Особливості норвезької кухні

Особливості норвезької кухні

Особливості норвезької кухніОсобливості норвезької кухні. Норвезька кухня асоціюється з рибою. Особливою популярністю користуються камбала, лосось, камбала. Однак норвежці також з задоволенням готують страви з м’яса – свинні реберця, стейки, біфштекси. Подають їх з капустою, бобами та кашами.

Улюблений овоч – картопля, з якої готують безліч страв. Також до кави чи чаю готують багато солодощів – булочки з начинками, суфле, муси з ягодами, яблучну запіканку з сухарями та сметаною. Для туристів рекомендують спробувати млинці “Свелл” з різноманітними начинками, кремовий торт “Блеткаке”, романтичні вафлі “Вафлер”.

Пропонуємо вам рецепти, які можна приготувати у домашніх умовах:

Норвезький суп” :

0,5 л молока, 0,5 л пива
40 г пшеничного борошна (6 ст. ложок)
30 г цукрового піску (4 ст. ложки без верху) абомеду.

1 пляшка світлого пива, 1 пляшка темного пива
скориночка лимона, сіль
1-2 столові ложки цукру, 2 столові ложки борошна
1 яйце, 1 яєчний жовток, трохи молока
Пиво з лимонною скоринкою довести до кипіння. 1 столову ложку борошна розвести в холодному молоці і додати в суп. Приправити цукром і сіллю. Яйце змішати з борошном, додати трохи молока, розмішати, щоб не було грудочок, і влити в суп. Прокип’ятити протягом 5 хвилин і зняти з вогню. Яєчний жовток і кілька ложок супу добре збити і додати назад в суп.
Норвезький салат

лосось копчений – 300 г.
яблука – 1 шт.
кріп
гірчиця французька – 1 ст.ложка
олія оливкова – 4 ст.ложки
сік лимона

Яблуко очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиками. Рибу так само нарізаємо кубиком. Укроп дрібно шаткуємо. У мисці змішуємо оливкову олію з гірчицею і соком лимона. Заправляємо соусом салат. Прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
Норвезький різдвяний пиріг (Kransekake)

миндаль – 500 г.
білки яєчні – 4 шт.
борошно – 500 г.
Глазур
білки яєчні – 1 шт.
сік лимона – 1-2 ч.ложки
пудра цукрова – 250 г.

Особливості норвезької кухніКрансекаке — це традиційний високий торт-пірамідка. Спочатку його печуть на весілля, але і в якості різдвяної випічки пиріг також дуже популярний. Kransekake — це самий норвезький торт. Він робиться у вигляді піраміди, що складається з кілець різного розміру.

Колечка випікаються з суміші борошна з розмеленим мигдалем і збитими яєчними білками. Kransekake подається на стіл в найурочистіших випадках і на великі сімейні торжества, наприклад, на весільний обід або різдвяну вечерю.

Мигдаль треба підсушити протягом дня, а потім розтовкти їх в ступці. Збиті білки додайте в борошно з мигдалем.

Готове тісто залиште в холодильнику на ніч. Вранці розкачайте тісто в довгу ковбаску товщиною в палець. Розріжте ковбаску на шматочки. З кожного шматочка зліпите кільця так, щоб кожен наступний був менший за попередній.

Перекладіть гуртки на деко і запікайте їх протягом 10 хвилин при температурі 200 градусів. Готові остиглі колечка складіть в пірамідку і скріпіть їх глазур’ю (для глазурі збиваємо білок виделкою і додаємо потроху пудри). Прикрасити за бажанням.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик