Національні страви Ізраїлю

Національні страви Ізраїлю

Національні страви Ізраїлю. Ізраїльська кухня формувалася від впливом ливанської та арабської кухонь. Національні страви ІзраїлюУ цій краіні живе багато віруючих людей, тому пісні страви готують з додаванням овочів, нуту, трав. Навіть солодній страви можна смакувати у піст.

Хумус

Інгредієнти:
нут сухий – 200 г
кунжутна паста (тахіні) – 2 ст. л.
лимонний сік – 2 ст. л. або за смаком
часник – 2-3 зубчика
зіра – 1/2 ч. л.
солодка мелена паприка (за бажанням) – 1/2 ч. л.
оливкова олія – 2-3 ст. л.
сіль – за смаком

Інгредієнти для тахіні:
кунжут – 50 г
олія соняшникова рафінована або оливкова – 1-2 ст. л.
вода (при потребі) – 1 ст. л.

Нут залити водою і залишити на 8-10 год. або наніч. Воду, в якій замочувався нут, злити. Нут знову залити водою, довести до кипіння, накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 2 год. до повної готовності. Готовий нут має бути дуже м’який і легко розтискатися пальцями. Воду, в якій варився нут, злити. Трошки відвару (200-300 мл) залишити, він нам ще знадобиться.

Чистимо шкірки з нута.
На даному етапі нут можна очистити від лушпайок, тоді хумус буде більш ніжної та однорідної консистенції. Щоб очистити нут, його потрібно залити холодною водою і перетерти руками. Потім лушпайки вибрати шумівкою, а воду злити.

Кунжут смажиться.
Для цього кунжут слід обсмажити на невеликому вогні на сухій сковорідці до золотистого кольору. При цьому, кунжут треба постійно перемішувати, бо він має здатність швидко підгорати.

Мелений кунжут.
Підсмажений кунжут разом з олією перемолоти блендером до однорідного стану, при потребі можна додати трохи води. Кунжутна паста готова.
Відварений нут, тахіні, часник.

В каструлю з нутом додати кунжутну пасту, вичавлений через часникодавку часник, сіль, оливкову олію, лимонний сік і приблизно 100 мл відвару, який ми залишили. Все ретельно подрібнити блендером до однорідного стану, підливаючи при цьому, якщо треба, ще трохи відвару, і таким чином довести страву до потрібно консистенції. Додаємо червону солодку паприку та зіру.

Потім додати мелену паприку і зіру, яку слід заздалегідь подрібнити в ступці чи кавомолці. Перемішати все блендером. Тепер при потребі смак хумусу можна підкорегувати лимонним соком, сіллю та іншими спеціями і знову все збити блендером.  При подачі хумус додатково полити оливковою олією і посипати меленою паприкою. Хумус готовий.

Національні страви ІзраїлюФалафель

Склад:

500 г нуту
100 мл води
2 зубчики подрібненого часнику
50 г зелені петрушки або кінзи
5 г меленого коріандру
5 г куркуми
5 г меленої гвоздики
5 г червоного меленого перцю
Сіль

Рецепт: 

Нут замочуємо в холодній фільтрованій воді і ставимо на 6 годин у холодильник. Після цього прокручуємо нут в м’ясорубці разом з часником і зеленню. Додаємо до отриманої суміші воду і спеції, ретельно перемішуємо до однорідної маси. Солимо до смаку. Формуємо з маси кульки і обсмажуємо на олії протягом 2-3 хвилини з кожного боку до утворення скоринки.

Шакшука

Національні страви ІзраїлюСкладники на 4 порції:

Яйця – 4 шт.
Помідори – 4 шт.
Часник – 4 зубка.
Гострий перець – пів стручка
Цибуля (велика) – 1 шт.
Олія – 4 ст. л.
Спеції: зіра, зелень кінзи, дрібка цукру, сіль, перець до смаку.

Найкраще готувати шакшуку у великій і глибокій сковорідці з товстими стінками. У ній краще протушкуються помідори, й перемішувати так само у ній зручніше.

Щодо помідорів, то використовуйте краще городні. В них більше аромату та смаку, ніж в тепличних. Оскільки ми їх тушкуватимемо, то великої різниці, будуть вони м’якого чи твердого сорту, немає. Одним словом, обирайте смачні.

Перед готуванням з них потрібно зняти шкірку. Для цього зробіть хрестоподібні надрізи на кожному і залийте кип’ятком. Нехай постоять декілька хвилин. Після такої маніпуляції з них легко зніметься шкірка. Тепер поріжте їх на невеликі шматочки і відставте вбік.

Першою ми будемо використовувати цибулю. Обчистіть її і наріжте півкільцями. Підсмажте на добре розігрітій сковорідці.

Якщо будете додавати в шакшуку болгарський перець, то зробіть це на цьому етапі. Його теж поріжте невеликими кубиками, щоб швидше протушкувався. Коли стане м’яким, додайте подрібнений часник та гострий перець. Посмажте одну – дві хвилини.

Ось і підійшов час додавати помідори. Коли злегка протушкуються, посоліть і додайте спеції за смаком. У нас має вийти щось подібне до соусу. Вся ця суміш має закипіти у сковорідці. Після цього трохи уменшіть вогонь під сковорідкою і зробіть ложкою у соусі чотири заглиблення. У них розбийте по одному яйцю. Їх також потрібно посолити кожне окремо.

 

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик