Кращі новорічні десерти на Новий рік

Кращі новорічні десерти на Новий рік

Кращі новорічні десерти на Новий рік – це шанс поласувати смачними десертами з усього світу у домашніх умовах та порадувати смачненьким своїх близьких!

Кращі новорічні десерти на Новий рікЧізкейк без випічки з желе

Інгредієнти:

  • сирна солодка маса 600 г,
  • вершковий сир 150 г,
  • желатин 2 ст. л.,
  • желе зі смаком кока-кола 1 упаковка,
  • чайне печиво 230 г,
  • масло вершкове 110 г,
  • цукор за смаком.

Вершковий сир додасть чізкейк більш щільною і насиченою консистенції. Використовувати вершковий сир можна за бажанням, або замінити сметаною. Печиво розкришіть. Чайне або будь-пісочне печиво розкришите в дуже дрібну крихту будь-яким зручним для вас способом. М’яке масло додайте в пісочну крихту. З’єднайте печиво з вершковим маслом в однорідну масу.

Утрамбуйте тонким коржем печиво.Плівкою викладіть круглу роз’ємну форму і утрамбуйте тонким коржем печиво. Тепер коржу необхідно застигнути, для цього форму помістіть в морозилку на 10 хвилин. У сир додати вершковий сир. Сирну масу перекладіть в глибоку миску і додайте до неї вершковий сир.

Перемішайте блендером. Блендером перебити все в однорідну кремову консистенцію, за смаком можна додати цукор. Замочити желатин. Заздалегідь замочіть желатин по інструкції. Для більшої впевненості я роблю розчин желатину більш концентрованим, ніж написано на упаковці. Суміш з упаковки желе зі смаком кока-коли всипте в миску і додайте води. Теплий желатин з’єднайте з сирною масою і вилийте на шар печива у форму.

Прибирайте форму в холодильник на одну годину. Желе кока-кола розчинити. Тим часом розчиніть суміш для желе зі смаком кока-кола розчиніть у воді по інструкції. Прогрійте рідина на плиті до повного розчинення крупинок желе і злегка остудіть до трохи теплого стану. Заливайте розчинений желатин на застиглий сирний шар у форму і поставте в холодильник. Перед подачею нарізати. На охолодження і повне застигання сирного чізкейк без випічки йде зазвичай 4 години. Подавайте чізкейк порційно, нарізаючи шматочками.

Кращі новорічні десерти на Новий рікТорт “Тірамісу”

Інгредієнти на 12 порцій: 8 яєць, 125 г цукру, 150 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 6 г желатину, 80 г цукрової пудри, 250 г маскарпоне або жирного ніжного домашнього сиру, 1 пакетик ванільного цукру, 100 мл холодної кави, 60 мл амарето (мигдального лікеру), какао.

Духовку нагріти до 180 °С. 5 яєць розділити на білки і жовтки. Жовтки розтерти до біла із цукром. Білки збилти в стійку піну і акуратно з’єднати із жовтковою сумішшю. Просіяти на суміш борошно із розпушувачем, перемішати.

Викласти тісто у змащену жиром жаростійку миску діаметром 20 см (можна використовувати роз’ємну форму). Випікати бісквіт 30-35 хвилин, потім вийняти з духовки і повністю остудити.

Домашній сир пропустити через м’ясорубку. Якщо він дуже сухий, треба додати кілька ложок молока і перемішати.

Желатин замочити. Решту яєць розділити на жовтки і білки. Жовтки збивати із цукровою пудрою на гарячій водяній бані. Розчинити у цій суміші желатин, додати домашній сир (маскарпоне), перемішати. Білки збити у піну з ванільним цукром, підмішати до крему.

Остуджений бісквіт розрізати по горизонталі на три частини. Просочити бісквітні коржі сумішшю кави і лікеру. Миску, в якій випікався бісквіт, змочити холодною водою і вистелити харчовою плівкою. Крем і бісквітні коржі шарами викласти у миску (верхній шар повинен бути бісквітним).

Кращі новорічні десерти на Новий рікШоколадний мус

Інгредієнти

Яйця — 5 шт.

Чорний шоколад — 450 г

Масло вершкове — 200 г

Цукрова пудра — 60 г

Волоські горіхи — 50 г

Спосіб приготування

Почистіть і подрібніть горіхи. Шоколад розламайте на «квадратики» і покладіть на парову баню разом з шматочком масла. Не намагайтеся розплавити весь шоколад, краще викладайте його маленькими дозами і весь час перемішуйте масу. Готуйте її на середньому вогні, не доводьте до кипіння. Потім яєчні білки збийте з дрібкою солі до твердих піків.

До шоколаду всипте цукрову пудру, перемішайте масу до однорідності. Перелийте шоколад в глибоку ємність. Введіть половину білків, перемішайте, додайте другу половину. Наповніть мусом посуд і поставте його в холодильник мінімум на третину години. Перед подачею посипте десерт горіховою стружкою.

Парфе з ягодами

Інгредієнти

Ягоди (можна заморожені) — 400 г

Цукрова пудра -140 г

Яйця — 4 шт.

Вершки — 600 мл

Цукор — 140 г

Спосіб приготування

Переберіть ягоди і пюрируйте більшість з допомогою блендера. Протріть отриману масу через дрібне сито, щоб в ній не залишилося кісточок. Розбавте ягоди кип’яченою водою – так вони протрутся швидше. Потім відокремте яєчні білки від жовтків. Перші розітріть з цукровою пудрою і поставте на водяну баню. Поваріть 5 хвилин, весь час збиваючи масу віночком. Перемістіть білки на лід і збивайте їх до досягнення густоти. Дайте заготівлі охолонути. Розітріть жовтки з цукром до формування м’яких піків.

Збийте вершки в густу піну за допомогою міксера. Змішайте її з білками, жовтками і ягідної масою. Акуратно перемішайте. Введіть в заготовку цілі ягоди. Розкладіть парфе по формах і поставте в морозильник на 5 годин. При подачі десерт можна оформити скибочками свіжих фруктів, листочком м’яти або жменькою солодких пластівців. Вишукано виглядає «смугасте» парфе, де шар фруктів або варення чергується з шаром ласощі.

Кращі новорічні десерти на Новий рікКрем-брюле

Інгредієнти

Яйця курячі — 6 шт.

Цукор — 150 г

Ванільний екстракт — 1 щіпка

Вершки — 600 мл

Коричневий цукор — 6 ч. л.

М’ята — 6 аркушів

Цукрова пудра — за смаком

Шоколадна стружка — за смаком

Спосіб приготування

Перетріть яєчні жовтки з цукром. Введіть ванільний екстракт, ретельно перемішайте заготовку. Вершки проваріть, зніміть з плити (до того як вони закиплять) і введіть в жовтково-цукрову суміш. Нагрійте духовку до 150 градусів. Наповніть масою форми для випічки. Поставте їх у глибокий лист і залийте форми водою до половини їх висоти.

Випікайте крем-брюле три чверті години або трохи довше, поки десерт не загусне. Готову страву може трохи злегка тремтіти, як желе. Дайте ласощів охолонути до 20-25 градусів. Потім приберіть його в холодильник на 3-4 години. Перед тим, як поставити крем-брюле на стіл, посипте кожну порцію чайною ложкою коричневого цукру.

Тепер настав час зробити карамельну скоринку! Розігрійте гриль духової шафи до найбільшої температури (приблизно 250°C), поставте крем-брюле на решітку і запікайте 5-7 хвилин. Коли на десерт утворюється золотава скоринка, вийміть його з духовки. Прикрасьте його тертим шоколадом, цукровою пудрою і листочком м’яти.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик