Мусовий торт – сучасний європейський тренд

Мусовий торт – сучасний європейський тренд

Мусовий торт - сучасний європейський трендМусовий торт – сучасний європейський тренд. Такий десерт має ефектну зовнішність та незвичайне поєднання текстур і різноманітністю смакових варіацій.

Мусовий торт повинен складатися з кількох важливих шарів:

  • основа,
  • мус,
  • начинка,
  • покриття (дзеркальна глазур або велюр).

Також може включатися хрусткий шар, або крамбл.

Існує багато термінів. які необхідно знати особі, яка хоче приготувати цей витвір мистецтва.

• Дакуаз — вид бісквіту на основі збитих білків і з мінімальним додаванням пшеничного борошна та горіхового борошна (мигдаль, волоські горіхи тощо). За бажанням додають шоколадну крихту.
• Брауні — американський десерт на основі бісквіту з додаванням шоколаду, яєць, вершкового масла і мінімальною кількістю пшеничного борошна. Інколи додають шматочки фруктів або ягід.
• Бісквіт Джоконда —  французький мигдальний повітряний бісквіт, що містить мінімум борошна.
• Шаблі  — класичне рубане французьке пісочне тісто, зроблене з олійної і борошняної крихти, цукру, яйця і невеликої кількості солі.
• Спонж-бісквіт — пористий бісквіт, який використовується для декору торта.
• Ганаш — це шоколадна емульсія на основі суміші вершків, шоколаду і вершкового масл.
 Конфі – вид начинки з фруктового або ягідного пюре, цукром і загущувача.
• Кулі  — це фруктовий або ягідний соус, загущений за допомогою пектину.
• Курд, або керд — англійський десертний заварний крем на основі ягід або фруктів.
• Компот — це вид фруктової або ягідної начинки в мусовому торті. Фрукти або ягоди використовуються у вигляді пюре або порізані шматочками з додаванням цукру і желатину або пектину.
• Крем — це вид начинки в мусовому торті, який складається з заварених жовтків з цукром, фруктового або ягідного пюре і вершкового масла.
• Крем Англез — жовтки, змішані з цукром і заварені до температури 82-83 ° С в молоці й вершках 35%. Використовується при приготуванні мусу.
• Праліне — карамелізовані горіхи.
• Крамбл — це хрусткий шар в мусовому торті, який може бути приготований із суміші бельгійської вафельної крихти, шоколаду, горіхової пасти праліне і  мелених горіхів або просто шоколаду, вершкового масла і вафельної крихти.
• Велюр — суміш розтопленого білого шоколаду і какао-масла в пропорції 1: 1.
• Дзеркальна глазур — глянцева глазур зі згущеного молока, вершків, глюкозного сиропу, шоколаду та желатину.
• Глазур Леопард — глазур на основі глазурі, води і барвника. Використовується для декору торта, здатна створити плямисті розводи на базі дзеркальної глазурі.
• Нейтральний глазур — глазур на основі пектину, використовується для покриття фруктів і ягід в декорі торта для додання блиску.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик