Особливості кухні Мальти

Особливості кухні Мальти

Особливості кухні МальтиОсобливості кухні Мальти. Мальтійська кухня сформувалася під впливом кухонь Італії, Франції та африканських континентів. Традиції передаються з одного покоління до іншого. Тут прийнято збиратися за столом усією сім’єю. Гловною стравою для сімейних зустрічей є кролик з часниковим соусом.

Серед відомих страв варто відзначити «Браджоли» (страва з яловичини), «Фенек» (кролик), «Лампуки Пай» (страва з риби). Готують мальтійці багато страв з риби, овочів, різних сортів м’яса. Найпопулярнішим гарніром є рис.  Серед туристів смачними стравами є молода цвітна капуста, запечена в тісті, з додаванням сиру і яєць, а також філе курки, приготоване з каштанами, цвітною капустою і шпинатом.

Мальтійська є чимсь схожою на сицилійську кухню. У кожному дому готують багато паст з різними соусами та равіолі. Фарширують їх сиром та петрушкою. До равіолі подають томатний соус з селерою та базиліком. Зверху посипають пармезаном.

Кролик по-мальтійськи (фенката)

Інгредієнти:

  • Кролик (оброблений і підготовлений) – 1 шт.
  • Вино біле – 200 мл
  • Великі помідори – 3 шт.
  • Томатна паста – 100 г
  • Морква – 1 середня
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Чебрець – щіпка
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 середня цибулина
  • Курячий бульйон – 1 л
  • Горошок зелений – 300 г
  • Нут варений – 300 г
  • Сіль, цукор, перець

 

Рецепт приготування:

  1. Нагріваємо ємність для тушкування. Збризкуємо її оливковою олією і додаємо роздавлені зубчики часнику. Обсмажуємо до золотистого кольору і прибираємо з сковороди.
  2. Натираємо частини кролика перцем, чебрецем і сіллю. Обсмажуємо кролика до золотистої скоринки в часниковій олії. Витягуємо до окремого посуду.
  3. Поки кролик обсмажується, ріжемо цибулю – кубиком, а моркву – кільцями завтовшки 3 мм. Тобто середньою. Відправляємо до тієї ж посудини, де готувався кролик. Обсмажуємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
  4. Кип’ятимо воду. Дістаємо з холодильника лід і висипаємо його до окремої посудини і заливаємо холодною водою. Помідори надрізаємо хрестом, відправляємо до окропу на кілька хвилин. Перекладаємо в крижану воду, знімаємо шкірку і ріжемо.
  5. До цибулі та моркви додаємо томатну пасту. Злегка обсмажуємо. Вона в цей момент втрачає зайву кислоту і набуває солодкість; тепер – помідори. Злегка притушковуємо, приблизно 3 хвилини. Повертаємо кролика до ємності для тушкування. Заливаємо вином. Пропарюємо 5 хвилин. Заливаємо бульйоном, накриваємо кришкою і томимо на середньому вогні близько 15 хвилин. Тим часом нагріваємо духовку до 120 С.
  6. До вируючої фенкати відправляємо горошок і нут. Перемішуємо. Солимо, перчимо, додаємо цукор за смаком. Накриваємо кришкою і ставимо до духовки на 40 хвилин томитися.

Серед солодких десертів популярністю користуються мальтійські пончики.

  • 500 г борошна
  • 100 г цукру
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 200 мл молока
  • 2 яйця
  • 100 г топленого масла
  • щіпка солі
  • щіпка кориці
  • ванілін
  • олія для обсмажування
  • повидло для начинки (полуничне варення)

Яйця злегка збийте виделкою.  Змішайте разом тепле молоко, цукор, сіль і збиті яйця. Сюди ж додайте топлене (не гаряче) масло. Досипте просіяне борошно. Додайте сухі дріжджі, корицю і ванілін.

Замісіть м’яке тісто (при необхідності, додайте ще трішки борошна, щоб тісто не липло до рук). Залиште в теплому місці підрости вдвічі. Потім розкачайте тісто не дуже тонко (приблизно 3 см завтовщки) і повирізайте стаканом кружечки. Залиште їх на 20 хвилин підрости.

А потім обсмажте з обох сторін в гарячій олії і викладіть на паперову серветку, щоб забрати зайвий жир. Коли пампухи трохи вистигнуть (але не чекайте до повного вистигання) начиніть їх повидлом за допомогою кондитерського шприца (заповніть його варенням, проколіть ним пончик і витисніть начинку). В справжніх мальтійських пончиків повидло виглядає посередині у вигляді великої краплі. Посипте цукровою пудрою.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик