Полуниця в шоколаді

Інгредієнти

  • Полуниця
  • Молочний шоколад
  • Кокосова стружка

Як готувати

  1. Полуницю акуратно помити і обсушити на паперовому рушнику.
  2. Шоколад розтопити на водяній бані. Обережно, тримаючи полуницю за корінці, опускати кожну ягідку в шоколад і викладати на блюдечко. Присипати кокосовою стружкою. Відправити на кілька хвилин в холодильник, щоб застигла.

9. Молочний коктейль з полуницею

Чи варто говорити про користь молока для дітей? А з полуницею воно ще й смачне.

Інгредієнти

  • Полуниця – 200 г
  • Молоко – 250 г
  • Мед – 1 ст. л.

Як готувати

Збити всі інгредієнти в блендері і можна подавати.

10. Чорнично-полуничний смузі

Інгредієнти

  • Полуниця – 100 г
  • Чорниця – 100 г
  • Вершки – 30 мл
  • Вода – 30 мл
  • Мед – 2 ч. л.

Як готувати

  1. Подрібнити в блендері чорницю з додаванням половини меду. Додати воду і ще раз збити.
  2. Полуницю збити в блендері з вершками і рештою меду.
  3. У чашки викласти чорницю і полуницю довільними шарами (або просто перемішати) і подавати.

11. Полуничний мус

Інгредієнти

  • Полуниця – 450 г
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Вершки – 250 мл
  • Вода – 3 ст. л.
  • Желатин – 15 г
  • Сік лимона – 1 чайна ложка
  • Листочки м’яти

Як готувати

  1. Полуницю подрібнити в блендері, додати цукор і лимонний сік.
  2. Желатин залити водою (холодною) і залишити на півгодини. Потім ємність з набряклим желатином поставити на водяну баню. Він повинен розчинитися, але не закипіти. Отриману суміш перелити в пюре з полуниці і перемішати.
  3. Вершки гарненько збити. Поступово додавати полуничне пюре з желатином і обережно перемішувати.
  4. Розлити полуничний мус по формах. Якщо трохи пюре налити зверху і розмішати, вийдуть цікаві розводи. Поставити в холодильник на кілька годин.
  5. Прикрасити листочками м’яти перед подачею на стіл.

12. Морозиво з полуницею і вершками

Інгредієнти

  • Полуниця – 450 г
  • Цукор – 50 г
  • Вершки (33%) – 150 мл
  • Безе – 75 г

Як готувати

  1. Полуницю, цукор і вершки подрібнити в блендері до однорідного стану.
  2. Безе розкришити качалкою і перемішати з полунично-вершковим пюре. Перекласти масу в пластиковий контейнер і відправити в морозилку на ніч.
  3. Ложкою формувати кульки і розкласти по креманках перед подачею на стіл.

13. Мармелад з полуниці з м’ятою

Інгредієнти

  • Полуниця – 400 г
  • Цукор – 150 г
  • Желатин – 15 г
  • Сік половини лимона
  • 5 гілочок м’яти

Як готувати

  1. У блендері подрібнити полуницю і листочки м’яти, збити до стану однорідності. Перекласти отриману масу в каструлю з товстим дном. Додати сік половини лимона і цукор. Довести до кипіння на повільному вогні, варити 5 хвилин.
  2. Желатин залити холодною водою і залишити для набухання на 15 хвилин.
  3. Додати набряклий желатин в гарячу полунично-м’ятну масу і перемішати до розчинення желатину. Стежити, щоб суміш не закипіла.
  4. Остудити. Коли желе вже трохи «схопиться», майбутній мармелад збити міксером на найвищій швидкості 10 хвилин.
  5. Розкласти по банках або формочках і відправити в холодильник на кілька годин.

14. Панна котта з полуницею

Інгредієнти

  • Полуниця – 350 г
  • Вершки (33%) – 300 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 3 столові ложки
  • Желатин – 15 г

Як готувати

  1. Залити желатин холодною водою і залишити на 30 хвилин. Потім розпустити на водяній бані. Не кип’ятити.
  2. Молоко, вершки і цукор перемішати, нагріти до закипання, але не кип’ятити. Зняти з вогню.
  3. Додати в молочну масу желатин і гарненько перемішати.
  4. Розлити по формочках, пропускаючи рідину через ситечко, і поставити в холодильник до повного застигання.
  5. Полуницю збити в блендері разом з цукром. Отриманим «соусом» залити панна котту.

15. Полуничний конфітюр

Інгредієнти

  • Полуниця – 1 кг
  • Желюючий засіб – 1 пакетик
  • Цукор – 1 кг
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Як готувати

  1. Три чверті полуниці подрібнити в блендері, додати желюючий засіб і лимонну кислоту. На середньому вогні довести до кипіння.
  2. З’єднати з цукром полуницю, яка залишилася. Всипати ягідки в киплячу суміш і варити 5 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Розлити по гарячих стерилізованих банках і закатати сухими стерилізованими кришками.

16. Полуничний сорбе

Інгредієнти

  • Полуниця
  • Цукор

Як готувати

  1. Полуницю в рівних пропорціях з цукром збити в блендері.
  2. Розкласти по контейнерах і заморозити в морозильній камері.
  3. Їсти як морозиво, а також в розмороженому вигляді як добавку до десертів.

Полуниця з вершками. Рецепти десертів з полуниці доступні для приготування у домашніх умовах та не вимагають багато фінансових затрат.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик