Новорічні страви з усього світу 2019

Новорічні страви з усього світу 2019

 

Новорічні страви з усього світу 2019Новорічні страви з усього світу 2019. Це можливість приготувати вишукані страви на свято нового року та здивувати своїх близьких.

Пропонуємо вам витратити трохи часу, що приготувати страви, які готуються з продуктів, які можна придбати у супермаркеті та коштують недорого.

1. Франція

Індичка – головна страва новорічного столу у Франції. Французи жартують: «Якщо немає індички, то Новий Рік може не прийти».

Інгредієнти

0,5 кг філе індички, 5 дрібних цибулин, 2 помідори, 300 г сиру, майонез, спеції, сіль до смаку.

Приготування

Філе індички розрізати на тонкі шари та вклади в миску, пересипаючи спеціями та сіллю. Накрити кришкою, зверху покласти вантаж і залишити на 20-30 хвилин для маринування у власному соку.

Помідори помити і порізати кружечками, цибулю нарізати кільцями. Сир натерти на великій тертці. На деко викласти фольгу, краї підгорнути. Рівномірно в один шар розкласти пласти індички, зверху злегка промастити майонезом. Потім покласти шар цибулі і шар помідорів. Зверху засипати усе сиром. Запікай у духовці близько години. Спершу на сильному вогні, потім – на слабкому.

2. Польща

Риба по-польськи

Інгредієнти

300 г філе судака зі шкірою, 1 морквина, 4 г кореня петрушки, 2-3 варені яйця, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. лимонного соку, зелень петрушки, сіль – до смаку.

Приготування

Філе риби нарізати порційними шматками, відварити в підсоленій воді з додаванням моркви та кореня петрушки. Для соусу розтоплене масло об’єднати з подрібненими яйцями, лимонним соком, порізаною зеленню та 2 ст. л. рибного бульйону. При подачі рибу вкласти на блюдо, полити приготовленим соусом.

3. Чехія та Словаччина

Новорічні страви з усього світу 2019Яблучний штрудель

Інгредієнти

250 г борошна, 1 яйце, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. оцту, 1 кг яблук, 80 г цукру, 30 г родзинок, 100 г хлібних крихт, кориця мелена, цедра лимона – до смаку.

Приготування

Борошно просіяти, потім влити у нього збите з 6 ст. л. теплої води яйце, 1 ст. л. розтопленого масла, оцет, додати сіль і замісити м’яке блискуче тісто. Скачати у кулю та залишити на 30 хвилин, накривши вологою тканиною.

Розрізати тісто навпіл, кожну половину розкачати на присипаному борошном лляному рушнику. Розтягнути тісто від центру в усі сторони, намагаючись не порвати, збризнути розтопленим маслом, вкласти на нього шар очищених і нарізаних яблук, посипати цукром, корицею, промитими родзинками, подрібненою цедрою і обсмаженими в 30 г масла хлібними крихтами.

Піднімаючи край рушника, скачати тісто в рулет. Перенести на деко та випікати у помірно нагрітій духовці 30 хвилин, час від часу змазуючи маслом. Готовий штрудель остудити і розрізати на скибочки. Подавати до столу, прикрасивши горішками, гілочками м’яти, корицею або цукровою пудрою.
4. Німеччина

Тістечка з горіхами

Інгредієнти

2 яйця, 2 яєчні жовтки, 200 г цукру, 6 ст. л. сухарів, щіпка солі, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. л. борошна, 0,5 ст. подрібнених родзинок, 1 склянка горіхів, 200 г вершкового масла, 0,5 склянки молока.

Приготування

Яйця і цукор збити, додати сіль, сухарі, змішані з борошном дріжджі, родзинки та 0,5 склянки горіхів. Замісити тісто, розкачати його в шар завтовшки 0,7 см, викласти на покрите промасленим папером деко і випікати у духовці протягом 15 хвилин при середньому нагріванні.

Для крему жовтки збити із цукром, влити, помішуючи, гаряче молоко. Прогріти, безупинно збиваючи, на водяній бані, щоб загусло. Отриману масу остудити, з’єднати зі збитим маслом і збивати усе разом до пишної консистенції. Додати 0,5 склянки подрібнених горіхів і перемішати.
5. Англія

Англійський пудинг

Інгредієнти

170 г вершкового масла (маргарину), 170 г цукру, 170 г борошна, 2 яйця, щіпка соди, 120 г сиру.

Для глазурі: 25 г вершкового масла, 1,5 ст. л. какао, 1,5 ст. л. молока, 3 ст. л. цукру. Щоб сильно залити пудинг глазур’ю, кількість треба подвоїти.
Приготування

У посуді розтопи вершкове масло, всипати цукор, соду, додати яйця та збий. Потім додати сир, перемішати, додати борошно і збити. Накрити промасленим папером і поставити випікатися на середньому вогні 15-20 хвилин.

Для глазурі змішати усі компоненти та довести до кипіння. Готовий пудинг перекинути на тарілку, полити глазур’ю і прикрасити.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик