Нетрадиційні страви української кухні, які варто спробувати

Нетрадиційні страви української кухні, які варто спробувати

Нетрадиційні страви української кухні, які варто спробуватиНетрадиційні страви української кухні, які варто спробувати. Українська кухня має багатовікову та цікаву історію. На її розвиток впливали різні кухні світу. Багато страв, які є популярними, мають іноземне походження. Існують цікаві та оригінальні страви, які відрізняються своїм смаком та розраховані для гурманів та тих, хто любить екзотику.

Фляки (флячки)

Страва є доступною та відомою у Польщі. Однак користується популярністю на території Галичини. Це суп на основі яловичого рубця. Компоненти для цього супу доступні на ринку та супермаркеті.

Книші

Вважається, що дана страва має білоруське походження. Це пиріжки, які готують з листкового тіста та начинкою. Подаються до гарячих та м’ясних страв. Хазяйки додають різноманітну начинку – каша, картопля, бринза, капуста, шкварки, цибуля тощо. Також готують з фруктами, сиром, ягодами.

Збитень

Напій, які виник до появи чаю. Історія налічує більше 1000 років. Готується збитень на основі меду, прянощів і різних трав. Напій можна вживати у холодному та гарячому виді. Має тонізуючий та лікувальний ефект. Буває алкогольним та безалкогольним.

Меживо

Смачна страва з овочів та нагадує рагу. Основою служать томати, гарбуз, буряк, кабачки, цибуля та морква. Щоб досягнути ідеального смакового ефекту, необхідно витримати меживо на протязі декількох днів. Готуються меживо з фруктів.

Човлент (чолнт, чулнт)

Страва єврейської кухні. Готують її у горщику з м’яса, круп, квасолі та овочів. Закарпаські кухарі змінили цю страву та зробили стравою для сімейних обідів. Вони вирішили додавати червоний гострий перець, часник. Найкращий варіант приготування є використання грудинки.

Рокот крумплі

Запозичена з угорської кухні страва нагадує запіканку. Вона є ситною та доступною, оскільки інгредієнтами є картопля, сир, яйца, копчена ковбаса та червоний перець.

Токан

Румунська страва, яку готують шарами. Основою є свинина, яка подається з бринзою та кукурудзяною кашею. Кладуть каша, потім посипають бринзою та зверху свининою.

Гомбовці

Угорська страва, яка нагадує схожу китайську. Це парові булочки, які готують у Японії та Азії. З дріжджового тіста роблять кульки, які начиняють солодкою начинкою та посипають підсмаженими сухарями.

Нетрадиційні страви української кухні, які варто спробуватиФлодні і Пожоні Кіфлі

Ще одна угорський солодкий десерт угорсько-єврейського походження. Пісочний пиріг, де начинку кладуть шарами – мак, яблука та горіхи. До пирогу додають качиний, гусячий або курячий смалець. Зазвичай подають на Різдво.

Рогалики Пожоні Кіфлі готують на основі дріжджів та розпушувача. Вони є ніжними та тануть у роті. Нетрадиційні страви української кухні, які варто спробувати у домашніх умовах. Страви пов’язуть українську кухню з відомими кухнями світу та передають нетрадиційні та вишукані смаки, які роблять страви оригінальними та неповторними.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик