Особливості швейцарської кухні та смачні страви

Особливості швейцарської кухні та смачні страви

Особливості швейцарської кухні та смачні стравиОсобливості швейцарської кухні та смачні страви. Сосиски з Во, валлійська житній хліб, в’ялене м’ясо з Граубюндена. Чи вам щось відомо про ці страви? Це страви зі Швейцарії. Ця вишукана кухня розвивалася під впливом німецької, французької та італійської кулінарії. До страв додають багато сиру. У країні дуже люблять хліб. Ситні страви жителі їдять на вечерю.

Головними продуктами є сир, школад, хліб, фрукти, м’ясо, макарони та ковбаси. Гарніром до страв служать овочі, паста, полента та боби. Серед відомих страв є фондю, бірхермюсли (сніданок з пластівців, горіхів та шоколаду). Буває солоним та солодким. Це може бути розплавлений сир, в який потрібно занурювати хліб або фрукти, які занурюють у шоколад.

З десертів варто спробувати запіканку, шоколадний торт, морквяний пиріг, печиво, швейцарський шоколад.

Популярними стравами швейцарської кухні є :

  • «сільське фондю» (готується з смаженої картоплі і м’яса, яке заливають розплавленим сиром);
  • «решти» (коржик, який готується з тертого вареної картоплі та посипається сиром);
  • «гешнетцельтес» (страва зі смажених смужок яловичини з додаванням зелені, соусу та грибів);
  • «бернес-платер» (смажена свинина або яловичина з додаванням кислої капусти і зелених бобів);
  • «брунсли» (десерт у вигляді шоколадного печива з мигдалем).

Яєшня по-швейцарськи

яйця – 2 шт
масло вершкове – 20 г
вершки або молоко – 30 г
сир швейцарський – 40 г

Швейцарський суп із сиром

білий хліб – 2 шматочки
вершкове масло – 2 ст. л.
м’ясний бульйон – 1 л
сир тертий (ементаль) – 6—8 ст.л.
молоко – 1 стакан
вершки – 1 стакан
сіль, перець, дрібно нарізана зелень.

Шматочки білого хліба нарізати кубиками та обсмажити у вершковому маслі, додати м’ясний бульйон, кмин і поставити суп на невеликий вогонь, повільно кип’ятити упродовж 10 хв. Потім додати туди молоко та вершки. Суп зняти з вогню та обережно ввести сир. Додати сіль, перець за смаком. Додати зелень петрушки. Подати гарячим.

Ресті

картопля – 0.5 кг
цибуля ріпчаста біла – 1 шт.
перець чорний мелений – 1 пучок
масло топлене – 2 ст.ложки
сіль

Картопля відварити до напівготовності, воду зцідити, почистити картоплю, натерти на крупній тертці. Поперчити, посолити до смаку, потерти до картоплі цибулину на дрібній тертці, ретельно перемішати.

Розігріти на сковороді частину масла, викласти картоплю, розрівняти, підсмажити 15 хвилин на слабкому вогні, поки нижня частина не стане золотисто-жовтого кольору.

Перекласти ресті на тарілку. Розігріти на сковороді решту масла, викласти ресті іншим боком, смажити ще 15 хвилин. Викласти ресті на тепле блюдо, порізати як пиріг.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик