Найвідоміші десерти з Хорватії

Найвідоміші десерти з Хорватії

Найвідоміші десерти з Хорватії
Найвідоміші десерти з Хорватії. Хорватська кухня відома не тільки своїми рибними та м’ясними стравами, але й солодкими десертами. Основою десертів служать мед та горіхи. Обидва інгредієнти додають у великих кількостях.

Солодкий рулет з горіховою начинкою називається повитицею. Повитиця – це рулет з маком та волоськими горіхами. Кожен регіон має свою особливість приготування цієї страви.

Стонський торт. Назва походить від міста Стон. Цей оригінальний торт складається зі спеціальних трубочок з макаронів, які покриваються масою з шоколаду та горіхів.

Готують його на Різдво та Великдень. Макарони є основою для цього шедевру з метою економії, оскільки це будо доступно та дешево. Одночасно була можливість приготувати другу страву та смачненьке до чаю або кави.

Інгредієнти:

Тісто

  • Борошно — 400 г
  • Яйця — 2 шт
  • Масло оливкове (або соняшникове масло без запаху) — 3 ст. л.
  • Вода (тепла) — 200 мл
  • Сіль — 1 дрібка.
  • Розрихлювач тіста (“Dr. Oetker”) — 1 ч. л.

Начинка

  • Макарони (товсті трубочки) — 250 г
  • Цукор — 150 г
  • Шоколад темний — 80 г
  • Мигдаль — 50 г
  • Волоські горіхи — 150 г
  • Масло вершкове — 70 г
  • Яйце (велике чи 5 маленьких) — 4 шт
  • Ванільний цукор  — 1 ч. л.
  • Кориця — 1 ч. л.
  • Лимон (цедра та сік) — 1 шт
  • Ром — 2 ст. л.
  • Екстракт (мигдальный “Dr. Oetker”, 3 каплі) — за смаком
  • Цукрова пудра (“Dr. Oetker”) — 1 ст. л.
  • Посипка кондитерськя (шоко-декор, цукрові олівці та посипка від “Dr. Oetker”) — за смаком

Борошно змішуємо з розрихлювачем “Dr. Oetker”, додаємо дрібку солі, рослинну олію, яйця та теплу воду. Замішуємо еластичне тісто.

Тісто виходить липкуватим, але не потрібно додавати багато борошно, а руки змастити рослинною олією. Закриваємо миску харчовою плівкою та залишаємо його на 30 хвилин. Відварюємо макарони до стану аль-денте, додаємо (коли охолонуть) лимонний сік та перемішуємо. Заздалегідь вмикаємо духовку.

Готуємо начинку. Волоські горіхи та мигдаль подрібнюємо у блендері. Шоколад натираємо на дрібній терці. Додаємо ром та цедру одного лимона.

Змішуємо тертий шоколад, горіхову масу, цукор, корицю, ванільний цукор Dr. Oetker” та лимонну цедру. Взбиваємо яйця та додаємо до макаронів.

Додаємо начинку та добре перемішуємо. Бажано використати мигдальний ароматизатор “Dr. Oetker” для смакового ефекту. Якщо ви хочете більш солодку начинку, тоді ви можете додати декілька ложечок цукру.

Беремо керамічну або скляну форму. Робимо “французьку сорочку”. Форму для випікання змастимо вершковим маслом та обсипаємо борошном

Тісто розкачуємо у тонкий лист до такого розміру, щоби края тіста звисали з формы та могли накрити пирог зверху, акуратно перенесемо тісто на форму. Зверху викладаємо нашу масу та утрамбовуємо її. Вершкове масло нарізаємо пластинами та кладемо на начинку.

Загортаємо кінці тіста на пиріг так, щоб воно повністю закрило начинку. Защипаємо тісто та давимо рукою, щоб утворилася рівна поверхня. Зверху кладемо вершкове масло. Випікаємо при температурі 170 градусів – приблизно 1 годину 20 хвилин.

Готовий торт повинен постояти 2 години і тоді перекладаємо його. Посипаємо перед подачею на стіл цукровою пудрою.

Найвідоміші десерти з ХорватіїРабський торт. Згідно історичних записів, історія торту відома ще з дванадцятого століття. Готували його для батька Олександра II. Оригінальний рецепт є таємницею. Однак на острові Раб можна купити торт як подарунок для друзів чи близьких, смаколик до солодкого столу. До торту додають мигдаль. Нагадує марципан.

Серед більшм простих рецептів варто відмітити печиво парпеньяк –   печиво з перцем, великою кількістю різноманітних прянощів та горіхів.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик