Рецепти класичного вінегрету

Рецепти класичного вінегрету

Рецепти класичного вінегрету

Інколи хочеться приготувати легкий салат з овочів без використання майонезу. Пропонуємо рецепти класичного вінегрету для приготування у домашніх умовах.
  1. Буряк – 500 гр.
  2. Морква – 300 гр.
  3. Картопля – 400 гр.
  4. Квашена капуста – 200 гр.
  5. Солоні огірки – 200 гр.
  6. Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  7. Консервований зелений горошок – 200 гр. (або варена квасоля)
  8. Сіль і перець за смаком
  9. Олія рослинна – 5 ст. ложок
  10. Оцет 3% – 1 ст. ложка

Картопля, буряк і моркву для салату потрібно брати середніх розмірів.  Овочі в шкірці ретельно промиваються від пилу і бруду. Готувати їх краще всього в двох каструлях: окремо буряк і окремо картоплю з морквою. Воду при варінні солити не треба! З часу готування цих інгредієнтів займає від 20 до 40 хвилин, в залежності від розмірів і сорти овочів.

Цибуля ріпчаста потрібно очистити від лушпиння, помити і висушити. Нарізаємо дрібними кубиками. Картопля, буряк, морква і солоні огірки  ріжуться однаковими кубиками середньої величини.

Якщо волокна квашеної капусти занадто довгі, то їх потрібно подрібнити. Всі інгредієнти добре перемішуються в мисці, додається зелений консервований горошок. Іноді, замість нього використовується варена квасоля. Але бобові в салаті повинні бути обов’язково.

Готовий вінегрет солиться і перчится за смаком. Все це заправляється олією і оцтом. Все добре перемішується так, щоб заправка рівномірно просякнула всі інгредієнти страви.


 Вінегрет. Простий рецепт приготування вінегрету

— Буряк — 4 штуки;
— Капуста квашена — 200 грам;
— Картопля — 3 штуки;
— Огірки солоні — 4 штуки;
— Морква — 3 штуки;
— Горошок консервований зелений — 350 грам;
— Червона цибуля — 2 штуки;
— Масло за смаком рослинне, краще холодного віджиму, воно духмяне і смачне;
— Винний оцет — 50 грам;
— Сіль — 2 грами солі;
— Перець чорний — за вашим смаком.
Духовку треба буде прогріти до 200 градусів, після чого можна буде готувати буряк там протягом 1,5 годин.  Після чого вам треба буде вибрати однакового розміру картоплю і моркву, і те, і інше треба буде акуратно відварити до готовності.

Якщо морквина, картопля і буряк вже готові, саме час буде їх остудити і почистити від шкірки. Після цього потрібно буде порізати очищені овочі кубиками приблизно однакового розміру. Дуже багато господинь вважають за краще не різати кубиками, а просто потерти на тертці.  Цибулю треба буде теж порізати, і досить дрібно. Можна просто викласти її в ємність і залити окропом, залишити на 10 хвилин, після чого можна буде окріп злити.

Для того щоб ви могли приготувати заправку до вінегрету, вам треба буде перемішати сіль і перець, а також масло і трохи винного оцту. Капусту краще трохи віджати. Огірки треба буде теж порізати невеликими кубиками, після чого можна буде їх підмішати до решти інгредієнтів вінегрету.

Вінегрет. Рецепт класичного вінегрету
Для початку вам треба буде до готовності відварити буряк. Перш, ніж ви будете його відварювати, треба буде його вимити гарненько. Після чого треба буде в окрему каструльку додати моркву і картоплю, після чого теж все це відварити до готовності. Цибулю треба буде почистити від лушпиння і дуже дрібно порізати. Огірки краще брати не дуже великого розміру. Якщо вони великі, то з них доведеться зчистити шкірку, так як вона дуже щільна для салату, і виходить не дуже смачно.

Після того, як ви все це підготуєте, вам треба буде капусту теж порізати невеликими шматочками, попередньо її віджавши. Після чого вам треба буде взяти морквину і порізати її невеликими кубиками. Далі треба буде точно такими ж кубиками порізати буряк, який ви вже почистили від шкірки. Потім вам треба буде перемішати всі інгредієнти, і з’єднати їх разом.

Вінегрет. Рецепт з оселедцем

— Буряк — 300 грам;
— Морквина — 200 грам;
— Горошок зелений — 200 грам;
— Картопля — 200 грам;
— Капуста — 200 грам;
— Огірки — 150 грам солоних або ж маринованих огірків;
— Цибуля — 150 грам;
— Масло рослинне — за смаком;
— Оселедець атлантичний — 1 штука;
— Пару пір’їнок лука зеленого — для прикраси.

Рецепт приготування:

Для початку вам треба буде підготувати буряк. Обов’язково беріть буряк однакового розміру, це важливо, якщо ви хочете, щоб він зварився в один і той же час. Після чого вам треба буде помити буряк гарненько за допомогою щіточки, хвостики відрізати, і тоді можна буде викласти його в каструлю для того, щоб відварити. Води має бути досить багато — на пару сантиметрів вище буряків.

Після чого вам треба буде взяти картоплю і моркву, і відварити все до готовності. Картопля і морква теж дуже важливо брати одного розміру. Після чого вам треба буде залити їх водою — варити можна в одній каструлі, і поставити на вогонь. На варіння коренеплодів піде приблизно хвилин 40, але буряк може варитися і до 2 годин — це буде залежати від її розміру. Цибулю при цьому треба буде дуже дрібно порізати.

Далі вам треба буде дістати огірки з банки, промити їх, і порізати невеликими кубиками. Як тільки вони будуть порізані, вам треба буде перекласти їх в миску. Тепер потрібно буде охолодити моркву, картоплю і цибулю, і теж порізати невеликими кубиками. Після чого вам треба буде акуратно порізати такими ж кубиками буряк. Все це треба буде викладати в одну миску.

З горошку вам треба буде злити розсіл, після чого теж підмішати його до салату. Розберіть оселедець — треба буде його почистити від шкіри і від кісток, після чого можна буде порізати дрібними кубиками і підмішати до салату. Капусту треба буде промити, після чого віджати і теж порізати дуже дрібними кубиками. Все заправляємо маслом, посипаємо зеленою цибулею, і подаємо до столу.

Рецепти класичного вінегрету порадують ваших рідних та близьких вам людей у ці теплі сонячні дні.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик