Кулінарні страви з Херсонщини

Кулінарні страви з Херсонщини

Кулінарні страви з ХерсонщиниКулінарні страви з Херсонщини. Оскільки на півдні України біля 200 років тому проживали араби, німці, італійці, татари, то культура приготування не могли не вплинути на розвиток цього регіону.  Традиції та особливості приготування, культурні традиції та обряди змішувалися, що остаточно сформувало південну кухню.

У цьому регіоні виловлюють багато річкової та морської риби, щоб приготувати з неї смачні та вишукані страви, які можна скуштувати лише тут. Наприклад, готують вишуканого осетра чи белугу, фарширують щуку та судака. У якості екзотики вирощують устриць та молюсків для гурманів.

Однією з популярніших страв є уха. Існує понад 40 варіантів приготування цього смачного рибного супчику. У деяких селах страву готують на м’ясному бульйоні. Додають півня. Цікавим видом є уха по чабанськи, до якої додають баранину. Обов’язково під час приготування у бульйон наливають 100 грамів горілки.

До риби готують спеціальний соус – льох. До соусу додають багато солі, гострого перцю та часнику. Відварену рибу з юшки кладуть на окрему тарілку та поливають льохом.

Готують багато страв з дичини. Серед солодких страв слід виділити щербет та сорбет з соку кавуна. Виходить смачний та корисний десерт для дорослих та дітей. Сок кавунів використовують для ще однієї солодкої страви – бекмесу. Бекмес – страва, яка є подібною до повидла чи варення. Подають його до рогаликів або сирників.

Також існує багато десертів та солодощів, які має давне коріння, однак їх приготувати у домашніх умовах чи придбати у кондитерських магазинах:

Пиріг Мазурка. Готують його з додаванням ізюму, кураги, волоських горіхів, цукатів. Є мазурка королівська, празька, циганська. Мазурку випікали до Великодня, однак тепер готують на свята та сімейні застілля.

Шуляки – тонкі коржики з прісного тіста. Зараз коржики готують з перетертого маку, меду, запікають у духовці.  Вкривають солоною карамеллю.

Волован – це циліндр із листкового тіста, в середину якого можна накладати овочеву, м’ясну, рибну або солодку начинку. Зараз популярними є профітролі з паштетом із курячої печінки, вкриті солоною карамеллю. Солодкий варіант готують з вершковим або заварним кремом. Чудово смакують до чорної кави.

Готують відкриті пироги з начинкою з курки, осетра, форелі. Серед давніх солодощів цікавим є пряний пончик, який готували у 19 столітті. Це кексик з великою кількістю прянощів: імбир, кориця, мускатний горіх.  Зараз попитом користується горішок, у складі якого є мед, курага, цукати, віск.

Кулінарні страви з Херсонщини – суміш впливу різних народів, їх культур та традицій. Приготувати ці страви досить легко, щоб порадувати своїх близьких чимось вишуканим та смачненьким.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик