Котлета по-київськи. Цікаві факти з історії страви

Котлета по-київськи. Цікаві факти з історії страви

Котлета по-київськи. Цікаві факти з історії страви
Котлета по-київськи. Цікаві факти з історії страви. Котлета по-київськи – це куряче філе, попередньо відбите, в яке загортають шматок вершкового масла, панірують і смажать у фритюрі. Зазвичай це страва з фаршу з вимоченою в молоці булочкою. Уцьому випадку це фарширована куряча відбивна в паніровці.

Слово «котлета» ближче до французького слова ctele — ребристий. В Європі котлетою називався шматочок м’яса на кістці.  Побутує думка, що рецепт цієї страви могли придумати на території України. Росії чи Франції. Проте достеменно це невідомо.

Де-воляй з Парижа

У Франції страва називається côtelettes де volaille — котлети де-воляй. Міняємо масло на соус або начинку — і отримуємо такий рецепт!

Придумав ці котлети в ХIХ столітті винороб і ресторатор Ніколя Апперт. Французи фарширували курячі грудки соусами, приправами, зеленню і курячим жовтком.

Михайлівські з Росії

Вільям Похлебкин в «Смачних оповіданнях» писав, що котлети по-київськи винайшли в 1912 році в Петербурзі. Подавали їх у Купецькому клубі, розташованому біля Михайлівського палацу. Тому й називалися вони Новомихайлівськими.

По-київськи з України

Котлету подають з кісточкою, щоб було зручно тримати.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик