Мясні страви та десерти естонської кухні

Мясні страви та десерти естонської кухні

Мясні страви та десерти естонської кухні
Мясні страви та десерти естонської кухні для приготування у домашніх умовах.

Капсад мульгі (естонський суп)

    • свинина (малосольная) – 250 г або шпик – 80 г
    • кисла капуста – 250 г
    • ріпчаста цибуля – 1/3 шт.
    • цукор – за смаком
    • геркулес – 2 ст. л.
    • спеції (перець і лавр) – за смаком
    • вода.

Малосольну свинину (шпик) покласти в каструлю перемежовуючи шарами з кислою капустою. Додати туди ж ріпчасту цибулю, цукор, все пересипати геркулесом, і покласти спеції (перець, лист лавра). Залити водою і варити до готовності. Подати з відвареною картоплею.

Cвинина тушкована з капустою (мульга-капсад)

    • квашена капуста – 1 кг
    • бекон або жирна свинина – 500 г
    • перлова крупа – 1/2 склянки
    • цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
    • цукор – 1 ч. л.

М’ясо нарізати великими шматками, покласти на дно товстостінного чавунного казанка, поверх закласти капусту, засипати крупу (не перемішуючи!), Залити водою, щоб вона покривала продукти на 0,5 см, і поставити в духовку або в піч на помірний вогонь на 3- 5:00. до повного випаровування води.

Після готовності додати дрібно нарізану цибулю, обсмажений на салі, посолити, підсолодити.

Пиріг житній зі свининою

для тіста:
  • борошно житнє – 1 кг
  • вода – 2 склянки
  • закваска хлібна – 100г або дріжджі – 50 г
  • борошно для підсипання – 2.5 ст. л.
  • сіль – 1.5 ч.л.
для начинки:
  • свинина – 450 г
  • толокно – 2 склянки
  • перець – за смаком
  • молоко – 2.5 ст. л.
  • сіль.

Готують тісто з житнього борошна на заквасці. Свинину нарізають дрібними шматочками, смажать, потім з’єднують з толокном, сіллю, перцем і перемішують. Тісто розкочують в пласти товщиною 1-1,5 см. Кладуть пласт на деко, на нього рівним шаром – підготовлену начинку, накривають другим пластом, краї пирога защипують і роблять 2-3 проколи. Змастивши пиріг молоком, випікають у духовці протягом години.

Пишний яблучний торт

  • яблука (кислі) – 8-9 шт.
  • родзинки – 50 мл
  • яблучний сік – 100 мл
  • мигдаль (рубаний) – 100 г
  • кориця – 1/2 ч.л.
  • вершкове масло – 370 г
  • цукор – 370 мл
  • яйце – 4 шт.
  • борошно – 800 мл
  • розпушувач – 3 ч.л.
  • молоко – 100 мл
для прикраси:
  • вершки (жирні) – 200 мл
  • ванільний цукор – 3 ст.л.
  • кориця – до смаку.

Родзинки залити гарячим соком. Мигдаль підрум’янити на сковороді або в духовці без масла. Набряклі родзинки витягти із соку, змішати з мигдалем, приправити корицею. Залишки соку змішати з молоком.

Збити масло з цукром, по одному додати яйця. Змішати борошно і розпушувач. Підмішувати борошно, просіваючи, до тесту, поперемінно з яблучно-молочною сумішшю. Добре вимісити.

З яблук видалити серединки, але так, щоб вони залишилися цілими. Начинити їх частиною сухофруктів.

1/3 тесту помістити в підготовлену роз’ємну форму 28-30 см (торт виходить величезним, завжди печу на 1/2 порції), не забути про бортики. Поставити яблука на тісто. Залишки родзинок з мигдалем рівномірно розподілити між яблуками.

Другу 1/3 тесту помістити між яблуками на родзинки. Залишилися тісто покрити торт, зробити як би кришку. Випікати при 175 С 1,5-2 години. Після першої години накрити торт фольгою, щоб верх не підгорів.

Злегка остиглий торт витягти з форми, дати охолонути остаточно. Прикрасити збитими вершками і присипати корицею, змішаної з цукровою пудрою.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик