Найвідоміші десерти з усього світу

Найвідоміші десерти з усього світу

Найвідоміші десерти з усього світу
Хочеться поласувати чимось вишуканим, але воно є дорогим та недоступним. Спробуйте приготувати найвідоміші десерти з усього світу. Інгредієнти доступні у супермаркетах.

КРЕМ-БРЮЛЕ
Це заварний вершковий крем з карамельною скоринкою. В Іспанії його називають каталонським кремом, який готують на молоці.Крем-брюле вважається традиційним французьким десертом. Його автором є кухар герцога Орлеанського Ф. Месельяно. На території Великобританії десерт був приготований в коледжі Кембриджського університету. Іспанці додають до рецепту молоко, цукор, яйця та поливають карамеллю на основі цукру.

САБАЙОН

Це збитий яєчний соус з вином і цукром. Відомий з XVI століття. Вперше був виготовлений у П’ємонті. Один з монахів вирішив збити яйця з цукром та додати вино, щоб десерт виглядав пухким. Подається з фруктами та кексами.

Інгредієнти:
6 яєчних жовтків;
225 г цукру;
1/4 лимона;
300 г сухого білого вина.

Приготування:
1. У емальованому посуді розтерти цукор, жовтки і цедру лимона.
2. У велику каструлю налити води до половини і довести її до кипіння.
3. Поставити зверху миску з яєчною сумішшю, так, щоб дно не торкалося гарячої води, і збивати вінчиком, поки суміш не побілішає.
4. Додати вино та продовжувати збивати, поки суміш не перетвориться на піну. Вино можна замінити мадерою або шампанським.
5. Після цього зняти з вогню, продовжуючи помішувати деякий час, щоб сабайон не прилипав до дна.

ТІРАМІСУ
4 яйця;
100 г цукру;
500 г сиру маскарпоне;
250 г печива “Савоярді”;
350 мл кави;
порошок какао для прикрашання;
2-3 ст. л. вина “Марсала”.

1. Відокремити білки від жовтків.
2. Жовтки розтерти з цукром.
3. Додати маскарпоне, перемішати.
4. Білки збити в піну, додати до решти інгредієнтів, обережно перемішати.
5. Каву остудити, влити в неї вино. Вино “Марсала” можна замінити ромом, коньяком, лікером, або будь-яким іншим вином.
6. Швидко занурити кожну паличку в каву і викласти у форму.
7. На палички викласти половину крему, розрівняти.
8. Потім знову викласти шар паличок, і вилити залишки крему.
9. Посипати десерт какао і поставити у холодильник на 5-6 годин.

ПЕРСИКИ “МЕЛЬБА”
4 персики;
500 мл ванільного морозива;
250 г цукрового піску;
200 г малини;
сік половини лимона;
1 стручок ванілі;
збиті вершки для прикрашання.
1. Поставити 4 десертні вазочки в морозильник.
2. Персики очистити, розрізати навпіл і видалити кісточки.
3. Налити в каструлю 1 літр води і поставити на середній вогонь.
4. Додати 200 г цукрового піску, розділений надвоє стручок ванілі, а коли закипить вода – половинки персиків. Відварити протягом 10 хвилин. Зачекати, поки персики охолонуть, а потім – злити воду.
5. Приготувати малинове пюре: змішати малину з 50 г цукру та лимонним соком і за допомогою блендера довести до стану напіврідкого пюре. Поставити в холодильник.
6. Дістати вазочки з морозильника. У кожну з них налити трохи малинового пюре, покласти дві половинки персика, велику кульку ванільного морозива і залити рештою пюре. Прикрасити збитими вершками.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик