Літні десерти з ягід

Літні десерти з ягід

Літні десерти з ягідЛітні десерти з ягід є легкими та доступними для приготування. Вони не тільки порадують ваших близьких, але й наситять організм корисними вітамінами та мікроелементами на весь сезон!

Салат з йогуртом і фісташками

Потрібно: по 200 г полуниці, ківі і ожини, 1 банан, 200 г стиглих абрикос, натуральний йогурт за смаком, жменю рубаних фісташок.

Ожину і полуницю звільніть від хвостиків, абрикоси – від кісточок. Очищені від шкірки ківі і банан поріжте на скибочки і акуратно з’єднайте з ягодами і нарізаними на часточки абрикосами. Розкладіть салат в креманки, зверху полийте йогуртом і прикрасьте рубаними фісташками.

Ягідні салати можна заправляти фруктовими соками, вершками, сметаною і морозивом, додавати в них цедру цитрусових, гвоздику, кунжутне насіння, прикрашати м’ятою, стручками ванілі і паличками кориці

Ягідне морозиво

 

Потрібно: 700 мл густих жирних вершків, 700 г червоної смородини, 5 жовтків, 200-240 г цукрової пудри.

Смородину переберіть, промийте, викладіть в друшляк, а коли вода повністю стече, перетріть ягоди через сито. Додайте половинку цукрової пудри, добре перемішайте. Щоб морозиво вийшло по-справжньому корисним, краще замінити пудру, приготовану з білого рафінаду, перемолотим коричневим цукром або рідким медом. Жовтки з’єднайте з залишилася пудрою (або медом), поставте на водяну баню і безперервно збивайте вінчиком, поки вони не стануть світлими на протязі 10 хвилин.

Вершки збийте в пишний крем. Половину маси додайте в порічкове пюре, а решту з’єднайте з жовтками. У контейнер для морозива викладіть вершкову і смородинового масу шарами і відправте в морозильну камеру для застигання. Смородина надає цьому десерту легку, приємну кислинку. Її можна замінити іншими кислими ягодами – малиною, вишнею, чорницею.

Полуничне Рафаелло

 

Потрібно: 500 г сиру, 400 г маленьких ягідок полуниці, 2 яйця, 70 г вершкового масла, 180 г цукру або рідкого меду світлих сортів, близько 2 склянок борошна, кокосова стружка, панірувальні сухарі.

Яйця з’єднайте з цукром. Збиваючи, поступово додайте сир і вершкове масло. Потім введіть борошно і замісіть легке, повітряне тісто. Від нього відщипувати невеликі шматочки і, змочуйте руки в борошні, робіть з них кульки. Всередину кожного покладіть по ягідці. Колобки потрібно робити такими за величиною, щоб в них можна було заховати «сюрприз» у вигляді полунички. Готові колобки киньте в киплячу воду і варіть, поки вони не спливуть (близько 3 хвилин). Виловите кульки шумівкою, дайте охолонути і обваляйте в суміші сухарів і кокосової стружки. Замість сухарів можна використовувати дрібно порубані волоські горіхи, а полуницю замінити іншими ягодами.

Ягідний торт без випічки

 

Потрібно: 700 г густої домашньої сметани, 3 гілочки червоної смородини, 80 г швидкорозчинного желатину, склянка цукрової пудри (або 150 г рідкого меду), 2 ківі (або велика жменя агрусу), по 150 г полуниці, малини та чорниці (або ожини) , 400 г бісквіта або солодкого крекеру, можна з маком.

Желатин залийте склянкою кип’яченої холодної води і залиште на 20 хвилин. Тим часом за допомогою міксера добре збийте сметану з пудрою (або медом). Желатин вилийте в сотейник і, помішуючи, нагрівайте на маленькому вогні, а коли він розчиниться, зніміть сотейник з вогню. Крекер (або бісквіт) наріжте на шматочки. Ягоди вимийте і висушіть. Ківі очистіть, поріжте на кубики, а полуницю – на половинки. Желатин остудіть і тонкою цівкою поступово введіть в сметану.

Додайте крекер і акуратно все перемішайте. У глибоку миску викладіть трохи сметанної маси, а на ній розподіліть ягоди. Повторіть шари кілька разів. Миску укутайте харчовою плівкою і відправте для застигання в холодильник. Щоб дістати торт з миски, потримайте її хвилинку в гарячій воді і переверніть на блюдо. Прикрасьте десерт гілочками червоної смородини.

Десерт з абрикосів

 

Потрібно: 15 стиглих, але не занадто м’яких абрикосів, 150 г сиру маскарпоне, 75 г мигдальної крихти, 50 г рідкого меду, гілочка розмарину, шматочок вершкового масла, мигдальні пелюстки для прикраси.

Абрикоси вимийте, висушіть, акуратно розділіть на половинки, дістаньте кісточки і викладіть на застелений пергаментом деко. У кожну половинку покладіть пару крапельок меду і по шматочку вершкового масла розміром в горошину. Надішліть абрикоси на 5 хвилин в розігріту духовку. У розмарину відокремте листочки від гілочок.

Листочки дрібно порубати. Сир маскарпоне змішайте спочатку з рештою медом, а потім акуратно введіть в крем порізаний розмарин і мигдалеву крихту. Дістаньте абрикоси з духовки і в кожну половинку покладіть по чайній ложці вершкового крему, а зверху присипте десерт мигдальними пелюстками. Форму з абрикосами знову відправте в духовку (під гриль) до легкого рум’янцю, приблизно на 10 хвилин.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик