Десять кращих маринадів для шашлику

Десять кращих маринадів для шашлику

Десять кращих маринадів для шашлику
У ці теплі дні хочеться піти до лісу з друзями чи рідними людьми, подихати свіжим весняним повітрям та насолодитися смачним та духмяним шашликом. Пропонуємо вам десять кращих маринадів для шашлику.

ЛЕГКИЙ ЦИБУЛЕВИЙ

Візьміть цибулю у співвідношенні 1:1 до ваги м’яса. Наріжте кільцями або півкільцями. Викладіть тонким шаром на дно посуду для маринування, посоліть та поперчіть. Зверху на цибулю не дуже щільно покладіть нарізане м’ясо, також посоліть та поперчіть. Чергуйте шари, поки не закінчаться продукти.

ЦИБУЛЕВО-ТОМАТНИЙ

Один великий помідор натріть на крупній тертушці, ще два поріжте дрібними кубиками. Одну велику цибулину також натріть, а дві – дрібно порубайте. До цієї маси додайте 3-4 подрібнених зубчика часнику, сіль та перець за смаком. Також можна додати ароматної зелені, наприклад петрушки, кінзи або базиліку. В глибоку миску покладіть кілограм нарізаного м’яса, залийте його склянкою води та додайте цибулево-томатну суміш. За бажанням можна додати столову ложку олії.

СХІДНИЙ МЕДОВИЙ (ГОСТРИЙ)

Найкраще до свинини або телятини. Підігрійте на водяній бані 1-2 столові ложки меду. Коли мед розтане додайте до нього 3 столові ложки соєвого соуса, по 1  чайній ложці кунжутної олії, свіжого або сухого імбиру, 2 розтертих зубчика часнику та червоний перець за смаком.

ПІКАНТНИЙ ЛИМОННИЙ

Ідеальний для курятини. Змішайте е 1/2  чайної ложки чорного перцю, стільки ж кориці, по чайній ложці паприки та солі й 2 чайні ложки сушених італійських трав. До спецій додайте 2 розтерті зубчика часнику та столову ложку лимонного соку.  Цієї суміші вистачить приблизно на півкіло курячого філе.  Щоб шашлик вийшов особливо ніжним, змішайте по 2 столові ложки лимонного соку й оливкової олії та змащуйте цією сумішшю м’ясо під час приготування.

ЦИБУЛЕВО-КЕФІРНИЙ. ПІКАНТНИЙ.

На один кілограм м’яса потрібно приблизно півкіло дрібно порубаної цибулі та півлітра нежирного кефіру. Порубану цибулю треба розім’яти руками, додавши в неї по 1 чайній ложці хмелі-сунелі та будь-якого молотого перцю на ваш вибір. Потім до цибулі додати м’ясо, перемішати та залити кефіром.

НА ОСНОВІ ЙОГУРТУ Й КАРІ

Найкраще для  птиці та білого м’яса. Склянку натурального нежирного йогурту без додатків  змішайте з 2 чайними ложками карі та посоліть за смаком. До суміші додайте дрібно порублену зелену молоду цибулю та стільки ж нарізаних помідорів чері.  Додайте м’ясо та маринуйте 2-3 години.

ІТАЛІЙСЬКИЙ ВИННО-ЛИМОННО-ОЛИВКОВИЙ

Ідеальний до червоного м’яса. Ретельно перемішайте склянку білого вина, оливкову олію за смаком, сік одного лимона з прованськими травами, чорним перцем горошком та сіллю. Дві середніх цибулини наріжте кільцями та додайте до готової суміші разом з кілограмом порубаного м’яса.

ДУХМЯНИЙ МАРИНАД ДЛЯ ЧЕРВОНОЇ РИБИ

Найкраще підходить для сьомги. В літр води додайте по 3 столові ложки солі й цукру, дві-три горошини духмяного перцю та 2 суцвіття сушеної гвоздики. Доведіть воду із спеціями до кипіння, зніміть з вогню та дайте маринаду вистигнути.

МАРИНАД ДЛЯ РИБНОГО ШАШЛИКУ

На півкіло рибного філе візьміть одну середню цибулину та наріжте її кільцями. Далі подрібніть 1-2 зубчика часнику (залежно від розміру) та дрібно порубайте невеликий пучок кропу. Все це змішайте, посоліть за смаком, поперчіть молотим білим перцем та залийте столовою ложкою оливкової олії. Коли суміш буде готова, наріжте тоненькими кружальцями половину лимона, додайте його до маринаду й відразу ж складайте туди ж шматочки риби.

Ці десять кращих маринадів для шашлику зроблять страву смачною, а свято – незабутнім!!!

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик